Η πραγματικότητα τους τελευταίους μήνες είναι πραγματικά ψυχοφθόρα σε επίπεδο ειδησεογραφίας. Ανοίγεις μια ιστοσελίδα και δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να μην πέσεις σε μια είδηση για δολοφονία, για βιασμό, για τροχαίο και εσχάτως για φωτιά. Ζούμε μια καθημερινότητα που μας ωθεί στην επιλογή της αποχής και της άγνοιας, παρά της ενεργής συμμετοχής. Η Εβελίνα Παπούλια ανακοίνωσε πως θα διακόψει μέχρι τον Σεπτέμβριο κάθε επαφή με τα social media και μάλλον θα πρέπει όλοι να το εξετάσουμε σοβαρά αυτό το σενάριο.

Ναι, τα social media αποτελούν κόμβο διάδοσης σημαντικών πληροφοριών, όπως τα τελευταία 24ωρα λόγω  της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πεντέλη. Ναι, τα social media αποτελούν κομμάτι πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής, αλλά από ένα σημείο και μετά σε αποσπούν από την ίδια σου τη ζωή. Κι όταν συνειδητοποιείς πως αυτή η ζωή μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπει σε κίνδυνο από μια πυρκαγιά, από μια επίθεση, από το οτιδήποτε, αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι ήρθε η ώρα να διαφυλάξεις την ψυχούλα σου.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια εσωτερική δύναμη που κάποιες φορές εκδηλώνεται με αξιοθαύμαστο τρόπο. Άλλες πάλι, δε μπορεί να αντισταθεί στο άσχημο και στο επώδυνο. Η Εβελίνα Παπούλια έκανε κάτι πολύ θαρραλέο, ομολόγησε ανοιχτά πως δε μπορεί να διαχειριστεί όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες και γι΄αυτό θα απέχει από κάθε σοσιαλμιντιακή διαδικασία.

Η φωτιά στα γραφεία της Real, η πυρκαγιά στην Πεντέλη, τα τόσα άλλα άσχημα που συμβαίνουν, την εξωθούν στο να επιλέξει την αποχή και την άγνοια.

«Μέσα σε μικρότερο διάστημα ενός μηνός έγινε εμπρηστική ενέργεια στον χώρο εργασίας μας καίγεται το σύμπαν από τις φωτιές βιασμοί εγκλήματα ειλικρινά η ψυχοσύνθεσή μου δεν αντέχει τόσα! Έχω ανθρώπους που αγαπώ και μ’αγαπούν τόσο που μπορώ να ξεκουράζω την ψυχή και το μυαλό μου! Και λέω να εστιάσω σε αυτά! Αυτά είναι η τροφή της ψυχής μου! Αν νιώθετε το ίδιο εστιάστε και εσείς σε αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους… βάλτε στην άκρη το Instagram το Facebook και ότι άλλο σας μαυρίζει την ψυχή! Εγώ αυτό θα κάνω! Συγχωρέστε με αλλά θα τα πούμε τον Σεπτέμβρη! Καλές διακοπές!».

Εβελίνα Παπούλια

Τα παραπάνω λόγια αντικατοπτρίζουν όλα όσα νιώθουν οι περισσότεροι εξ ημών και υμών και μάλλον θα έπρεπε όλοι μας να επιχειρήσουμε να αποκόψουμε αυτά τα δεσμά του Instagram και του Facebook και κάθε άλλης πλατφόρμας. Και να κοιτάξουμε λίγο πώς να επουλώσουμε τις πληγές που μας δημιουργούνται μέσα μας σε μια εποχή που κάθε μήνας που περνάει, γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη και αναρωτιέσαι διαρκώς αν τελικά αξίζει να κοιτάς πάντοτε την αλήθεια κατάματα ή αν πρέπει όλο και πιο συχνά να τραγουδάς Δεληβοριά και να λες «πες μου ψέματα, πες ό,τι ψέμα μπορείς».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Με ποια κριτήρια θεωρούμε ότι η Τούνη θα γίνει κακή μάνα;

Ο κύκλος της χαμένης Στεφανίδη: Η επίθεση στον Πατούλη και οι ανορθόγραφες απαντήσεις μιας πολιτευόμενης

Φωτιά: Ζεις σε περιοχή με υψηλό κίνδυνο και αφήνεις το κατοικίδιο σου μόνο του…ΜΠΡΑΒΟ!