Το σπίτι-κάψουλα με την ονομασία One living capsules, που δημιούργησε και λανσάρει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά η εταιρεία Gagos Architecture & Design, του σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Κώστα Γκάγκου από τη Λάρισα είναι μια νέα πρόταση διαβίωσης, με πρωτοποριακή αρχιτεκτονική και μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

Βλέποντας το πρώτη φορά το σπίτι-κάψουλα της One living capsules αυτό παραπέμπει σε διαστημόπλοιο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως μάλλον αποτελεί το μέλλον της φιλοξενίας και ίσως της κατοικίας.

H βασική πιλοτική έκδοση που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, δηλαδή η σουίτα (open plan suite) διαθέτει συνολικό εμβαδόν 53 τετραγωνικών μέτρων, που περιλαμβάνει εσωτερικό χώρο 42 τ.μ., βεράντα 10,5 τ.μ., ενώ δυόμισι τ.μ. καταλαμβάνει η μηχανολογική εγκατάσταση. Η τιμή πώλησης για την ελληνική αγορά προσεγγίζει τις 124.000 ευρώ, με τις κάψουλες να είναι πλήρως εξοπλισμένες.

Το σπίτι – κάψουλα απευθύνεται, κατά βάση, στον κλάδο της φιλοξενίας και των ξενοδοχείων, αλλά και σε όσους θα επιθυμούσαν να την αξιοποιήσουν ως εξοχική κατοικία.

Το ONE living είναι ένα project με το οποίο ο Κώστας Γκάγκος ασχολείται τα τελευταία 10 χρόνια. Το σπίτι-κάψουλα αποτελείται από πέντε μεταφερόμενα τμήματα τα οποία όταν συνδέονται δημιουργείται μία ολοκληρωμένη σουίτα ξενοδοχείου.

Η εξωτερική τοιχοποιία αποτελείται από ένα μεταλλικό σκελετό βαμμένο με πυράντοχη βαφή. Είναι αδίαβροχο, με χαμηλό βάρος, ανθεκτικό στις ακραίες καιρικές συνθήκες, φιλικό προς το περιβάλλον και γρήγορξ και εύκολη εφαρμογή στην κατασκευή.

Οι εσωτερικοί χώροι έχουν επένδυση με διακοσμητική επιφάνεια σε όψη ξύλου – υλικό διακοσμητικής πειπλοποιίας, ιδιαίτερης αντοχής.

Ο φωτισμός στο σπίτι- κάψουλα έχει συστήματα LED τόσο στη τοιχοποιία όσο και στο βεστιάριο και στο μπάνιο. Το νερό στο σπίτι είναι ζεστό χάριν μιας αντλίας θερμότητας. Το σπίτι θερμένεται με κλιματιστικό Inverter κλάσης Α+++.

Όσο αφορά το βεστιάριο στο σπίτι – κάψουλα αυτό είναι ειδική κατασκευή από μελαμίνες ιδιαίτερης αντοχής με ράφια στο πάνω τμήμα και μεταλλικό κραμαστικό με κρυφό φωτισμό.

Το σπίτι- καψουλα διαθέτει επίσης: King Size κρεβάτι, δύο κομοδίνα, δύο πολυθρόνες εσωτερικού χώρου, δύο βοηθητικά τραπεζάκια, Smart TV 55”, σκίαση Black-Out και τέλος διακοσμητικά αντικείμενα.

 Ο Κώστας Γκάγκος διέγραψε τη δική του αξιοσήμαντη διαδρομή στον χώρο του design, αφήνοντας το στίγμα του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κατοικίες, χώροι εστίασης, εμπορικά καταστήματα, επαγγελματικοί χώροι, εκπαιδευτήρια αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες σε Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Λάρισα, Γερμανία, Κύπρο αλλά και βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς είναι ορισμένα μόνο από τα δείγματα της επιτυχημένης πορείας που διένυσε με ανυποχώρητη επιμονή, ακόρεστο πάθος, έμφυτο ταλέντο αλλά και πολύ κόπο, υλοποιώντας έργα που αναγνωρίζονται για την πρωτοτυπία και την αισθητική τους.

Πηγή: Oneliving.gr

Photo Credit: Oneliving.gr