Τα Όσκαρ πέρασαν στα κιτάπια της Ιστορίας και φαίνεται πως αν δεν υπάρχουν γκάφες ή τραμπουκισμοί, χάνεται το αλατοπίπερο από τη βραδιά. Η φετινή απονομή κράτησε πολύ λίγο, ο Τζίμι Κίμελ δεν ήταν και στα καλύτερα του, ενώ το ότι το Everything Everywhere All At Once πήρε όλα τα σημαντικά Όσκαρ, αφαίρεσε το ενδιαφέρον.

Παρόλα αυτά, δύο απονομές έκαναν όλο τον κόσμο να αγαπήσει τους σκηνοθέτες-δημιουργούς και τον πρωταγωνιστή Κε Χούι Κουάν.

Οι δύο Ντάνιελ, ο Ντάνιελ Σάινερτ και ο Ντάνιελ Κουάν, ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο σκηνοθεσίας και ο Σάινερτ ευχαριστήσε πρώτα απ΄όλους τις mommies όλου του κόσμου, με πρώτη και κύρια την δικιά του.

Μετά ο Κε Χούι Κουάν, με δάκρυα στα μάτια, απευθύνθηκε στη μαμά του και της φώναξε «μαμά, κέρδισα ένα Όσκαρ».

Αυτός ο ευχαριστήριος λόγος έκανε το διαδίκτυο να λιώσει από το cuteness του Κουάν, ο οποίος δέχτηκε εκατομμύρια ψηφιακές αγκαλιές και πάμπολλα «έλα ρε συ ο γλυκούλης», καταφέρνοντας το ακατόρθωτο: έκανε το «γλυκούλης» να έχει ωραία χροιά.

9/10 άντρες να ρωτήσετε, το κομπλιμέντο «γλυκούλης» το κατατάσσουν στις κρυφές προσβολές. Είναι ένας εύσχημος τρόπος να μπεις στο friend zone.

Κι όμως, ο Κουάν το γύρισε, το έκανε πλεονέκτημα και κατάφερε στο πάρτυ του Vanity Fair να έχει αγκαλιά για τις πόζες προς τους φωτογράφους την Άνα ντε Άρμας, που του έδωσε κι ένα φιλί στο μάγουλο.

Διπλό το μάθημα εδώ. Προς τους άντρες, το μάθημα είναι να κλαίνε γιατί όλο και καμιά Άνα ντε Άρμας περιμένει στη γωνία. Προς τις γυναίκες να μην τους λένε μαμάκηδες άμα προσπαθούν να περισώσουν το τάπερ της μάνας τους ή να κρύψουν τον λεκέ στη μπλούζα τους.

Αν ήταν κάπου στα Όσκαρ ο Sin Boy, θα έκανε ντουέτο με τον Κουάν και θα τραγουδούσαν «Ναι, είναι μαμά».