Στις 18 Ιανουαρίου κυκλοφορούσε στο Youtube το τραγούδι Αμαρτίες μέσα από τη Minos EMI/Universal. Δύο μήνες μετά έχει κάνει 12 εκατομμύρια προβολές, έχει γίνει πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις και παίζει παντού. Σε κλαμπ, σε μπαρ, σε μπουζούκια. Το εντάσσουν στο πρόγραμμά τους ακόμα και μεγάλα ονόματα της μουσικής. Η Αναστασία είναι ένα κορίτσι 18 χρονών που εξέπληξε τους πάντες, που τρύπωσε στην ελληνική μουσική από το πουθενά και βροντοφώναξε στο κοινό ότι το όνομα της θα πρέπει να το θυμούνται από δω και πέρα.

Έχοντας γίνει περιζήτητη σε εκπομπές και έντυπα, η Αναστασία έδωσε την πρώτη της μεγάλη συνέντευξη στο intronews.gr και αποκαλύπτει άγνωστες πλευρές του εαυτού της. Πρόκειται ακόμα για ένα νέο κορίτσι. Μόλις 18 ετών. Όσο κι αν η ίδια θεωρεί ότι είναι πολύ ώριμη, είναι εμφανές το παιδί στη συμπεριφορά και την αθωότητα με την οποία σου μιλάει.

Όπως είναι εμφανές ότι της αρέσει το παιχνίδι. Ίσως γι΄αυτό από μικρή έπαιζε ποδόσφαιρο και έσκιζε τα δίχτυα ως σέντερ φορ. Μεγάλωσε βέβαια και σε ένα περιβάλλον φουλ υποστηρικτικό και γεμάτο από σκανταλιές. Με τον αδερφό της που είναι σεφ στο Βέλγιο και την αδερφή της που θα αναλάβει τη σχολή οδηγών του μπαμπά, η Αναστασία έπαιζε διαρκώς, κορόιδευαν ο ένας τον άλλον και είχαν εκείνη την ολοκληρωμένη σχέση που έχουν τα αδέρφια.

Αυτές είναι μερικές συστάσεις για την Αναστασία που σε μερικά χρόνια, θα έχει σίγουρα να πει πολλά περισσότερα.

Πώς ξεπερνάει κανείς 12 εκατομμύρια προβολές;

– Σχεδόν 2 μήνες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, που έχεις ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια views, πώς νιώθεις;

Τώρα έχω ηρεμήσει. Τις πρώτες ημέρες είχα το πολύ άγχος και την τρέλα. Είχα άγχος για το τι θα ακολουθήσει και μετά από πολύ μεγάλη συζήτηση που έγινε πολλές φορές, κατάλαβα ότι δε χρειάζεται να αγχωθώ για το μετά και απλά να απολαύσω το τώρα.

– Πώς είναι για σένα που σε αυτούς τους 2 μήνες σε ζητάνε από παντού και θέλουν όλοι να γνωρίσουν ένα κορίτσι που δείχνει να έχει άστρο;

Εγώ είμαι πολύ χαρούμενη με αυτό, θέλω να με γνωρίσουν και θέλω κι εγώ να γνωρίσω τον κόσμο που με ακολουθεί στο Instagram ή ακούει το τραγούδι. Θέλω να έρθω σε επαφή μαζί του και ανυπομονώ να βγω σε κάποια συναυλία.

– Το άγχος που ανέφερες, αφορά στα επόμενα βήματα; Φαντάζομαι ότι όταν ξεκινάς τόσο σαρωτικά, το μετά είναι λίγο ζόρι.

Αυτό ακριβώς είναι που με αγχώνει γιατί δεν θέλω να κάνω βήματα προς τα πίσω. Αν δε μπορώ να εξελιχθώ, θέλω τουλάχιστον να έχω μια σταθερότητα. Μου πέρασαν ευτυχώς οι αγχωτικές σκέψεις γιατί οι εταιρείες που δουλεύουν με μένα, η Minos EMI/Universal και η Golden Records, ξέρουν τη δουλειά τους, τους εμπιστεύομαι και ξέρω πως η πορεία θα είναι ανάλογη. Σίγουρα δε θα κάνω κάθε φορά 12 εκατομμύρια σε δύο μήνες, αλλά ελπίζω πως το κοινό θα συνεχίσει αυτή τη στήριξη.

– Αν λοιπόν τα επόμενα τραγούδια σου κάνουν 1 εκατομμύριο και δεν έχουν ούτε το 30% της απήχησης που έχουν οι Αμαρτίες, εσένα αυτό θα μετρούσε μέσα σου ως αποτυχία;

Μπορεί το επόμενο τραγούδι μου να μη γίνει επιτυχία. Κάποια στιγμή θα συμβεί ούτως ή άλλως. Κανείς δεν κάνει μόνο τεράστιες επιτυχίες. Από τη στιγμή όμως που εγώ θα έχω πιστέψει σε αυτό και θα μου αρέσει, τότε δε θα με νοιάξει. Θα το τραγουδάω με ευχαρίστηση στη σκηνή. Τα νούμερα δεν έχουν σημασία. Μετράει το συναίσθημα που έχεις για το τραγούδι, η δουλειά που έγινε για να φτιαχτεί, αυτά έχουν σημασία για μένα.

– Μου κάνεις φωνητικά και όπως συζητάμε, για ένα κορίτσι που θέλει να νιώθει αυτό που τραγουδάει. Κι αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί όταν γράφουν άλλοι στίχους και μουσική. Εσύ πώς έκανες τόσο δικές σου τις Αμαρτίες;

Παρόλο που δεν συμμετείχα καθόλου σε αυτό το κομμάτι της παραγωγής, νιώθω πως τα παιδιά που το έγραψαν, σκέφτονταν εμένα όταν το έκαναν. Το κομμάτι το άκουσα πρώτη φορά στο στούντιο, όταν είπαμε με τον παραγωγό και φίλο μου, τον Γιώργο Καλογεράκο, να κάνουμε μια πρώτη ηχογράφηση. Ήμασταν ανάμεσα στις Αμαρτίες και ένα άλλο. Μετά από σκέψη, καταλήξαμε στις Αμαρτίες.

Αναστασία Δημητρά

Αναστασία: «Θέλω να έρχεται ο κόσμος και να με γνωρίζει και να τους γνωρίζω κι εγώ»

– Έχει αρχίσει να σε αναγνωρίζει ο κόσμος;

Σιγά σιγά ναι. Όχι αν περάσω απλά δίπλα τους, αλλά να κάτσω κάπου και να με δουν. Θέλω να έρθουν, να βγάλουμε φωτογραφίες, να αγκαλιαστούμε, να φιληθούμε, να μιλήσουμε. Είμαι πολύ κοινωνική και αγαπώ όσους με αγαπούν.

– Υπήρξαν αρνητικά σχόλια κάτω από το τραγούδι στο Youtube; Αν ναι, τα λαμβάνεις υπ΄όψιν σου;

Τα θέλω τα αρνητικά σχόλια, αλλά όχι κακοπροαίρετα. Θέλω να μου δώσουν συμβουλές, τι τους αρέσει και τι θα ήθελαν να διορθώσω. Κι εγώ θα το κοιτάξω και θα το προσπαθήσω με την ομάδα μου. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν σχόλια ακραία, αλλά αυτές οι συμβουλές και τα σχόλια με επιχειρήματα που τα ακούω και τα επεξεργάζομαι.

– Εσύ πότε ένιωσες ότι θες να τραγουδάς και αν το εξελίξεις θα είναι πολύ ωραίο;

Κατ΄αρχάς κατάλαβα ότι το τραγούδι είναι τρόπος έκφρασης για μένα. Όταν δεν ήμουν καλά, δεν ήθελα να πάω να χορέψω. Τραγουδούσα, ξεσπούσα, ίσως και να έκλαιγα όταν τραγουδάω. Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήξερα ότι αυτό θέλω να είμαι. Ήταν ένα όνειρο που δεν ήμουν σίγουρη ότι θα πραγματοποιηθεί. Ήρθε ο Μάικ Σταθάκης με τη Minos EMI/Universal στη ζωή μου και έγιναν τα πράγματα όπως τα ονειρεύτηκα.

– Οι φίλοι και η οικογένεια σου πώς αντέδρασαν σε όλο αυτό;

Σίγουρα συγκινήθηκαν πολύ. Δεν άλλαξε όμως κάτι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλω το περιβάλλον στο οποίο βρίσκομαι και περνάω τις περισσότερες ώρες της ημέρας μου να είναι όπως το ξέρω.

– Η ζωή σου είναι μόνο η μουσική ή έχεις κι άλλα πάθη;

Υπάρχει το πόδοσφαιρο. Από μικρή έπαιζα φανατικά. Μέχρι το δημοτικό έπαιζα 10άρι. Μετά, επειδή άρχισα να κουράζομαι, έπαιζα σέντερ φορ. Άμα ερχόταν η μπάλα στα πόδια μου, δεν υπήρχε περίπτωση να μη μπει γκολ. Κάποια στιγμή έπαιξα και με αγόρια, στον Βύζαντα Μεγάρων. Έπαιζα βασική και έσκιζα τα δίχτυα. Έχω έναν φίλο που ήταν τερματοφύλακας στην αντίπαλη ομάδα και έχει να το λέει ότι σκόραρε στο τέρμα του ένα κορίτσι.

– Αυτό που μου λες, με κάνει να σκεφτώ ότι είσαι ένα κορίτσι που σπάει στερεότυπα. Και όσο μεγαλώνεις, θα έχεις ενδεχομένως και την ευθύνη αυτό το breaking the rules να το μεταλαμπαδεύσεις και στα νέα παιδιά. Το έχεις στο μυαλό σου αυτό;

Ναι το έχω. Αλλά κι εγώ είμαι ένα κορίτσι που κάποτε είχα κάποια σαν είδωλο. Αυτό που έκανα πάντα, ήταν να κρατήσω τη δική μου προσωπικότητα. Έβλεπα τι κάνουν οι άλλοι, αλλά ήξερα να ξεχωρίσω τι μου ταιριάζει, τι κρατάω, τι πετάω, τι είναι καλό και τι όχι. Ήξερα ότι αν αποφασίσω να κάνω κάτι που δεν είναι καλό, τελικά δεν θα το έκανα.

Αναστασία

Από το TikTok στο Youtube

– Ποια είναι τα μουσικά σου ακούσματα;

Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία ειδών μουσικής. Τα λόγια στα τραγούδια είναι ίδια. Ο καθένας θα το πει με διαφορετικό τρόπο και όπως το νιώθει. Θα σου πω ότι με συγκινούν και με έχουν συγκινήσει τραγούδια από πολλά είδη. Θυμάμαι όμως περισσότερο τραγούδια της Γλυκερίας από πιο μικρή. Κι όσο τα θυμάμαι, αναρωτιέμαι πως γίνεται να έχω νιώσει τόσο πολύ ένα τραγούδι σε μια τόσο μικρή ηλικία, χωρίς να έχω νιώσει τα συναισθήματα που λέει το τραγούδι.

– Τις Αμαρτίες τις έχεις νιώσει;

Αυτό εξυπακούεται. Δε θα μπορούσα να ερμηνεύσω ένα τραγούδι που δεν το έχω νιώσει. Τα 19 δευτερόλεπτα που ανέβασα στο TikTok και έγινε ο χαμός, είναι ακριβώς το σημείο του τραγουδιού που μου αρέσει περισσότερο και με εκφράζει.

– Αυτό που συνέβη στο TikTok, που το τραγούδι σάρωνε, περίμενες ότι θα συμβεί και στο Youtube, όπου το κοινό διαφοροποιείται;

Όχι, δεν το περίμενα. Είχα άγχος και για το αν θα το έβρισκε ο κόσμος γιατί όλοι νόμιζαν πως ο τίτλος είναι Αν Δεν Είσαι Εσύ Εδώ, επειδή αυτό τραγουδούσα στα 19 δευτερόλεπτα και ανέβηκε με τίτλο Αμαρτίες.

– Είναι η μουσική για σένα ένα συρτάρι συναισθημάτων της εκάστοτε στιγμής που τραγούδησες ένα τραγούδι;

Αυτό ίσως ισχύει περισσότερο στους στιχουργούς. Εγώ ό,τι νιώθω το γράφω και θα το πάω στην ομάδα μου και αυτοί θα το τοποθετήσουν σε ένα τραγούδι. Οπότε θέλω στους στίχους να συναντώ πράγματα που έχω ζήσει και νιώσει.

– Πώς άλλαξαν τα όνειρα σου μετά απ΄αυτή την επιτυχία;

Πριν αυτό που ονειρευόμουν ήταν κάπως περιορισμένο. Σαν να μου βάζει κάποιος στοπ. Τώρα δεν το έχω αυτό. Δεν θα πω ποτέ “μέχρι εδώ μπορείς”.

– Με την παρέα σου πώς είσαι;

Μας αρέσει να μαζευόμαστε πολύ σε σπίτι. Βαριέμαι τους καφέδες έξω. Θέλω να είμαστε παρεΐστικα και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Θα παίξουμε παιχνίδια, θα τραγουδήσουμε, θα δούμε ταινία.

Αναστασία

Η Αναστασία και η αγάπη της για τα Μέγαρα

– Πώς είναι να μεγαλώνεις στα Μέγαρα; Δεν είναι μια περιοχή εύκολα προσβάσιμη, γι΄αυτό σε ρωτάω. Και υποθέτω ότι τώρα που θα βγάζεις τα δικά σου χρήματα, θα σκεφτείς να μετακομίσεις αλλού.

Όχι, με τίποτα. Δεν θα τα άλλαζα τα Μέγαρα. Εγώ θεωρώ ότι είναι κοντά στα πάντα. Μου αρέσει η περιοχή μου, την έχω καταβρεί. Ακόμα κι όταν μείνω μόνη μου κάποια στιγμή, εκεί θα μείνω. Είναι σαν ένα χωριό μέσα στην πρωτεύουσα. Προς το παρόν πάντως δε σκέφτομαι να μείνω μόνη. Προτιμώ τα λεφτά που βγάζω να τα δίνω στο σπίτι μου, στην οικογένεια μου.

– Έχεις έτοιμο κάτι για τη στιγμή που θα ξεφουσκώσει όλη αυτή η παράκρουση με τις Αμαρτίες;

Έχουμε ναι. Μόλις δούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, θα έρθει και το δεύτερο χτύπημα. Σίγουρα πριν το καλοκαίρι!

– Είσαι πολύ μικρή. Φρέσκια στην ενηλικίωση. Το τελευταίο διάστημα πιστεύεις ότι είναι μια διαδικασία επιταχυμένης ωρίμανσης για σένα;

Νιώθω ότι από πολύ μικρή είμαι μεγαλύτερη από την ηλικία μου. Γενικά πάντα είχα επαφές με άτομα μεγαλύτερα από μένα και πάντα ήμουν αυτή που θα ένωνε τα αγόρια με τα κορίτσια. Οπότε τώρα με αυτό που έγινε, απλά είμαι σε περισσότερη σκέψη.

– Είναι στο μυαλό σου το να χτίσεις μια καλλιτεχνική περσόνα;

Είμαστε σε μια διαδικασία, όχι να χτίσουμε, αλλά να βάλουμε πινελιές σε αυτό που είμαι. Πράγματα που όμως εκφράζουν και μένα. Ούτως ή άλλως, στα 18 μου δε μπορώ να πω ότι έχω βρει τα πάντα για τον εαυτό μου. Ακόμα με ψάχνω, πειραματίζομαι και ψάχνω τι μπορώ να προσθέσω σε μένα. Όλα όμως θα είναι κοντά στον χαρακτήρα μου κι όχι κάτι υποκριτικό. Εγώ είμαι και μια περσόνα από μόνη μου (γέλια). Γενικά μ΄αρέσουν πολύ τα κοσμήματα, είμαι λίγο σαν τράπερ, αλλά στο λαϊκό.

– Φοβάσαι ότι όλο αυτό μπορεί να σε αλλάξει ως άνθρωπο προς το χειρότερο; Να σε κάνει ενδεχομένως σνομπ;

Δεν το πιστεύω. Δεν είναι κάτι που το θέλω. Ξέρω κιόλας ότι ο μόνος τρόπος να προχωράς, είναι να δείχνεις την αλήθεια σου και να μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα. Και ο κόσμος θα το εκτιμήσει αυτό. Επειδή μπορεί να γίνω κάτι παραπάνω, σαν σελέμπριτι που μου λες – που εγώ δεν το ενστερνίζομαι – δε σημαίνει ότι θα πάψω να θέλω ο κόσμος να με πλησιάζει και να αγκαλιαζόμαστε. Και στα Μέγαρα όταν βγαίνω, κυκλοφορώ σαν πρόεδρος. Χαιρετάω τους πάντες και κάνω πλάκα με όλους.

Δεν θέλω να δείξω κάτι που δεν είμαι. Είμαι ένα πειραχτήρι, συνεχώς μες στην τρελή χαρά, δε θα σου δώσω κανένα αρνητικό συναίσθημα και δεν θα σου κάνω ποτέ όσα δε μου αρέσει εμένα να μου κάνουν. Εγώ θέλω να γελάω όλη την ώρα και να κάνω αταξίες. Από το σχολείο κιόλας, που δεν καθόμουν με τίποτα στην καρέκλα. Ακόμα κι εκεί, αν έκανα σκανταλιά, την πλήρωνε άλλος, γιατί με συμπαθούσαν οι καθηγητές. Ζητάω συγγνώμη (γέλια).

* Ακολούθησε την Αναστασία στο Instagram και το TikTok.

Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

Άννα-Μαρία Ηλιάδου: Το όνειρο του εξωτερικού, ο Μπετόβεν και το φλερτ που δεν δέχεται εύκολα

Inaki Lamua: Ο δημοφιλής Ισπανός TikToker μιλά στο Nitro για τον έρωτα που έχει με την Ελλάδα

Η Kimi θέλει να καταργήσει το ανέκδοτο «γυναίκα ράπερ» και αλλάζει τη ραπ σκηνή στην Ελλάδα