Ο Αλμπέρτο Φεϊχό που χθες κατάφερε να προηγηθεί στις ισπανικές εκλογές χωρίς ωστόσο να καταφέρει την αυτοδυναμία, έχει πίσω του μία έντονη ζωή με ωραίες γυναίκες και περίεργες φιλίες.

Η παλιά φιλία ανάμεσα στον νυν ηγέτη του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP), Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό και έναν έμπορο ναρκωτικών ενδέχεται να επηρέασε τους ψηφοφόρους στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, καθώς το κόμμα του, αν και έχει τη στήριξη του ακροδεξιού Vox, κερδίζοντας τις εκλογές, δεν κατάφερε να διασφαλίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η «βόμβα» που έριξε προεκλογικά στην πολιτική αρένα η επικεφαλής του αριστερού συνασπισμού Sumar, Γιολάντα Ντίαθ, είχε προκαλέσει ντόρο στην ιβηρική χώρα.

«Ο Φεϊχό διατηρούσε στενή φιλία με έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές ναρκωτικών στον πλανήτη… Θα ήταν σημαντικό να εξηγούσε τη σχέση του με τον Μαρσιάλ Ντοράδο προς τη χαμένη γενιά των νέων ανθρώπων που πέθαναν κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών, προς τις μητέρες των εθισμένων, οι οποίες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να καταπολεμήσουν το εμπόριο ναρκωτικών», υποστήριξε η Γιολάντα Ντίαθ, λίγες ημέρες προτού στηθούν οι κάλπες στη χώρα.

Ο φίλος του Φεϊχό, Ντοράδο, κρίθηκε ένοχος το 2009 για τη διακίνηση έξι τόνων κοκαΐνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε και για άλλες κατηγορίες, που έχουν σχέση με ξέπλυμα χρήματος.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Φεϊχό υπήρχαν φήμες από παλιά, αυτές όμως αποκαλύφθηκαν από την εφημερίδα El Pais το 2013, η οποία δημοσίευσε εκείνη τη χρονιά μια σειρά ρεπορτάζ και φωτογραφιών που είχαν τραβηχτεί το 1995 και έδειχναν τον πολιτικό του Λαϊκού Κόμματος μαζί με τον ναρκέμπορο σε θαλαμηγό.

Τότε ο Ισπανός συντηρητικός είχε αρχικά ισχυριστεί πως διατηρούσε μόνο περιστασιακά σχέσεις με τον Ντοράδο, αλλά τα ισπανικά ΜΜΕ τον «κάρφωσαν», δημοσιεύοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, οι δυο τους είχαν κάνει μαζί διακοπές στα Κανάρια Νησιά, την Πορτογαλία και την Ανδόρα.

Η προϋπηρεσία και οι σπουδές

Ο Φεϊχό γεννήθηκε το 1961 στην Ορένσε της Γαλικίας. Σπούδασε νομικά και για ένα… φεγγάρι εργάστηκε στον δημόσιο τομέα.

Από το 2009 διατελούσε πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Γαλικίας εξασφαλίζοντας τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες, με απόλυτη πλειοψηφία για το κόμμα του.

Τον Απρίλιο του 2022, στο συνέδριο του Λαικού Κόμματος, οι εκλέκτορες τον ανέδειξαν ως τον νέο πρόεδρο και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Οι μεγάλοι έρωτες και η πατρότητα

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais, ο Φειχό έζησε έναν σφοδρό έρωτα με τη δημοσιογράφο Κάρμεν Γκαμπίρ επί 12 χρόνια (2000-2012).

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα τού έκλεψε την καρδιά η διευθύντρια της επιχείρησης Zara Home, Εύα Κάρντενας, με την οποία το 2017 απέκτησαν τον Αλμπέρτο, μοναχοπαίδι του ηγέτη του Λαικού Κόμματος. Ο ΦεΙχό όταν απέκτησε το γιο του σε ηλικία 55 ετών.

Ο Φεϊχό είναι λάτρης της κουζίνας της Γαλικίας και ένθερμος υποστηρικτής της ποδοσφαιρικής ομάδας Deportivo de La Coruña.

Τα αγγλικά του είναι για αρχάριους, όπως του προσάπτουν τα μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο για έναν πρωθυπουργό να μιλάει άπταιστα τη γλώσσα. Ο ίδιος το μόνο που είπε, είναι ότι πάντα υπάρχουν μεταφραστές στις διεθνείς συνόδους κορυφής…