Σας αρέσει να περπατάτε γρήγορα; Απεχθάνεστε τα παπούτσια που δεν σας βοηθάνε σε αυτό; Λοιπόν, μπορεί να υπάρχει μια λύση και ονομάζεται Moonwalker.

Ένα βίντεο με παπούτσια που κοινοποιήθηκε στο TikTok έγινε viral πριν από λίγους μήνες, ενώ μέχρι σήμερα, το βίντεο έχει 24,7 εκατομμύρια προβολές.

Σε αυτό παρουσιάζονται άνθρωποι που περπατούν μέσα σε πόλεις και χώρους γραφείων, που φαίνεται να καταβάλλουν κανονική προσπάθεια — αλλά να γλιστρούν με υπεράνθρωπες ταχύτητες. Αυτό συμβαίνει επειδή το συγκεκριμένο παπούτσι θα σας κάνει να περπατάτε 250% πιο γρήγορα, σύμφωνα με τον Xunjie Zhang, που το ανέπτυξε.

@shiftrobotics Replying to @Eli Hardy ♬ Smooth Criminal (2012 Remaster) – Michael Jackson

Ο Zhang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Shift Robotics, ισχυρίζεται ότι το Moonwalker είναι το «γρηγορότερο παπούτσι στον κόσμο».

«Λειτουργεί όπως οι κινούμενοι διάδρομοι πεζών που βλέπετε στα αεροδρόμια, με κάθε βήμα που κάνετε, ο ιμάντας μεταφοράς κινείται κάτω από τα πόδια σας», είπε ο Zhang στο Insider.

«Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να καλύψει περίπου τρία μίλια την ώρα με ρυθμό βαδίσματος», λέει ο Zhang στο βίντεο TikTok. Οι «Moonwalkers» προορίζονται να κινούνται έως και επτά μίλια την ώρα, είπε στο Insider. «Όσο πιο γρήγορα περπατάς, τόσο πιο γρήγορα περπατούν τα παπούτσια μαζί σου», πρόσθεσε.

Περισσότερες από 2.000 παραγγελίες

Ο Zhang έχει πτυχίο στη μηχανική ρομποτικής, κατέχει μεταπτυχιακό στη Μηχατρονική από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και εργάστηκε για περισσότερα από τρία χρόνια στη Rolls-Royce, σύμφωνα με το LinkedIn του.

Για να δημιουργήσει τα Moonwalkers, συγκέντρωσε μια ομάδα μηχανικών αγώνων αυτοκινήτων, ρομποτικών και σχεδιαστών sneaker. Σχημάτισαν τη Shift Robotics και κατασκεύασαν τα παπούτσια μέσα σε ένα διάστημα πέντε ετών.

Η ομάδα ξεκίνησε τα Moonwalkers στο Kickstarter στις 25 Οκτωβρίου και έκτοτε έχει συγκεντρώσει σχεδόν 330.000 δολάρια. Ο Zhang είπε ότι η ομάδα έχει λάβει περισσότερες από 2.000 παραγγελίες για τα παπούτσια, τις οποίες το Insider μπόρεσε να επαληθεύσει.

Τα παπούτσια δοκιμάστηκαν από άτομα ηλικίας από 15 έως άνω των 60 ετών και οι περισσότεροι άνθρωποι μπόρεσαν να περπατήσουν με αυτά «αρκετά επιδέξια» μέσα σε 10 έως 15 λεπτά από τη στιγμή που τα έβαλαν, είπε ο Zhang.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμα μόνο στις ΗΠΑ αλλά είναι πολύ ακριβά, καθώς κάθε ζευγάρι κοστίζει 1.399 $. Επίσης, για την ώρα κυκλοφορούν μόνο σε ένα νούμερο, το ανδρικό 9-12.

Δικλείδες ασφαλείας

Ο Zhang είπε στο Insider ότι το «χωρίς ελεύθερο τροχό» είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας των Moonwalkers. «Οποιαδήποτε στιγμή δεν περπατάτε, είναι εντελώς κλειδωμένα», δήλωσε ο εμπνευστής τους, προσθέτοντας ότι «α παπούτσια είναι ασφαλισμένα με μαγνητικό κούμπωμα, το οποίο μπορεί να ξεκουμπωθεί σε περίπτωση δυσλειτουργίας».

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι όλοι θετικά προσκείμενοι στην ιδέα των παπουτσιών που τρέχουν. «Τα βρίσκετε στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή των 1399 $», ήταν το σαρκαστικό σχόλιο στο viral βίντεο του TikTok. «Το πεζοδρόμιο της πόλης μου δεν θα το έβρισκε ποτέ εφικτό», σχολίασε ένας άλλος.

Με πληροφορίες από το Businessinsider.com