Ο καιρός περνάει γρήγορα και κάπως αιφνίδια, βρεθήκαμε ξανά στην εποχή του χρόνου που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τον ήλιο από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Οι τάσεις στα παπούτσια για το 2023, προμηνύουν ένα καλοκαίρι γεμάτο θηλυκότητα με κομψές, μίνιμαλ γραμμές και λουράκια που αγκαλιάζουν τη γάμπα. Είτε είστε εθισμένες στη μόδα και παρακολουθείτε πιστά τις εβδομάδες μόδας, είτε ντύνεστε περισσότερο από ένστικτο βασιζόμενες στην προσωπική σας αισθητική, το σίγουρο είναι ότι η αναζήτηση των κατάλληλων πέδιλων είναι μία απολαυστικά ευχάριστη διαδικασία.

Με κάποιες εξαιρέσεις, οι γυναίκες επιλέγουμε ανοιχτά παπούτσια κυρίως από την αρχή της άνοιξης, όταν δηλαδή αρχίζει και η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Η φετινή σεζόν, έχει πολύ χρώμα, γεγονός που δίνει ώθηση για πειραματισμούς σε όσες άρχισαν να βαριούνται τη μονοχρωμία και τις safe επιλογές. Εξάλλου, γιατί να επιλέγεις την ασφάλεια όταν μπορείς πραγματικά να παίξεις;

Τα καλοκαιρινά πέδιλα, είναι η δικαιολογία που έψαχνες για να ξεκινήσεις ξανά να αναδεικνύεις το πεντικιούρ σου και να περπατάς με αυτοπεποίθηση μέσα στα αέρινα φορέματα και τις φούστες. Τα πέδιλα, είναι εκ φύσεως εκλεπτυσμένα και κομψά και έχουν δημιουργηθεί εξ ορισμού για να μεταμορφώνουν προς το καλύτερο τον τρόπο που δείχνουν το σώμα και τα άκρα μας.

Για τις petite σιλουέτες, είναι πιο κολακευτικά τα πέδιλα που δεν έχουν πολλά λουράκια και δεν «κόβουν» τον αστράγαλο. Επίσης, προτιμήστε τακούνια που δεν ξεπερνούν τους 10 πόντους ώστε τα πόδια σας να είναι σταθερά και να μπορείτε να περπατάτε με μεγαλύτερη άνεση.

Αναφορικά με τα σχέδια, μην περιοριστείτε καθόλου. Δεν υπάρχει κάτι που δεν είναι επιτρεπτό το φετινό καλοκαίρι. Θέλουμε χρώμα, μεταλιζέ υφές, φτερά, διακοσμητικά στοιχεία και γενικά πλουραλισμό και πληθωρικότητα.  Όσο ακόμη βρισκόμαστε στην άνοιξη, ξεκινήστε να συνδυάζετε τα πέδιλα σας με midi φούστες, τζιν παντελόνια και πουκάμισα. Σταδιακά προσθέστε μίνι φούστες και σορτσάκια.

Τέλος, αν είστε εξοικειωμένες με τα κοσμήματα στα πόδια, μπορείτε να προσθέσετε μερικά ως διακοσμητικά στοιχεία αρκεί να μην καταλήξει υπερβολικό. Περιοριστείτε σε μίνιμαλ, κομψά σχέδια.

Ακολουθούν οι 10 προτάσεις μας για τα πρώτα πέδιλα της σεζόν!

1.Roberto Cavalli, Kalogirou

πέδιλα

2.Alevi, Kalogirou

πέδιλα
\

3.Carrano, Haralas

πέδιλα

4.Caranno, Haralas

πέδιλα

5.Zara

πέδιλα

6.Envie

πέδιλα

7.La Bottine, Tsakiris Mallas

πέδιλα

8.Aquazzura, Farfetch

πέδιλα

9.Giaborghini

πέδιλα

10.Mango

πέδιλα