Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η διαδικασία της έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, έχει πολύ μεγάλο κόστος και συνεπώς δεν μπορεί να υποστηριχθεί από όλες τις εταιρείες. Για το λόγο αυτό, ειδικά το αντηλιακό σας, επιβάλλεται να είναι από αναγνωρισμένη εταιρεία.

Η διασφάλιση των συστατικών που χρησιμοποιούνται, καθώς και η ποιότητα και συγκέντρωση αυτών, είναι ιδιαίτερα σημαντική αν θέλουμε να αποφύγουμε αλλεργίες, εγκαύματα και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

αντηλιακό

Πριν αγοράσετε το επόμενο αντηλιακό σας, πρέπει να γνωρίζετε την σύνθεση του, αν είναι χημικό ή ορυκτό, αν είναι κατάλληλο για το δέρμα σας καθώς και τον δείκτη προστασίας.

Δείτε παρακάτω τα 5 σημεία που πρέπει να ελέγξετε πριν το χρησιμοποιήσετε:

SPF

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά ημερήσιο SPF 30 ή υψηλότερο, αλλά οι δερματολόγοι συχνά συνιστούν υψηλότερα επίπεδα αντηλιακής προστασίας. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά αρκετοί δερματολόγοι, συστήνουν τη χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF 50, καθώς μεγιστοποιεί την προστασία από τις ακτίνες UVB.  

To SPF, είναι δείκτης αντηλιακής προστασίας, είναι ένα μέτρο της ποσότητας ηλιακής ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή ηλιακού εγκαύματος σε προστατευμένο δέρμα (με αντηλιακό) σε σχέση με την ποσότητα ηλιακής ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή ηλιακού εγκαύματος σε απροστάτευτο δέρμα (χωρίς αντηλιακό).

Για να φτάσετε στο επίπεδο SPF που αναγράφεται στο μπουκάλι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο και το λαιμό σας και περίπου μια ποσότητα σφηνάκι για το σώμα σας.

Πρόσωπο ή σώμα;

Τα αντηλιακά προσώπου, έχουν διαφορετική σύνθεση από εκείνα του σώματος και αυτό συμβαίνει για να μην φράζουν οι πόροι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακμή. Τυπικά έχουν λιγότερο οξείδιο ψευδαργύρου γιατί αυτό είναι που μας δίνει αυτή την κολλώδη εμφάνιση που όλοι προσπαθούν να αποφύγουν. Επιπλέον, είναι κατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν ως βάση για το μακιγιάζ. Συνεπώς, προσέξτε τι από τα δύο θα επιλέξετε.

Μην αγνοείτε τα ανενεργά συστατικά

Ανενεργό δεν σημαίνει ασήμαντο. Όταν ψάχνετε για αντηλιακό, επιλέξτε προϊόντα χωρίς parabens, μη λιπαρά και χωρίς άρωμα. Όπως σε όλα τα προϊόντα περιποίησης δέρματος, ως καταναλωτές θα πρέπει να αναζητούμε συστατικά στα οποία μπορεί να είμαστε αλλεργικοί, ή που ενδεχομένως να επιδεινώσουν εκζέματα και άλλες παθήσεις του δέρματος.