Έχετε φανταστεί τον εαυτό σας να κάνει διακοπές σε ένα κινητό μίνι παλάτι με τροχούς; Σας παρουσιάζουμε το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (RV) eleMMent palazzo Superior το οποίο προσφέρει πολυτέλεια και λύσεις που καλομαθαίνουν και επισκιάζουν οτιδήποτε άλλο έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την Marchi Mobile – θυγατρική της Marchi Holding AG, μιας ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας που ειδικεύεται σε διαφημιστικά οχήματα και φορτηγά υγειονομικής περίθαλψης- το Elemment Palazzo Superior δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στο δρόμο και όπως δηλώνεται ξεκάθαρα από το όνομα του είναι ένα κινητό… μίνι παλάτι με τροχούς.

Το eleMMent palazzo Superior θέλει και αποτελεί τον πιο πολυτελή τρόπο μετακίνησης για λίγους και έχοντες για να μπορούν να απολαύσουν τις πιο χλιδάτες διακοπές με τροχόσπιτο.

Χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως το «πιο πολυτελές τροχόσπιτο στον κόσμο», το καινοτόμο RV συνδυάζει έμπνευση από σπορ αυτοκίνητα, αεροπλάνα και γιοτ για να δημιουργήσει τη μοναδική αισθητική του.

Ανάλογα με τις προσαρμοσμένες διαμορφώσεις, κάθε RV κοστίζει από 2 έως 4 εκατομμύρια δολάρια και χρειάζεται περίπου δύο χρόνια για να κατασκευαστεί.

«Ειλικρινά, σχεδίασα το Elemment για τη δική μου απόλαυση στην αρχή. Κουράστηκα από τα RV που υπήρχαν », λέει στο CNN Travel ο Μάριο Μάρτσι , ιδρυτής του Marchi Group

«Σχεδόν όλα τα RV έχουν σχεδόν τον ίδιο σχεδιασμό και την ίδια λειτουργικότητα – και δεν ήθελα σχεδιάσω κάτι παρόμοιο. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι εξαιρετικό και μοναδικό».

Βγαίνοντας στο δρόμο

Elemment Palazzo Superior

Με καταγωγή από τη Βιέννη της Αυστρίας, ο Μάρτσι αισθάνεται ότι γεννήθηκε για να σχεδιάζει αυτοκίνητα.

«Η πρώτη μου λέξη στη ζωή – πριν από τη λέξη μαμά και μπαμπά – ήταν auto, οπότε προφανώς, ήταν γραφτό να γίνω σχεδιαστής αυτοκινήτων», λέει. «Αγαπώ όλους τους τύπους οχημάτων και αισθάνομαι τυχερός που δουλεύω πάνω σε αυτό για το οποίο είμαι παθιασμένος».

Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης μιας εταιρείας μεταφορών φορτηγών ενώ ασχολούνταν με το σχεδιασμό φορτηγών επίδειξης.

Το πάθος του για το σχεδιασμό οδήγησε τον Μάρτσι να ιδρύσει τον Όμιλο Μάρτσι το 2002.

Ο Μάρτσι άρχισε να κάνει τα πρώτα σχέδια του Elemment το 2005, κατασκεύασε το RV με μια ομάδα μηχανικών το 2010 και παρουσίασε το πρώτο μοντέλο το 2012.

Από τότε, η συνολική αισθητική του RV παρέμεινε σταθερή, αλλά τα πάντα, από τα υλικά κατασκευής έως τη γραμμή παραγωγής, έχουν εξελιχθεί.

«Κομμάτι-κομμάτι, μονάδα προς μονάδα, βελτιώνουμε το όχημα κάθε φορά», λέει. «Κάθε RV είναι φτιαγμένο κατά παραγγελία».

Την δεκαετία, ο Μάρτσι άρχισε να χρησιμοποιεί ρομπότ για τη συναρμολόγηση των RV και αντικατέστησε το αρχικό fiberglass με βιομηχανικά ανθρακονήματα, τα οποία είναι πολύ ελαφρύτερα, ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά.

«Σαν 4D σινεμά»

Elemment Palazzo Superior

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε στο Elemment Palazzo Superior είναι η φουτουριστική καμπίνα με ένα τεράστιο παρμπρίζ και πολύ ψηλό κάθισμα οδηγού.

Εμπνευσμένο από ελικόπτερα, το «πιλοτήριο» βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο του RV – οπότε είναι σχεδόν σαν να πετάτε πάνω από το δρόμο.

Στο εσωτερικό του, μοιάζει με αυτό που θα βλέπατε σε μια εμπορική αεροπορική εταιρεία με τις καρέκλες του κυβερνήτη και τον ψηφιακό πίνακα ελέγχου ενός αεροπλάνου.

«Έχω οδηγήσει όλα τα είδη οχημάτων στη ζωή μου και πρέπει να πω ότι είναι η καλύτερη και πιο εντυπωσιακή οδηγική εμπειρία», λέει ο Μάρτσι.

«Είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε έναν κινηματογράφο 4D – έχεις θέα 180 μοιρών γύρω σου, κάτι που είναι εκπληκτικό».

Επιπλέον, ο αεροδυναμικός σχεδιασμός είχε ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Σύμφωνα με τον Μάρτσι, το RV 28 τόνων έχει συντελεστή οπισθέλκουσας (ή αντίσταση ανέμου) 0,36 ή περίπου 20% καλύτερη απόδοση καυσίμου από ένα τυπικό RV του ίδιου μεγέθους.

Συγκριτικά, το μέσο σπορ αυτοκίνητο έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,30.

Αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας

Elemment Palazzo Superior

Το μήκος του φτάνει στα 13,7 μέτρα, ενώ το ύψος, στα τέσσερα μέτρα, ξεπερνά εκείνο ενός κανονικού σπιτιού και μπορεί να φτάσει έως και τα έξι μέτρα, λόγω της τεράστιας αναδιπλούμενης-πτυσσόμενης και επιπλωμένης… βεράντας που βρίσκεται στην οροφή του και φέρει μεταξύ άλλων πλήρες σύστημα ήχου, ατμοσφαιρικό φωτισμό αλλά και αναδιπλούμενη τέντα για ηλιοπροστασία. Το στάνταρ πλάτος φτάνει στα 2,.55 μέτρα, ενώ με την πλαϊνή ανάπτυξη συναγωνίζεται το μήκος μιας λιμουζίνας και φτάνει στα πέντε μέτρα.

Το RV διαθέτει οβάλ παράθυρα εμπνευσμένα από φινιστρίνια γιοτ, χρωμιωμένη επένδυση και αυτό που ο Μάρτσι περιγράφει ως «γραμμές σχεδιασμού αγωνιστικών αυτοκινήτων».

Σταματημένο, το τεράστιο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο των 28 τόνων προσφέρει συνολικά 68 τ.μ. χώρων με το πλαϊνό του μέρος να εκτείνεται προς τα έξω.

Από τις ανέσεις που προσφέρει στο εσωτερικό του το eleMMent palazzo Superior, δεν υπάρχει κάτι που να λείπει σε σχέση με ένα κανονικό σπίτι αντίστοιχου μεγέθους.

«Η κάτοψη που δημιουργήσαμε είναι εξαιρετικά άνετη και σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορείτε να προσκαλέσετε φίλους, αλλά να έχετε τον ιδιωτικό σας χώρο διαθέσιμο», προσθέτει.

Κατάλληλο για βασιλιάδες

Elemment Palazzo Superior

Στην άλλη πλευρά της κουζίνας, μια διακριτική συρόμενη πόρτα ανοίγει σε ένα ευρύχωρο κύριο υπνοδωμάτιο.

Ένα από τα highlights είναι το υπέρδιπλο κρεβάτι κατασκευασμένο από την Hypnos. Από την κρεβατοκάμαρα δεν λείπουν επίσης οι μεγάλες ντουλάπες, με τον χώρο διαβίωσης να φέρει επίσης δύο τηλεοράσεις 42 ιντσών και δεξαμενή φρέσκου νερού με χωρητικότητα 800 λίτρων.

«Το ίδιο το εσωτερικό βασίζεται κυρίως στα γούστα μου και στα ευρωπαϊκά πρότυπα», λέει ο Μάρτσι. «Είναι εμπνευσμένο από την ιταλική ιστορία σε βενετσιάνικο στυλ.»

Το κύριο υπνοδωμάτιο διαθέτει επίσης ένα ξεχωριστό «δωμάτιο σπα».

Σηκώστε την οροφή

Το «κεράσι» βρίσκεται στην κορυφή του RV. Εκεί θα βρείτε το Sky Lounge. Παρόμοιο με τη flybridge ενός γιοτ, αυτή η βεράντα στον τελευταίο όροφο αναδύεται από την οροφή του RV μέσω ενός αυτόματου συστήματος ανύψωσης.

Για να κάνει τη διασκέδαση εύκολη στο δρόμο, η Μάρτσι έχει σκεφτεί τα πάντα: ενσωματωμένα έπιπλα, ηχοσύστημα Steinway & Lyngdorf.

Και αν κάτι λείπει; Όλα μπορούν να προσαρμοστούν, λέει.

Ορισμένοι πελάτες θέλουν αίθουσα συσκέψεων και καρέκλες κυβερνήτη για επαγγελματικούς σκοπούς. Άλλοι θέλουν να προσθέσουν ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο ή να προσαρμόσουν τις επιλογές εσωτερικού σχεδιασμού.

«Είμαστε πολύ ευέλικτοι – οι πελάτες μας έχουν διαφορετικούς σκοπούς και γούστα, οπότε κάθε όχημα που δημιουργούμε είναι μοναδικό», λέει ο Μάρτσι.

«Σε πολλούς από τους πελάτες μας αρέσει η αίσθηση της οδήγησης αυτού του διαστημικού πυραύλου στο δρόμο», λέει. «Συνεργαζόμαστε επίσης με πολλούς παθιασμένους συλλέκτες που αναζητούν κάτι εντελώς διαφορετικό».