Αυτά που λένε για τις γυναικείες τσάντες, συνήθως απέχουν από την πραγματικότητα, που ως γυναίκα, οφείλω να ομολογήσω ότι είναι σαφώς χειρότερη.

Κλειδιά, κραγιόν, δεύτερο κραγιόν, γυαλιά ηλίου, πούδρα, μάσκαρα, ένα κονσίλερ για ώρα ανάγκης, πορτοφόλι, αντισηπτικό χεριών, κατά περίπτωση και μία αλλαξιά ρούχα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί και πού θα καταλήξεις. Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι τσάντες μας θα χωρούσαν τα πάντα, όλα όσα χρειαζόμαστε, θέλουμε και μισούμε.

Από την άλλη βέβαια, οι πολύ μεγάλες τσάντες, όσο πρακτικές κι αν είναι, συνήθως στερούνται κομψότητας και αυτό κάπως μας κοστίζει όταν συμβαίνει. Ευτυχώς, υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις, που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Τόσο οι μεγάλοι οίκοι μόδας, όσο και τα fast fashion brands, κυκλοφορούν oversized τσάντες, που συνδυάζουν την πρακτικότητα με την κομψότητα. Θηλυκές τσάντες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την καλαισθησία των μικρότερων.

Δομημένα σχήματα, περιποιημένα λουράκια, όμορφες λεπτομέρειες είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τις oversized τσάντες που αγαπάμε. Προτιμάμε κυρίως εκείνες από δέρμα γιατί είναι πιο μαλακές στην υφή και πιο εύκολα φορέσιμες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, επειδή πρόκειται για καθημερινές τσάντες, είναι σημαντικό να έχουν ευρύχωρες θήκες και φερμουάρ. Ειδικά το τελευταίο είναι αναγκαίο προκειμένου να είμαστε ήρεμες ότι τα πράγματα μας είναι ασφαλή.

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι θέμα περισσότερο προσωπικού στιλ και λιγότερο των τάσεων που επικρατούν ανά περιόδους. Οι μεγάλες τσάντες είναι εκείνες που μας κάνουν να συνδεόμαστε συναισθηματικά  μαζί τους και αν βρούμε εκείνη που μας ικανοποιεί δύσκολα την αντικαθιστούμε.

Γενικά, μια μαύρη είναι στα must- have χωρίς αυτό να είναι κανόνας. Επειδή πρόκειται για κάτι που θα το συνδυάζουμε με τα περισσότερα από τα ρούχα μας καλό θα ήταν, να είναι σε μια ουδέτερη απόχρωση όπως το γκρι, το καφέ ή το σκούρο μπλε. Επίσης, τα γήινα χρώματα όπως το μπεζ και το χακί είναι εξίσου εξαιρετικές επιλογές και μπορούν να φορεθούν όλο το χρόνο.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις αγαπημένες μας για να πάρετε ιδέες για τις επόμενες αγορές σας.

Brunello Cucinelli

τσάντες

Massimo Dutti

τσάντες

ZARA

τσάντες

Off-White

τσάντες

Ted Baker, Kalogirou

τσάντες

Tod’s, Kalogirou

τσάντες

DKNY, Haralas

τσάντες