Η αλήθεια είναι πως μια έλλειψη τη νιώθαμε. Έχουν αποθεωθεί τα ελληνικά νησιά από Γερμανούς, από Γάλλους, από Αμερικάνους, από Βρετανούς, από πολλές χώρες τέλος πάντων και η Ελβετία τόσο καιρό μας αγνοούσε. Ήρθε η ώρα της κι αυτής να υποκλιθεί, με το περιοδικό Imagine Magazin να βάζει δύο ελληνικά νησιά σε περίοπτη θέση στη λίστα του με τους «Special Destinations» για το 2021. Το κάπως παράξενο είναι πως αυτά τα νησιά δεν είναι ούτε η Μύκονος, ούτε η Σαντορίνη, ούτε η Τήνος ή η Πάρος ή κάποιο άλλο πολυφημισμένο νησί.

Η Νάξος και η Σίφνος είναι τα δύο νησιά που κερδίζουν τις εντυπώσεις των συντακτών της λίστας του Imagine Magazin. Από τη μία, η Νάξος, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων σε έκταση και σε πληθυσμό. Από την άλλη, η Σίφνος, ένα νησί που έχει μια από τις ωραιότερες Χώρες στις Κυκλάδες και αποτελεί τα τελευταία 3 χρόνια έναν από τους πιο hot προορισμούς για 3ήμερα τη θερινή σεζόν.

«Ενόψει μίας νέας τουριστικής περιόδου με πολλά αινίγματα, η Νάξος κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στα ποιοτικά φυσικά, πολιτιστικά, ιστορικά και γαστρονομικά της χαρακτηριστικά, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, στο Imagine Magazin.

«Ο προορισμός χτίζει δυνατές σχέσεις με το ταξιδιωτικό κοινό, γεγονός που αποδεικνύεται από το πλήθος των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών αλλά και τις υψηλές αντοχές που επέδειξε η Σίφνος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» ανέφερε από τη μεριά της η Μαρία Ναδάλη, δήμαρχος της Σίφνου.

Στη λίστα του ελβετικού περιοδικού, θα βρει κανείς δίπλα σε Νάξο και Σίφνο μερικούς πολύ χλιδάτους και πιο διάσημους προορισμούς όπως Αμπού Ντάμπι, Κουρακάο, Μαλδίβες, Στοκχόλμη, Ντουμπάι, Μπουένος Άιρες, Μαυρίκιος, Κιλιμάντζαρο, Σάλτσμπουργκ, Σαρδηνία, Τανζανία, Ίμπιζα, Κανάριες Νήσοι, Μαγιόρκα, Τενερίφη, Βερολίνο, Φλόριντα, Μονακό, Κατάρ, Μποντρούμ, Μαδέιρα και Αρούμπα.