Οι θαυμαστές της σειράς Bridgerton κάνουν ολοένα και περισσότερες κρατήσεις για ταξίδια σε μερικές από τις εμβληματικές τοποθεσίες γυρισμάτων της σειράς που προβάλετε στο Netflix, με τη βρετανική πλατφόρμα κρατήσεων τρένων και λεωφορείων Trainline να αναφέρει ότι τα ταξίδια σε προορισμούς με έδρα το Bridgerton σε όλη την Αγγλία αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 50% τον τελευταίο χρόνο, και 135% από έτος σε έτος μεταξύ των Αμερικανών ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του VisitBritain, Πατρίσια Γιέτς, η τρίτη σεζόν του Bridgerton αποτελεί μια ευκαιρία «να προβληθεί η παγκοσμίου φήμης ιστορία και κληρονομιά [της Βρετανίας] και οι σχετικές εμπειρίες σε ένα παγκόσμιο κοινό, εμπνέοντας τους επισκέπτες να έρθουν και να δουν μόνοι τους τις τοποθεσίες και τους προορισμούς των γυρισμάτων».

Από τα παλάτια του Λονδίνου μέχρι τις αίθουσες χορού του Μπαθ, εδώ είναι επτά μέρη σε όλη την Αγγλία όπου οι θαυμαστές μπορούν να ζήσουν μόνοι τους το πλούσιο δράμα του Bridgerton.

Bridgerton

Λονδίνο

Οι λάτρεις του Bridgerton έχουν πολλά να δουν στην πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Αγγλίας. Μια επίσκεψη στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους στο Kew Palace κατά μήκος του ποταμού Τάμεση είναι απαραίτητη για τους παρατηρητές του πρίκουελ του Bridgerton Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

Το Kew Palace ήταν το μέρος όπου ο βασιλιάς Γεώργιος Γ και η βασίλισσα Καρλόττα της Μεγάλης Βρετανίας ζούσαν με την οικογένειά τους και μεγάλο μέρος αυτής της ιστορίας διατηρείται στο χώρο ως μουσείο.

Πολλές σκηνές στο πρίκουελ γυρίστηκαν στο Kew’s Belton House και στο Παρατηρητήριο του Βασιλιά, που χτίστηκαν το 1769 με εντολή του βασιλιά Γεώργιου Γ, ώστε να μπορεί να παρατηρήσει τη διέλευση της Αφροδίτης.

Οι θαυμαστές της σειράς δεν μπορούν να παραλείψουν ένα ταξίδι στο Hatchard’s , το παλαιότερο βιβλιοπωλείο του Λονδίνου, που ιδρύθηκε το 1797. Ενώ βρίσκονται στην περιοχή Πικαντίλι, οι θεατές μπορούν να επισκεφθούν την εκκλησία του Αγίου Ιακώβου, όπου έλαβε χώρα η δραματική σκηνή γάμου μεταξύ Άντονι Μπριτζερτον και Εντβίνα Σάρμα στη δεύτερη σεζόν. Επειδή πρόκειται για μια εκκλησία που λειτουργεί, οι θαυμαστές θα πρέπει να παρακολουθήσουν την λειτουργία για να δουν τις εσωτερικές τοποθεσίες των γυρισμάτων.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα από το Bridgerton που μπορείτε να δείτε στο Λονδίνο. Λίγο ανατολικά στο Γκρίνουιτς, βρίσκουμε το Old Royal Naval College και το Ranger’s House που δάνεισαν επίσης τις εξωτερικές τους προσόψεις σε πολλές σκηνές για να αντικατοπτρίζουν την αυθεντική αρχιτεκτονική του Λονδίνου της Γεωργιανής εποχής.

Στο δήμο του Ρίτσμοντ, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Hampton Court Palace . Οι σκηνές γυρίστηκαν στο Master Carpenter’s Court, στο Fountain Court, στο Clock Court, στο Base Court, στο King’s Stairs και στους Gardens.


Τσάταμ

Μια ώρα ανατολικά του Λονδίνου, η πόλη Τσάταμ φιλοξενεί τους λιθόστρωτους δρόμους όπου η Λέιντι Φιδέρινγκτον έκανε μια βόλτα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για να δει τις φτωχογειτονιές, καθώς και το The Historic Dockyard όπου διοργανώθηκε το σαλούν του μποξ την πρώτη σεζόν.


Μπαθ

Η πόλη Μπαθ στη νοτιοδυτική Αγγλία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Bridgerton. «Οι χρυσές, γεωργιανές πέτρες και τα μεγάλα κτίρια της πόλης αποτελούν το τέλειο stand-in για το Λονδίνο της Γρηγοριανής εποχής και παρέχουν υπέροχη έμπνευση για τους επισκέπτες που σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Μπαθ», είπε στο BBC ένας εκπρόσωπος του Visit West , του τουριστικού φορέα του Μπαθ.

Μετά τη διαδρομή 90 λεπτών με το τρένο από το Λονδίνο, η πρώτη στάση των θαυμαστών του Bridgerton στο Μπαθ θα πρέπει να είναι το εμβληματικό Μουσείο Χόλμπουρν. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε γνωστοί ως «Σπίτι της Λαίδης Ντάνμπερι» από το Bridgerton και καλωσορίζουμε τους πολλούς τουρίστες που έρχονται για να τραβήξουν φωτογραφίες από το όμορφο κτίριο της Αντιβασιλείας μας», δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος του μουσείου. Αρχικά χτισμένο ως το Sydney Hotel το 1794, το Χόλμπουρν και οι εντυπωσιακοί κήποι του μισού στρέμματος προσελκύουν απαιτητικά πλήθη για αιώνες. Το ξενοδοχείο μετατράπηκε σε μουσείο το 1916 και τώρα εκτίθεται μία από τις περούκες της βασίλισσας Σάρλοτ.

«Η ίδια η βασίλισσα Σάρλοτ έμεινε απέναντι από το ξενοδοχείο του Σίδνεϊ στο Sydney Place όταν ήρθε στο Μπαθ το 1817.

Το Royal Crescent Hotel & Spa φιλοξενεί μια σειρά από γεωργιανά αρχοντικά που χρησιμεύουν ως πρόσοψη της κατοικίας Φιδέρινγκτον της σειράς. Χτισμένο μεταξύ 1767 και 1775, η καμπύλη της Βασιλικής Ημισελήνου είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, όπως και το περιποιημένο γκαζόν της με θέα στο Royal Victoria Park.

Για να επωφεληθείτε στο έπακρο από την επίσκεψή σας, κλείστε μια περιήγηση με θέμα το Bridgerton, ακολουθούμενη από ένα κυρίως αγγλικό απογευματινό τσάι στο The Pump Room Restaurant , στο The Abbey Hotel Tea Bar ή στο Roseate Villa Bath , όπου μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι «τσάι Λέιντι Γουίστλεντάουν».

Στις 15 Ιουνίου, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν το The Fancy Ball στις αίθουσες συνελεύσεων του λουτρού του National Trust, όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές στην αίθουσα χορού μεταξύ της Ντάφνη Μπρίτζερτον και του Σαίμον Μπάσετ. Η περίσταση καλεί τους παρευρισκόμενους να ντυθούν με αυθεντικά επίσημα ρούχα της εποχής του Bridgerton για μία μόνο νύχτα.

Εάν χάσετε την κύρια εκδήλωση, η έκθεση Dressing Fancy για γεωργιανή ενδυμασία θα εκτίθεται έως τις 30 Ιουνίου.

Bridgerton


Γιορκ

Η αρχαία, περιτειχισμένη πόλη του Γιορκ στη βορειοανατολική Αγγλία φιλοξενεί το Κάστρο Χάουαρντ και κήπους (που ονομάζονται Κτήμα Clyvedon στη σειρά) όπου ο Σάιμον Μπάσετ και η Ντάφνη Μπρίτζερτον περνούν το μήνα του μέλιτος. «Στις 19 Μαΐου και στις 23 Ιουνίου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα απογευματινό τσάι για πικνίκ στους όμορφους χώρους του Κάστρου Χάουαρντ, ενώ ακούνε το soundtrack της σειράς που παίζεται από ένα κουαρτέτο εγχόρδων», είπε ο Γέιτς.

Μόλις δύο ώρες με το τρένο από το Λονδίνο, το Κάστρο Χάουαρντ προσφέρει πολλά να κάνετε. Με μόλις 5 λίρες για ενήλικες και 3 λίρες για παιδιά, μπορείτε να κλείσετε μια όμορφη κρουαζιέρα στη Βόρεια Λίμνη του κτήματος.

Bridgerton

Οξφορντσάιρ

Το Kingston Bagpuize House & Gardens είναι μια νέα τοποθεσία γυρισμάτων για την τρίτη σεζόν του Bridgerton, αλλά προηγουμένως είχε προβληθεί στο Downton Abbey. Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι ο Didcot Parkway και τα παιδιά κάτω των 11 ετών εισέρχονται δωρεάν (οι ενήλικες μπορούν να δουν τόσο το σπίτι όσο και τους κήπους με μόλις 10 λίρες).

Ενώ βρίσκεστε στο Οξφορντσάιρ, μπορείτε να επισκεφθείτε το Ανάκτορο Μπλένειμ, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η αγγλική μπαρόκ αρχιτεκτονική και η λιθοδομή το έκαναν ιδανική τοποθεσία γυρισμάτων.

Bridgerton

Σάρρεϋ

Το Σάρρεϋ είναι κομητεία στη νοτιοανατολική Αγγλία. Συνορεύει με το Μπέρκσαϊρ, το Κεντ, το Δυτικό Σάσσεξ και τη Μείζονα Περιοχή Λονδίνου. Η διοικητική πρωτεύουσα του Σάρρεϋ βρίσκεται στο Κίνγκστον του Λονδίνου, αλλά η ιστορική πρωτεύουσα είναι το Γκίλντφορντ.

Στην πρώτη σεζόν του Bridgerton, το πάρκο Πέινσχιλ είναι το μέρος όπου πραγματοποιήθηκε το οικογενειακό πικνίκ των Φιδέρινγκτον.

Δημιουργήθηκε από τον Τσαρλς Χάμιλτον. Από τις 25 Μαΐου έως τις 25 Ιουνίου, κάντε κράτηση για μια επίσκεψη στο μονοπάτι Bugs and Butterflies, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία στους κήπους. Μην φύγετε χωρίς να δείτε τα μαγευτικά σπήλαια και τη λίμνη και να δοκιμάσετε το αφρώδες κρασί και το χειμερινό τζιν της Πέινσχιλ.


Μπάκιγχαμσαϊρ

Σύμφωνα με την Τζόντι Φορντ, διευθύνοντα σύμβουλο της Trainline, το καστ του Bridgerton εθεάθη να γυρίζει μια σκηνή στο Claydon House στο Μπάκιγχαμσαϊρ για την τρίτη σεζόν. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσες σκηνές γυρίστηκαν εκεί, γνωρίζουμε ότι η εξοχική κατοικία του 18ου αιώνα ήταν ένας τακτικός προορισμός για τη Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ.

Σε αντίθεση με άλλα ιστορικά σπίτια, μια περιήγηση στην αίθουσα μουσείων του Claydon House είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Ενώ ολόκληρο το σπίτι είναι η έδρα της οικογένειας Βέρνι από το 1620, πολλά από τα δωμάτιά του είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες του κοινού. Εθελοντές κάνουν ξεναγήσεις όπου οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν στους καναπέδες και να αγγίξουν τα έπιπλα, όπως θα μπορούσε να έκανε ένας κάτοικος του Bridgerton πριν από περισσότερα από 200 χρόνια.

Πηγή: BBC

Photo Credits: Shutterstock / Netflix