Το καλοκαίρι είναι αφιερωμένο στα φορέματα. Στις ωραίες, ανάλαφρες υφές και τα πολύχρωμα ντεσέν που μυρίζουν θάλασσα και αποπνέουν αισιοδοξία.

Είναι επίσης η εποχή, που αρνείσαι να καταπιεστείς, απαλλάσσεσαι από οτιδήποτε αποπνικτικό, στενό, που μοιάζει περισσότερο με στολή, παρά με ρούχο. Αφήνεσαι, ελευθερώνεσαι, περπατάς ξυπόλυτη, πίνεις πολύ νερό, διαβάζεις κάτω από τον καυτό ήλιο και βλέπεις τον κόσμο μέσα από σκουρόχρωμους φακούς.

Πηγαίνεις στο γραφείο με τα ίδια ρούχα, που παίρνεις μαζί σου στις διακοπές, φοράς αυστηρά, ανοιχτά παπούτσια, κατά προτίμηση πέδιλα, παίζεις με τα ογκώδη χρωματιστά σου κοσμήματα, βάφεις τα νύχια σου κόκκινα ή λευκά και παρατηρείς τον κόσμο γύρω σου με ώμους γυμνούς και χείλη που αναζητούν διαρκώς κάτι δροσερό και γλυκό, σαν γρανίτα φράουλα.

Τα φορέματα είναι πάντα εκεί, να σε συντροφεύσουν, να σε αγκαλιάσουν, να σε βοηθήσουν να ονειρευτείς, να ταξιδέψεις, να τρέξεις, να βραχείς λίγο, μέχρι τον αστράγαλο, να λερωθείς από καρπούζι και σοκολάτα και τελικά να καταλήξεις σε μια αιώρα, ακούγοντας μουσική, ένα δειλινό που θα μοιάζει και θα είναι μοναδικό.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, επιλέγουμε τα τρία φορέματα που δικαιωματικά, αξίζουν μια θέση στην γκαρνταρόμπα και τη ζωή μας. Κίνηση, φως και ωραία ελαφριά υφάσματα με κεντήματα, floral ντεσέν ή boho αναφορές, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το ρούχο που θα μας ακολουθεί για τους υπόλοιπους τρεις μήνες, τουλάχιστον.

Διαβάστε τη συνέχεια στο thenotbook.gr