Brooklyn Beckham και Nicola Peltz θέλησαν, για ανεξήγητο λόγο, να μοιραστούν με τους ακόλουθους τους στο Instagram το παθιασμένο φιλί που έδωσαν μετά την πρώτη τους κοινή παρουσία στο Met Gala, όμως το κοινό δεν ήταν και πολύ ένθερμο με το θέαμα. Αυτό οδήγησε τον Brooklyn να κατεβάσει το βίντεο και μας έδωσε την ευκαιρία να καταγράψουμε κάτι που μοιάζει να είναι το ξεκίνημα ενός φαινομένου.

Αν έπρεπε να τοποθετήσουμε κάπου την αρχή, αυτή θα ήταν σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει στο Instagram ο Shawn Mendes πριν από 2 χρόνια, όπου αντάλλασσε ένα γλωσσόφιλο με την Camila Cabello και μάλιστα επιχείρησαν να το διακωμωδήσουν, κάνοντας το όσο πιο επιδεικτικό γίνεται και με όσο περισσότερο ζουμ στις γλώσσες τους.

Εκείνο το βίντεο βέβαια, έγινε στο πλαίσιο τρολαρίσματος, επειδή ένα φιλί τους σε μουσικά βραβεία, είχε προκαλέσει συζήτηση, με αρκετούς να αναφέρουν ότι ο Mendes και η Cabello φιλιούνται σαν ψάρια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shawn Mendes (@shawnmendes)

Αυτό το φιλί όμως, με όση πλάκα είχε πάνω του, έδωσε το έναυσμα για να ακολουθήσουν πιο bold κινήσεις ερωτισμού από διάσημα ζευγάρια που βρίσκονται εντός, εκτός κι επί ταυτά του Χόλιγουντ. Κι αυτές οι κινήσεις γίνονται και στα social media και στις απονομές.

Προσοχή! Δεν αναφερόμαστε προφανώς σε ενδείξεις τρυφερότητας, όπως υποδεικνύει η ακόλουθη φωτογραφία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shawn Mendes (@shawnmendes)

Η αντίδραση των social media στο φιλί του Brooklyn Beckham και το γλωσσόφιλο ως κοινωνικό σχόλιο

Μιλάμε για εξόφθαλμα προβοκατόρικες συμπεριφορές που έχουν σαφώς στόχο να προκαλέσουν, αλλά και την ίδια στιγμή να συντηρήσουν ένα παπαρατσικό ενδιαφέρον για λόγους προσωπικούς ή μαρκετίστικους.

Τρανό παράδειγμα είναι τα δύο ζευγάρια, η Kourtney Kardashian με τον Travis Barker, και η Megan Fox με τον Machine Gun Kelly.

Megan Fox

(Photo by Rich Fury/Getty Images for dcp)

Δεν γνωρίζουμε αν μπορούν όλα να αποδοθούν και να εξαγνιστούν από την σεξουαλική απελευθέρωση της εποχής και των social media, αλλά είναι μια πραγματικότητα πως πολλά γνωστά ζευγάρια, μοιράζονται και στιγμές όπου το όριο μεταξύ του επιτρεπτού και του πολύ τραβηγμένου, είναι αρκετά θολό.

Η Kourtney Kardashian έχει πατήσει αρκετές φορές πάνω σε αυτή τη γραμμή, όπως δείχνει η ακόλουθη ανάρτηση.

Αντιθέτως, η Megan Fox έχει κρατήσει μάλλον πολύ low profile στα social media και προβαίνει σε πολύ διαχυτικές στιγμές μόνο όταν βρίσκεται μπροστά σε κάμερες. Αυτό είναι και μια δήλωση από μέρους της πως ίσως πίσω από τα πολύ έντονα γλωσσόφιλα της με τον Machine Gun Kelly υποβόσκει μια διάθεση να… γραντζουνίσει τον μιντιακό και σοσιαλμιντιακό πουριτανισμό.

Είναι όμως πουριτανισμός; Ή μήπως η διάθεση πρόκλησης στο Χόλιγουντ βρίσκεται πια στο ζενίθ της; Γιατί αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν συμβεί τέτοια, όχι όμως σε αυτή τη συχνότητα και όχι τις περισσότερες φορές από την ίδια πηγή.

Αν επιχειρήσει κανείς μια σύνδεση με την διαφορετική νοοτροπία που έχει φέρει το Instagram κυρίως και την απενεχοποίηση πολλών πραγμάτων, ίσως να είναι μια μετάβαση κουλτούρας από ένα πιο διακριτικό στάδιο σε ένα πιο “διαμοιραζόμενο”. Κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει σε επίπεδο ατομικό, τείνει όμως να γίνει και χαρακτηριστικό ζευγαριών, ανθρώπων που έχουν ερωτική σχέση και χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση αυτή να διαρκέσει για πάντα, εξωτερικεύουν έναν άκρατο ερωτισμό που μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ αν χωρίσουν.

Ο Brooklyn Beckham και η Nicola Peltz βέβαια έχουν μια διαφορά. Υπό το βάρος των σχολίων, απέσυραν το βίντεο, αναθεωρώντας την επιλογή τους ή ίσως επειδή δεν τους άρεσαν τα σχόλια που έγιναν. Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως ο τοξικός κόσμος των social media κέρδισε. Άλλος πως για μια σπάνια περίπτωση, έδειξε στον Brooklyn Beckham και την Peltz ότι δεν ήταν και πολύ σοφή κίνηση.

Αν αυτό το αναδυόμενο φαινόμενο θα βυθιστεί άμεσα ή αν θα πλεύσει για καιρό ακόμα και με έξτρα πλοία στον στόλο του, θα είμαστε εδώ για να το καταγράφουμε.