Το καλοκαίρι αγαπά τα ελαφριά υφάσματα, τις αέρινες γραμμές, χωρίς νόρμες και περιορισμούς και εμείς, μετά από μια χρονιά αναγκαστικής εσωστρέφειας είμαστε έτοιμες να φορέσουμε τον καλύτερο και πιο φωτεινό εαυτό μας!

Το ίδιο φαίνεται να θέλουν και οι σχεδιαστές μόδας που στην πλειοψηφία τους αξιοποίησαν τον χρόνο που είχαν, αφέθηκαν ελεύθεροι να δημιουργήσουν και κάπως έτσι οι φετινές συλλογές SS21 είναι από τις πιο ζωντανές των τελευταίων ετών. Τα έντονα χρώματα κυριαρχούν τόσο, που ορμέμφυτα μας παρασύρουν στην αισιοδοξία και το φως!

Cropped Shirt

Η πιο elegant εκδοχή του cropped top, τα cropped shirt έρχονται για να αναδείξουν την θηλυκότητα και το sexiness μας σε εμφανίσεις που παραπέμπουν στα fashion shows του Simon Porte Jacquemus ανάμεσα σε πυκνά στάχια και λεβάντες. Την δική του πρόταση σε  cropped shirt παρουσίασε και ο οίκος Versace σε μια πιο πληθωρική προσέγγιση με έντονα χρώματα και prints, αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας του οίκου .

Για αυτό το καλοκαίρι προτίμησε ένα λινό cropped shirt με κορδόνια που δένουν στη μέση και συνδύασε το με midi, silky φούστες και strappy tie up sandals.

Cargo pants

Τα statement παντελόνια του 2000 επιστρέφουν και κατακτούν τις γκαρνταρόμπες μερικών από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της μόδας όπως ο Marc Jacobs, η Kim Kardasian και η Gigi Hadid.

Αυτή τη φορά τα cargo pants έχουν αφήσει τον άλλοτε militaire χαρακτήρα τους και έχουν επαναπροσδιοριστεί, όπως είδαμε από τους διεθνείς οίκους όπως  Givenchy και  Bottega Veneta με τον δεύτερο να λανσάρει  την πιο minimal εκδοχή του cargo. Ακολούθως, ο οίκος Max Mara το έφερε πιο κοντά σε εκείνον δίνοντας του  elegant μορφή, όπως και ο Isabel Marant προσδίδοντας μια πιο σοφιστικέ εικόνα. Τέλος, μας άρεσε ο οίκος Sies Marjan καθώς παρουσίασε satin cargo pants σε ίσιες γραμμές με τις χαρακτηριστικές τσέπες στο πλάι.

Έντονα χρώματα

Η μόδα είναι μορφή τέχνης και οι φετινές συλλογές ξεχειλίζουν από χρώματα, ενδιαφέρουσες υφές και αφοπλιστικά κοψίματα. Από τους οίκους που διαχρονικά τολμούν τους έντονα χρωματικούς συνδυασμούς όπως Marni, Etro, Diane Von Fürstenberg και Dries Van Noten είδαμε φορέματα με έντονα animal prints και floral dessin που περιείχαν κάθε απόχρωση της χρωματικής παλέτας. Συνδυαστικά με τις oversized φούστες και τις πλισέ λεπτομέρειες δημιουργούν το απόλυτο καλοκαιρινό outfit.

Ψάθινα items

Από τις Loewe τσάντες που έχουν κατακτήσει τις καρδιές των fasgion blogger και κατ επέκταση το feed μας στo Instagram μέχρι τα oversized ψάθινα καπέλα τα ψάθινα fashion items είναι ίσως η αντιπροσωπευτικότερη καλοκαιρινή τάση που αναπόφευκτα θέλουμε να υιοθετήσουμε! Πλεκτά σανδάλια, γεωμετρικές τσάντες και αξεσουάρ όπως statement σκουλαρίκια και βραχιόλια κατέκλυσαν τις διεθνείς πασαρέλες και σταδιακά και την ντουλάπα μας. Εξάλλου, το καλοκαίρι είναι η εποχή που δικαιωματικά  λατρεύει τα φυσικά υλικά και τις ωραίες υφές!