Το πρωί της Κυριακής ο Παναγιώτης Γκιώνης έπαιζε με τον Αιγύπτιο Σαλέχ για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Ήταν ένα ματς που κάποιοι Έλληνες ήθελαν να το δουν. Η ΕΡΤ όμως ενημέρωσε την Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ότι οι Ιάπωνες αρνήθηκαν να της δώσουν το feed για να δείξει το ματς του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος κέρδισε 4-1 και προκρίθηκε.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η διοργανώτρια χώρα είναι αυτή που ορίζει τι θα δώσει ως βασικό feed στα κανάλια των χωρών που μεταδίδουν τη διοργάνωση κι από κει και πέρα κάθε κανάλι κάνει ξεχωριστά αιτήματα. Συνήθως τα αιτήματα αφορούν αθλήματα που δεν έχουν τόση προβολή και ενδιαφέρον, αλλά που μπορεί σε μια χώρα να είναι σημαντικά γιατί περιμένουν μετάλλιο από κάποια καλή αθλήτρια ή αθλητή.

Το πινγκ πονγκ δεν είναι τω όντι ένα δημοφιλές σπορ πέρα από χώρες της Άπω Ανατολής και της Κεντρικής Ευρώπης, γι΄αυτό και η κεντρική σκηνοθεσία της OBS, της ιαπωνικής τηλεόρασης δηλαδή, δεν θα το έδειχνε εις βάρος άλλου αθλήματος. Έτσι, λογικά σκεπτόμενοι στην ΕΡΤ αιτήθηκαν το feed για να δείξουν στην Ελλάδα την προσπάθεια ενός Έλληνα αθλητή που έχει τιμήσει τη χώρα σε αρκετές διοργανώσεις. Ακόμα και γι΄αυτό υπάρχουν αντιδράσεις προς την ΕΡΤ και θα φανεί αν έχει ευθύνη.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας από την άλλη δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση από την ΕΡΤ κι ας είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για χρυσό και ένα σίγουρο μετάλλιο για την Ελλάδα. Όπου κι αν έχει βρεθεί από το 2016 μέχρι σήμερα, έχει κερδίσει κάποιο μετάλλιο. Το χάλκινο, στην χειρότερη των περιπτώσεων, είναι δεδομένο.

Όμως το πρωί του Σαββάτου μόνο όποιος είχε συνδρομή Eurosport μπόρεσε να δει τον αγώνα του Πετρούνια που τον έστειλε με μεγάλη άνεση στον τελικό της 2ας Αυγούστου.

https://www.intronews.gr/olybiakoi-agones-poios-ascholeitai-pia

Η ΕΡΤ λογικά βρέθηκε στο στόχαστρο. Η τελική της απάντηση, η τελική της δικαιολογία είναι αποδεκτή και λογική. Δεν περίμεναν, υποστήριξε ο υπεύθυνος αθλητικού τμήματος κ. Λυκουρόπουλος, ότι η διοργάνωση δεν θα δείξει το αγώνισμα των κρίκων γι΄αυτό και δεν είχαν προβεί σε ξεχωριστό αίτημα για χάρη του Έλληνα ολυμπιονίκη. Πολλοί στη θέση τους θα λειτουργούσαμε με το ίδιο σκεπτικό. Αρκετοί επίσης θα είχαν φροντίσει να κάνουν ξεχωριστό αίτημα για να σιγουρέψουν πως δε θα γίνει κάποιο λάθος. Άλλωστε, ο Πετρούνιας δεν είναι μόνο ένα σίγουρο μετάλλιο, είναι και ο άνθρωπος που σήκωσε τη σημαία μαζί με την Κορακάκη στην τελετή έναρξης!

Τα λάθη είναι όμως για να γίνονται. Αυτό που δεν συγχωρείται στην ΕΡΤ είναι η μετέπειτα αντιμετώπιση.

Ενώ ο κόσμος γνωρίζει πως λειτουργεί σκηνοθετικά η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το γραφείο τύπου της ΕΡΤ επέλεξε να ρίξει εξ αρχής το φταίξιμο στην OBS και να πει ότι τους έστειλε διάβημα κι ότι εν τέλει έλαβαν συγγνώμη που δεν έδειξαν τον Πετρούνια.

Έφτασε απόγευμα και μια τρίτη ανακοίνωση από τη ΕΡΤ, από τον κ. Λυκουρόπουλο, για να ακουστεί μια συγγνώμη προς το ελληνικό κοινό από πλευράς δημόσιας τηλεόρασης. Θα μπορούσαν εξ αρχής να πουν «ζητάμε συγγνώμη, δεν περιμέναμε ότι δεν θα δείξουν τον Πετρούνια, γι΄αυτό δεν είχαμε κάνει αίτημα για ξεχωριστό feed». Κι όλα θα είχαν τελειώσει εκεί. Μόνο οι κολλημένοι λαϊκιστές που λένε «δείξτε ντοκιμαντέρ κι όχι τον Πετρούνια» θα συνέχιζαν να κράζουν. Λες και δεν πρέπει η ΕΡΤ να δείχνει και επιμορφωτικά προγράμματα…

Το ζήτημα της διαχείρισης λοιπόν, της έξωθεν καλής μαρτυρίας, του φαίνεσθαι για τη γυναίκα του Καίσαρα, αυτό είναι το πρόβλημα για την ΕΡΤ. Καθώς έχει μπει από πέρσι σε μια διαδικασία ανάπτυξης, επενδύοντας και σε σειρές, θα πρέπει να μάθουν στην ΕΡΤ ότι οφείλουν να ενημερώνουν με ειλικρίνεια και για τα πάντα τον ελληνικό λαό, τον εργοδότη τους.

Γιατί αν φέρονται με ειλικρίνεια και τα λάθη τους θα αντιμετωπίζονται καλόπιστα και θα υπάρχει κατανόηση.

https://www.youtube.com/watch?v=EY4D2hqP4uc