Θυμάσαι που λέγανε για την παραλία Έδεμ στο Παλαιό Φάληρο ότι «αν μπεις θα βγεις με ένα τρίτο πόδι», υπονοώντας ότι είναι τόσο βρώμικα τα νερά της; Αρκεί μία βόλτα στην παραλία για να σε πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θυμόσουν.

Η ανάπλαση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στην -άλλοτε εμβληματική- παραλία έφερε σημαντικές αλλαγές. Πλέον, μπορείς να κάνεις άνετα το μπάνιο σου έχοντας όλα όσα θέλεις: ομπρέλες, φυσική σκιά από τους φοίνικες, αποδυτήρια, WC. Όλα δίπλα στην χρυσαφένια ψιλή άμμο της παραλίας του Παλαιού Φαλήρου που βρίσκεται στις στάσεις «Μπάτης» και «Έδεμ» με το τραμ.

Πρόλαβε να την επισκεφτείς σύντομα, γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν ακόμη για την αναβάθμισή της, με αποτέλεσμα προς το παρόν να βρίσκεις άνετα να κάτσεις ακόμη και τις Κυριακές. Δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα, όσο μπαίνουμε, μάλιστα, και στην καρδιά του καλοκαιριού.

Παρακάτω θα σου παραθέσουμε 5+1 λόγους για τους οποίους δεν θα μπορείς να πεις «όχι» στο να επισκεφτείς την παραλία Έδεμ. 

Πρόσβαση

Η πρόσβαση στην Έδεμ είναι πανεύκολη.

Οδικώς, μπορείς να βρεθείς σε λιγότερο από 30 λεπτά στην συγκεκριμένη παραλία από το κέντρο της Αθήνας αλλά και από τις περισσότερες περιοχές, μέσω της Εθνικής. Για να παρκάρεις μπες μέσα στα στενά και θα βρεις σίγουρα μία θέση.

Με τα ΜΜΜ, είναι ίσως η λιγότερη δυσπρόσιτη παραλία, αφού μπορεί να βρεθείς εκεί με πολλούς τρόπους. Έχει ανέβει και η τιμή της βενζίνης, γαρ.

Είτε να πάρεις το μετρό και να κατέβεις στην στάση Συγγρού Φιξ, από την οποία περνά το λεωφορείο Β2 που θα σε φέρει ακριβώς απ’έξω είτε στην Δάφνη που περνάει το 217 και το 229. Ακόμη, εάν έρχεσαι με ηλεκτρικό μπορείς να πάρεις τα Α1, Β1, 217, 229 (από την ανάποδη) ώστε να βρεθείς σε λιγότερο από 10 λεπτά στην εν λόγω παραλία.

Ακόμη, μπορείς απλά να πάρεις το τραμ και να κατέβεις στις στάσεις Μπάτης ή Έδεμ, αναλόγως ποια σε βολεύει. Μην ξεχνάς ότι από την παραλία περνούν οι καινούριοι, πιο σύγχρονοι συρμοί του.

Έδεμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Ντέντη

Θα είναι σαν οργανωμένη αλλά… εντελώς δωρεάν

Ψάθινες ομπρέλες, ράμπες, ξύλινοι διάδρομοι, αποδυτήρια με ζωγραφισμένη την παραλία του Φαλήρου, ναυαγοσώστης και δεκάδες νέα δέντρα που προσφέρουν απλόχερα την σκιά τους; Όλα θα τα βρεις στην παραλία Έδεμ και εντελώς δωρεάν.

Ειδικά φέτος που οι τιμές για ομπρέλες και ξαπλώστρες σε κοντινές παραλίες έχουν ανέβει κατακόρυφα, είναι ιδανικό να ελαφρύνεις την τσέπη σου και να επισκεφτείς μία δωρεάν παραλία που σου προσφέρει τόσα.

Όλα αυτά, με χρυσαφένια και ψιλή άμμο.

Έδεμ

Το νερό είναι ίδιο κατά μήκος όλης της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Μπορεί πολλοί να ισχυρίζονται ότι το νερό της Έδεμ είναι βρώμικο, η αλήθεια είναι όμως ότι σύμφωνα με το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, η παραλία είναι κατάλληλη και για κολύμβηση.

Μάλιστα, τις ημέρες που φυσάει ο βοριάς, το νερό της συγκεκριμένης παραλίας είναι «λάδι», γεγονός που την καθιστά ιδανική για κολύμβηση και για μπάνιο με τα παιδιά.

Εάν είστε ακόμη διστακτικοί, σκεφτείτε ότι πρακτικά δεν υπάρχει καμία διαφορά από αντίστοιχες δημοφιλείς αντίστοιχες παραλίες των νοτίων που είναι με είσοδο επί πληρωμή, όπως αυτή στον Άλιμο ή την Γλυφάδα, που «βουλιάζουν» καθημερινά από κόσμο.

Έδεμ

Πλήρης πρόσβαση σε ανάπηρα άτομα

Αυτό που λείπει από πολλές «high profile» παραλίες της Αττικής, της Πελοποννήσου αλλά και διαφόρων νησιών, υπάρχει στην Έδεμ. Πλήρης πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες από την προβλήτα κατά μήκος της παραλίας. 

Έτσι, ένα άτομο με αμαξίδιο μπορεί εύκολα να κατέβει από το τραμ και να φτάσει στην παραλία από την ράμπα χωρίς καμία διακοπή και δίχως να έχει την ανάγκη κάποιου άλλου ατόμου για βοήθεια.

Σίγουρα ένα plus για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που για χρόνια είχε στερηθεί τα μπάνια στην θάλασσα λόγω των ανύπαρκτων υποδομών.

Έδεμ

Οικολογική Συνείδηση

Μην ξεχάσεις φεύγοντας να μαζέψεις στα σκουπίδια σου για να συμβάλλεις στην διατήρηση του ωραίου αυτού περιβάλλοντος που έφτιαξε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Ξεχώρισε τα σκουπίδια σου και «τάισε» με τα πλαστικά σου το μεγάλο ψάρι που έχει ως τελικό προορισμό να «κολυμπήσει» προς την ανακύκλωση.

Έδεμ

Bonus Tip: Στην παραλία συχνάζει μία γλυκύτατη κυρία που πουλάει λουκουμάδες. Τι θυμίζει, εξάλλου, τα παιδικά μας καλοκαίρια περισσότερο από έναν λουκουμά και τα μούτρα μας γεμάτα κρυσταλλική ζάχαρη;

Κεντρική φωτογραφία: Shutterstock

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Παραλία Αλθέα: Θα νομίζεις ότι είσαι στο Ιόνιο αλλά θα βρίσκεσαι 40 λεπτά από την Αθήνα

Βαρέθηκες την πολυκοσμία; Αυτά τα «κρυφά» χωριά στα νησιά είναι η διαφυγή σου

Το νησί που γεμίζει κάθε χρόνο και κανείς δεν ξέρει γιατί