«Ο κορυφαίος προορισμός του καλοκαιριού, η Ελλάδα, συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιώτες φέτος. Από τη Μύκονο μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εδώ είναι οι πιο όμορφες παραλίες για να βουτήξετε».

Με αυτό το εισαγωγικό σημείωμα η γαλλική Vogue αναφέρεται στις ελληνικές παραλίες που θεωρεί τις καλύτερες της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, έχουν παρουσία και οι Κυκλάδες με ξεχωριστή θέση, κατά σειρά, το Σαρακίνικο της Μήλου «ένα τοπίο με εκπληκτικές καμπύλες, το οποίο συχνά συγκρίνεται με αυτές του φεγγαριού», η Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης «αυτό το ονειρεμένο σημείο που συνδυάζει ηφαιστειακά πετρώματα στο χρώμα της φωτιάς και μια πεντακάθαρη θάλασσα» και το Αλικό Νάξου «μια από τις άγριες παραλίες του που σας επιτρέπουν να κάνετε ηλιοθεραπεία με ηρεμία».

παραλίες
παραλίες

Αναλυτικά οι 14 παραλίες είναι: Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, το Σαρακίνικο στη Μήλο, το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, ο Μύρτος στην Κεφαλονιά, η Κόκκινη Παραλία στη Σαντορίνη, τα Λαλάρια στη Σκιάθο, η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσήνη, ο Μπάλος στην Κρήτη, το Περιβόλι στη Σκόπελο, το Ελαφονήσι στην Κρήτη, το Αλικό στη Νάξο, το Γιδάκι στην Ιθάκη, το Βουτούμι στους Αντίπαξους και τα Σεϊτάν Λιμάνια στην Κρήτη.

παραλίες
παραλίες

Τίτλος του αφιερώματος «οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας που να κολυμπήσετε αυτό το καλοκαίρι» με την επισήμανση ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους καλοκαιρινούς προορισμούς».

παραλίες

Photo credits: Shutterstock