Η τουριστική σεζόν αρχίζει σιγά-σιγά και, μάλιστα, οι υποδομές σε όλη την Ελλάδα αναβαθμίζονται αφού τουλάχιστον πέντε ολοκαίνουργια ξενοδοχεία ανοίγουν τις πόρτες και «κλέβουν» τις εντυπώσεις.

One & Only Kea – Κέα

Το ξενοδοχείο One & Only Kea αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Αύγουστο και να μετατρέψει την Τζια σε έναν από τους πλέον περιζήτητους προορισμούς στη Μεσόγειο. Ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός δίνει έμφαση στη γεωμορφολογία του εδάφους και έχει ως στόχο να αξιοποιήσει στο έπακρο το επικλινές του εδάφους, ώστε όλοι οι χώροι να έχουν άπλετη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο υπάρχουν πέντε πολυτελείς resort villas, από 180 τ.μ. μέχρι 3.020 τ.μ. η μεγαλύτερη, καθώς και μερικά One & Only Private Homes, διαθέσιμα προς πώληση. Παράλληλα, το συγκρότημα στην Κέα θα διαθέτει spa, τρία εστιατόρια, δύο μπαρ, beach club αλλά και ένα πλήρως οργανωμένο κέντρο δραστηριοτήτων και καταδυτικό κέντρο.

Ξενοδοχείο, One & Only Kea, Κέα, Τζια

Mandarin Oriental – Μεσσηνία

Το ξενοδοχείο Mandarin Oriental, που ανήκει στην ομώνυμη αλυσίδα, πρόκειται να ανοίξει στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο Navarino Bay, της Costa Navarino. Μάλιστα, έχει αρχίσει να δέχεται ηλεκτρονικές κρατήσεις για τις 15 Αυγούστου και έπειτα.

Η διακόσμηση έχει επιρροές από την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα και από τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, τα οποία αποτέλεσαν έμπνευση για τα μοτίβα των υφασμάτων και για τα ξυλόγλυπτα. Οι φυσικές αποχρώσεις της τερακότας δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον, στο οποίο τα custom made έπιπλα συνυπάρχουν με τη state-of-the-art τεχνολογία ψυχαγωγίας. Επίσης, στο εσωτερικό των σουιτών και των βιλών, τα χαλιά δημιουργήθηκαν σύμφωνα με την ύφανση των παραδοσιακών ενδυμασιών.

Πάντως, το ξενοδοχείο έχει έκταση που φτάνει τα 1.400 στρέμματα και διαθέτει εκπληκτική θέα στον Κόλπο του Ναβαρίνο, ενώ περιλαμβάνει 99 σουίτες και υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα και μεγάλες βεράντες. Ακόμα, έχουν μεταφυτευθεί 2.700 ελαιόδεντρα και πάνω από 500.000 ενδημικούς θάμνους διαφόρων ειδών, ενώ η κατασκευή του resort έγινε σύμφωνα με τις αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές του προορισμού.

Επιπλέον, το Mandarin Oriental διαθέτει πέντε εστιατόρια, spa, beach club και θαλάσσια σπορ. Το signature γήπεδο γκολφ 18 οπών, που βρίσκεται στο Navarino Bay, καθώς και τα άλλα τρία γήπεδα, θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γκολφ, σε αρχάριους και προχωρημένους παίκτες.

Ξενοδοχείο, Ναβαρίνο, Costa Navarino, Mandarin Oriental, Μεσσηνία

Cora Hotel & Spa Resort – Χαλκιδική

Στο Άφυτο της Χαλκιδικής δεσπόζει το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο που λέγεται Cora Hotel & Spa Resort, που ανήκει στη Zeus International και πρόκειται να αρχίσει τη λειτουργία του τον Μάιο.

Πάντως, το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει 81 δωμάτια και σουίτες, με κάποια από αυτά να διαθέτουν τη δική τους πισίνα. Παράλληλα, το ξενοδοχείο διαθέτει δύο εστιατόρια και τέσσερα μπαρ, εμπνευσμένα από τις γευστικές ρίζες της Χαλκιδικής. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης στην infinity edge πισίνα και στο exclusive Cora Spa.

Ξενοδοχείο, Cora Hotel & Spa Resort, Χαλκιδική

InterContinental Resort Crete – Άγιος Νικόλαος Λασιθίου

Η IHG Hotels & Resorts (IHG), μια από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο έχει ανακοινώσει την υπογραφή του InterContinental Resort Crete και αρχίζει τη λειτουργία του την άνοιξη.

Μάλιστα, το ξενοδοχείο στην Κρήτη διαθέτει 205 δωμάτια, όλα με ιδιωτικές βεράντες – και τα μισά με ιδιωτικό τζακούζι. Επίσης, προσφέροντας ειδυλλιακή θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου, το InterContinental Resort Crete είναι προσβάσιμο απευθείας από έναν παραλιακό δρόμο, καθιστώντας το ως το μοναδικό κατάλυμα στον Άγιο Νικόλαο που προσφέρει τόσο μεγάλη προσβασιμότητα στους επισκέπτες του. Ακόμα, βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, λιγότερο από μια ώρα οδικώς από την πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο, αλλά και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ξενοδοχείο, InterContinental Resort Crete, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη

Ikos Odisia – Κέρκυρα

Στη βόρεια Κέρκυρα ανοίγει τις πόρτες του από τις 19 Μαΐου το ξενοδοχείο Ikos Odisia. Το συγκρότημα διαθέτει 395 δωμάτια, σουίτες, bungalow και βίλες, καθώς και 10 εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες.

Μάλιστα, η παραλία του resort, η οποία ξεπερνά σε μήκος τα 400 μέτρα και διαθέτει λευκή αμμουδιά. Βασικό στοιχείο της διαμονής στο Ikos Odisia είναι – ότι παρά το ότι θεωρείται all inclusive – ενθαρρύνει σημαντικά τους επισκέπτες ώστε να μην περιορίζονται στο κατάλυμα δίνοντάς τους, μάλιστα, την δυνατότητα να γευματίζουν σε κάποιο από τα τοπικά εστιατόρια με τα οποία το ξενοδοχείο διατηρεί συνεργασία.

Επίσης, το Ikos Odisia διαθέτει πολυτελές spa, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και παρέχει αρκετές επιλογές στους επισκέπτες ανάμεσα σε πολλές δραστηριότητες.

Ξενοδοχείο, Ikos Odisia, Κέρκυρα