Δευτέρα. Η τελευταία φορά που κοίταξα το ρολόι έγραφε 12:30. Σε λίγα λεπτά θα έφτανα στο σημείο που είχα δώσει ραντεβού με την Dat Lilly. Περπατούσα στο ζεστό κέντρο της Αθήνας και σκεφτόμουν πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα. Εγώ σίγουρα είχα βρει τον καλύτερο. Και δύο ημέρες μετά τη συνάντηση μας, νιώθω σαν να γνώρισα έναν άνθρωπο με την πιο ωραία ψυχή. Δεν την ξέρω, αλλά με τη μία ώρα που περάσαμε μαζί, αυτή την αίσθηση μου έδωσε. Και τώρα καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που ειπώθηκε και στο ντοκιμαντέρ του Ant1+ για την Dat Lilly πως «η Lilly έμαθε με την επιτυχία της να δίνει επιτυχία και φως στους άλλους».

Αν δεν ξέρεις ποια είναι, τότε πιθανόν να μην είσαι στον κόσμο του διαδικτύου. Είναι από τις καλύτερες Youtuber αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Χωρίς καμία δόση υπερβολής. Είναι ο άνθρωπος που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Πώς όταν θέλεις, μπορείς να πετύχεις. Πρώτη φορά την είδα το 2016 σε βίντεό της. Δεν μου είχε κάνει αμέσως εντύπωση, αλλά ούσα εθισμένη στο Youtube, με έκανε με κάποιο τρόπο να θέλω να την παρακολουθώ ξανά και ξανά. Όπως καταλαβαίνετε, έχω δει την εξέλιξη της όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θέλω να της πλέξω το εγκώμιο, αλλά η Dat Lilly έχει καταφέρει τον τελευταίο χρόνο να κάνει το όνομά της συνώνυμο της επιτυχίας. Και έχει δρόμο ακόμα. Έχει δημιουργήσει μια μικρή κοινότητα, με το inside joke, «Γωγώ τι κάνεις;», έχει δοκιμάσει τις ικανότητες της ως DJ, ήταν στα βραβεία Mad Awards στο κομμάτι των συνεντεύξεων -πήρε και ένα-, ενώ στο ντοκιμαντέρ Super Influencer του Ant1+ (το βλέπεις εδώ) παρουσιάζει την δική της ιστορία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dat Lilly ツ (@dat_lilly)

– Γιατί μπήκες στη διαδικασία να αποδεχτείς την πρόταση του Ant1+;

Στην αρχή μου ήταν ξαφνικό, αλλά μου κίνησε και πάρα πολύ την περιέργεια γιατί γενικά μ’αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Το ντοκιμαντέρ είναι κάτι που δεν το έχω ξανακάνει, οπότε σκέφτηκα ότι αν βγει έτσι όπως το φαντάζομαι και έτσι όπως το είχαμε συζητήσει, θα ήταν πολύ ωραίο το αποτέλεσμα. Είχα δει και ένα αντίστοιχο ντοκιμαντέρ που είχε κάνει μια κοπέλα που παρακολουθώ στο εξωτερικό και είπα πως θα είναι epic. Κι ενώ ήξερα ότι με περιμένει πάρα πολλή δουλειά, ήθελα να το δοκιμάσω. Γενικά είναι μια χρονιά φέτος που δοκιμάζω φουλ νέα πράγματα. Τηλεόραση, μουσική, ήθελα να τα κάνω όλα.

– Είσαι στο πικ σου η αλήθεια είναι.

Ναι. Και προσπαθώ να κλωνοποιηθώ με κάποιο τρόπο φέτος.

– Φοβάσαι όμως μην σου απορροφήσει ενέργεια και χρόνο από το Youtube που είναι η κύρια δουλειά σου;

Σίγουρα μου απορροφά ενέργεια. Πέρυσι έκανα δύο βίντεο την εβδομάδα, ενώ πλέον κάνω ένα. Τουλάχιστον για την ώρα. Αλλά είναι ευκαιρίες που μου έρχονται τώρα και τώρα θέλω να δοκιμάσω τον εαυτό μου πάνω σε αυτές. Οπότε δεν θέλω να με δω του χρόνου, του παραχρόνου ή σε πέντε χρόνια και να πω ‘κοιτά ρε γαμώτο τότε μπορούσα να κάνω αυτό και δεν το έκανα και δεν δοκιμάστηκα και δεν έμαθα ποτέ πως είναι’. Επομένως προσπαθώ να είμαι παντού.

«Ο κόσμος που έχει έρθει κοντά μου στα social media, είναι πάρα πολύ καλός. Είμαι πολύ τυχερή»

– Έχεις τον φόβο δηλαδή ότι μπορεί να υπάρχει ημερομηνία λήξης σε όλο αυτό;

Γενικά τα social media λένε πως έχουν ημερομηνία λήξης. Εγώ πάλι πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα μπεις σε αυτά, μπορείς να βρίσκεσαι σήμερα σε μία πλατφόρμα, αύριο σε μία άλλη. Το σημαντικό είναι ο κόσμος που σε μαθαίνει, που σε στηρίζει και σε αγκαλιάζει, έρχεται μαζί σου όπου και να πας. Το Instagram ας πούμε μ’αρεσει γιατί είναι άμεσο, δεν έχει μοντάζ, οπότε με το που σκέφτομαι κάτι το ανεβάζω. Γι’αυτό και πιστεύω ότι ο κόσμος στηρίζει εμάς στα social media και όχι η πλατφόρμα σαν πλατφόρμα. Αυτός που με βλέπει στο Youtube, αύριο μεθαύριο αν εγώ είμαι στο Instagram, θα θέλει να δει τι κάνει η Lilly και εκεί, οπότε πιστεύω θα μπει να δει.

Dat Lilly

– Μιας που λέμε για social media, δέχεσαι καθόλου hate;

Γενικά ο κόσμος που έχει έρθει κοντά μου στα social media, είναι πάρα πολύ καλός. Συγκριτικά με το κοινό του Youtube όπως ήτανπριν τρία χρόνια, έχει αλλάξει πολύ. Με έχει αγκαλιάσει ωραία. Το τελευταίο διάστημα, με κάποιες αλλαγές που είχα στη ζωή μου που ο κόσμος δεν ήταν εύκολο να συνηθίσει, ήταν αναμενόμενο να σου πει κάτι που ενδεχομένως εσένα να σε πληγώσει και να μην το σκεφτεί πριν στο πει, αλλά από ‘κει και πέρα είμαι τυχερή που έχω τόσο καλό κόσμο.

«Είναι διαφορετικό να αναφέρεσαι σε ένα δύσκολο βίωμα από την μεριά της επιτυχίας και διαφορετικό για να πατήσεις πάνω σε αυτό»

– Είχες κάνει ένα βίντεο που σε αυτό έλεγες την ιστορία των παιδικών σου χρόνων. Από εκεί και έπειτα οι συνδρομητές άρχισαν να ανεβαίνουν.

Με αφορμή αυτό το βίντεο είχα πάρει κάποιους συνδρομητές. Αλλά πολύ σύντομα το κατέβασα γιατί συνειδητοποίησα ότι ήθελα να χτίσω τον εαυτό μου από την αρχή και δεν ήθελα να είμαι τόσο «σπασμένη» στα μάτια του κόσμου. Με έπιασαν ανασφάλειες από όλο αυτό, γιατί ναι μεν υπήρξαν πολλοί που είπαν μπράβο, αλλά είδα και πολλά σχόλια λύπησης. Που δεν έχω χειρότερο. Έβλεπα μία τέτοια αντιμετώπιση, οπότε τα έσβησα όλα και είπα ‘πάμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή’.

– Ναι, αλλά και τώρα αναφέρεσαι στο παρελθόν σου.

Είναι διαφορετικό να αναφέρεσαι σε ένα δύσκολο βίωμα από την μεριά της επιτυχίας και διαφορετικό για να πατήσεις πάνω σε αυτό. Τώρα είμαι ένα success story και έχει μεγάλη διαφορά. Τώρα για παράδειγμα, δίνεις και motivation και να πεις ‘κοίτα εγώ ήμουν εκεί και ήρθα εδώ, άρα μπορείς κι εσύ να το κάνεις’.

Dat Lilly

 

 

 

– Νιώθεις να επηρεάζεις τον κόσμο; Κι αν ναι, πόσο αγχωτικό μπορεί να γίνει για σένα;

Ναι, το νιώθω. Δεν φοβάμαι για την ταύτιση γιατί λέω την αλήθεια μου. Δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, ούτε θα κάτσω να τοποθετηθώ σε κάτι που δεν έχω πραγματικά δικό μου βίωμα. Δεν θα μιλήσω για κάτι που δεν μπορώ να μιλήσω. Στις ιστορίες που κάνω στο Youtube είναι καθαρά η γνώμη μου. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενική αλλά πάντα υπάρχει και η δική μου τοποθέτηση, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι που έχει κάνει τον κόσμο να είναι μαζί μου. Έχουμε τις ίδιες απόψεις, στηρίζουμε τα ίδια πράγματα. Στο φινάλε, οκ, δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους, αλλά νομίζω ότι η γνώμη μου αρέσει σε πολλούς.

– Πιστεύεις ότι αν δεν είχες ζήσει όσα είχες ζήσει στην παιδική σου ηλικία, που σε διαμόρφωσαν σε αυτό που είσαι σήμερα, τώρα θα μιλούσαμε για μια «διαφορετική» Lilly;

Δεν ξέρω πως θα ήμουν διαφορετικά, είναι κάτι που δεν το έχω ζήσει. Αλλά σίγουρα αναγκάστηκα να ωριμάσω πολύ νωρίτερα, αναγκάστηκα να γίνω ο κηδεμόνας μου και αναγκάστηκα να σκέφτομαι με τη ματιά του survivor. Είχα αποκλείσει στο κεφάλι μου το ενδεχόμενο της αποτυχίας. Έλεγα ‘πρέπει να πετύχεις γιατί είσαι μόνη σου, δεν έχεις κάποιον στις πλάτες σου’. Είτε θα έπρεπε να καθαρίζω σκάλες, είτε να δουλεύω κάπου 8ωρο, είτε στα social media, όπου και να ήμουν έπρεπε να πετύχω.

– Δεν ήταν ακραία πιεστικό αυτό για σένα;

Είμαι σε αυτό το mood από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Είμαι σε μια μόνιμη πίεση. Αλλά είναι και κίνητρο παράλληλα. Και τώρα που βρίσκομαι εδώ που είμαι, είναι και ένας λόγος να μην σταματάω και να συνεχίζω.

«Όταν ξεκίνησα δεν μιλούσα τόσο πολύ. Ήμουν πολύ ντροπαλή. Έβγαινα έξω και προσπαθούσα να βρω μια γωνία που δεν έχει πολύ κόσμο για να πάω να χωθώ εκεί»

– Θα ασχολιόσουν με το Youtube όπως και να ‘χει θεωρείς;

Δεν ξέρω. Γιατί πιστεύω ότι ήταν μια ανάγκη μου να μιλήσω σε κάποιον, γιατί δεν είχα σε ποιον να μιλήσω τότε. Το πρώτο μου βίντεο, που είδα ότι κάποιος με άκουσε και μου σχολίασε από κάτω, σε εκείνη τη φάση μου άρεσε γιατί δεν είχα κάποιον. Ίσως αν είχα τον περίγυρο μου και τους ανθρώπους μου και δεν είχα ανάγκη να βγάλω προς τα έξω κάτι, να μην το είχα ξεκινήσει ποτέ το Youtube.

– Πώς είναι να δουλεύεις στο Youtube;

Στα βίντεο που δέχομαι τις ιστορίες του κόσμου, ανάλογα με τη θεματολογία μπορεί να χρειάζομαι και δύο εβδομάδες. Πλέον, αν αφήσω το story, που ζητάω ιστορίες, αρκετή ώρα πάνω στο Instagram, μπορεί να δεχτώ και 10.000 μηνύματα. Μετά είναι το γύρισμα που κρατάει 45 λεπτά με μία ώρα και μετά το μοντάζ που μπορεί να πάρει από 5 μέχρι 8 ώρες. Είναι κάτι παραπάνω από κανονική δουλειά. Έχω την αίσθηση ότι δεν σχολάω ποτέ. Αντίστοιχα, το vlog έχει το καλό ότι δεν έχεις προετοιμασία, αλλά έχει το κακό ότι έχεις την κάμερα παντού μαζί σου.

– Τι αλλαγές βλέπεις στη Lilly από όταν ξεκίνησε μέχρι σήμερα;

Όταν ξεκίνησα δεν μιλούσα τόσο πολύ. Ήμουν πολύ ντροπαλή. Έβγαινα έξω και προσπαθούσα να βρω μια γωνία που δεν έχει πολύ κόσμο για να πάω να χωθώ εκεί. Ήμουν στο καβούκι μου. Νομίζω ότι η αποδοχή που ένιωσα από τον κόσμο, με έκανε να είμαι πιο ανοιχτή. Δημάδη ‘αφού με αποδέχονται, μπορώ να βγω πιο άνετα και να συναναστραφώ και να μιλήσω’. Αφού ο κόσμος με αποδέχεται στα social media θα με αποδεχτεί και έξω. Οπότε με βοήθησε πιο πολύ στην προσωπικότητα μου και να νιώσω πιο σίγουρη, ότι πατάω στα πόδια μου.

– Θα έλεγες ότι είσαι μια διασημότητα πια; Σε σταματάνε στο δρόμο, σου ζητάνε φωτογραφίες απ’ότι έχω δει.

Έρχεται πολύς κόσμος η αλήθεια είναι. Με σταματάει όπου και να πάω. Αλλά τι είναι εν τέλει η διασημότητα; Τι το ορίζει;

Dat Lilly

– Τελικά φιλίες στο Youtube υπάρχουν;

Υπάρχουν. Έχω άτομα που είναι κάτι παραπάνω από γνωστοί μου και συνεργάτες μου. Τώρα από ‘κει και πέρα το βάθος και το πόσο πολύ μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον, πόσο να τον θεωρήσεις δικό σου άνθρωπο δεν το ξέρω. Γιατί κι εγώ σαν άνθρωπος έχω ανασφάλειες με τους ανθρώπους γύρω μου. Βλέπω στον χώρο του Youtube άτομα που είναι χρόνια φίλοι και έχουν κολλήσει, άρα πιστεύω ότι υπάρχουν.

– Έχεις φτάσει σε σημείο που είπες «δεν αντέχω άλλο, κουράστηκα»;

Το έχω πάθει πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Ένα burn out. Να θέλω να πετάξω το κινητό στη θάλασσα. Κάθε φορά που λέω να κάνω ένα μικρό διάλειμμα, δεν το κάνω ποτέ. Δηλαδή το διάλειμμα μου θα είναι να κάνω κάτι λιγότερο από αυτό που κάνω.

– Νιώθεις ότι «προδίδεις» το κοινό σου όταν δεν ανεβάζεις ένα βίντεο την εβδομάδα;

Ήμουν πολύ ενοχική. Είμαι τελειομανής μέχρι αηδίας. Γενικά πλέον είμαι πιο μαλακή με τον εαυτό μου γιατί ξέρω ότι δεν ανέβασα βίντεο όχι γιατί κωλοβαρούσα στον καναπέ, αλλά γιατί κυνηγάω κάτι που επίσης θέλω πολύ. Οπότε προσπαθώ να ακούω τις ανάγκες μου, το σώμα μου και τη ψυχολογία μου γιατί δίνω πολλή σημασία.

– Πώς διαχειρίστηκες όσα συνέβησαν στη ζωή τους τελευταίους μήνες;

Δεν ξέρω. Ήταν η πιο περίεργη χρονιά φέτος γιατί μου έκατσαν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες και οι μεγαλύτερες χαρές στο ένα άκρο και στο άλλο ήρθε και ένας χωρισμός. Κάπως έπρεπε να μάθω να τα ισορροπώ και να είμαι λειτουργική. Δεν ξέρω πως το έκανα.

– Με αφορμή τα σχόλια που βλέπω κατά καιρούς στα social media, σε ποιο χρονικό διάστημα θα πεις κάτι για σένα προσωπικό;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο. Όταν το νιώσω. Γενικά σιγά σιγά νιώθω πιο έτοιμη να ανοιχτώ. Του κόσμου δεν του αρέσει να νιώθει left out. Και καταλαβαίνω την ανάγκη του να θέλει να ξέρει και τι γίνεται.

Dat Lilly

– Πώς θα ήθελες να είσαι σε 5 χρόνια από τώρα;

Α, δεν έχω ιδέα. Θέλω σίγουρα να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Θέλω πολλά πράγματα γι’αυτό και δοκιμάζω τόσα, γιατί μπορεί σε αυτά να βρω ένα πάθος και να πω ‘εδώ είμαι, μ’αρέσει αυτό’ αλλά το βασικό για μένα είναι να μπορώ να τα χαίρομαι όλα αυτά. Δηλαδή όσα και να πετυχαίνω, δεν έχει νόημα αν δεν τα χαρώ. Αν δεν μπορείς να σταθείς για 2 λεπτά και να πεις ‘μπράβο μου κι αυτή τη μικρή νίκη θα την απολαύσω’. Είμαστε μόνιμα σε μια κίνηση και δεν στέκεσαι να δεις τι έχεις κάνει. Εγώ δεν το έχω κάνει ακόμα.

– Πώς είναι η Lilly στην καθημερινότητά της;

Δεν έχω στάνταρ καθημερινότητα. Ξυπνάω κάθε πρωί 8-9, κάποιες ημέρες μπορεί να έχω ολοήμερο γύρισμα στο Mad, κάποιες άλλες μπαίνω σε meetings, άλλες διαβάζω για να ετοιμάσω βίντεο ή έχω γύρισμα ή μοντάζ. Ας πούμε την προηγούμενη εβδομάδα είχα 12ωρη φωτογράφηση για ένα brand, γιατί κι αυτά παίρνουν πολλή ώρα.

Όσον αφορά τα νέα της ξεκινήματα, η Lilly θα βρίσκεται στην κλασική εκπομπή του Mad, Talk to Mad. Όπως είπε και η ίδια: «Πέρισυ με άγχωνε γιατί δεν το είχα ξανακάνει, φέτος όμως είμαι πολύ σίγουρη».

Επιπλέον, στις 30 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει μαζί με τον Βενετία Καμάρα και τον Φίλιππο την Ημέρα Θετικής Ενέργειας, στο ΟΑΚΑ, όπου επιφυλάσσονται πολλές εκπλήξεις. Ενώ, για όσους βρέθηκαν στο Waterboom, ήδη από τώρα είναι γνωστό πως στο επόμενο θα παίξει ξανά μουσική.

Κάπως έτσι, πατήθηκε το κουμπί της ηχογράφησης. Και κάπως έτσι, έγινα πιο φανατική της. Για όσους δεν έχουν δει το ντοκιμαντέρ στο Ant1+, δείτε το…χθες.

* Βρες την Dat Lilly στο Instagram και στο Youtube