Αποχωρεί από την Gucci ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, ο 49χρονος Alessandro Michele ο οποίος συνέβαλε στην «αναγέννηση» του Οίκου.

Ο γαλλικός όμιλος Kering, στον οποίο ανήκει o διάσημος οίκος Gucci, ανακοίνωσε την αποχώρηση του Michele από τη θέση του χωρίς ν’ ανακοινώσει τον «διάδοχό» του. «Του εύχομαι ένα σπουδαίο επόμενο κεφάλαιο στο δημιουργικό του ταξίδι» δήλωσε ο πρόεδρος & CEO της Kering, Φρανσουά – Ανρί Πινό (Francois-Henri Pinault).

Ο σχεδιαστής ανέλαβε χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή της Gucci τον Ιανουάριο του 2015 και συνέβαλε σημαντικά στο rebranding του Οίκου, καθώς χάρη σε αυτόν το brand απέκτησε μια εντελώς νέα αισθητική. Τα έσοδα της Gucci σχεδόν τριπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Κατά καιρούς, οι τριμηνιαίοι ρυθμοί ανάπτυξης προσέγγισαν και το 50%.

Ο Michele συνεργαζόταν στενά με διάφορα πρόσωπα του καλλιτεχνικού στερεώματος τα οποία έντυνε στο κόκκινο χαλί αποκλειστικά με Gucci όπως: με τον φίλο του Jared Leto, την Lana Del Rey, την Florence Welch, την Lady Gaga και άλλους.

«Υπάρχουν στιγμές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω των διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διαρκεί περισσότερα από είκοσι χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία έχω αφιερώσει ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό πάθος» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο σχεδιαστής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.