Μια ακόμη σπουδαία επιτυχία καταγράφηκε για το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, αφού βρέθηκε στην 35η θέση στα 50 Καλύτερα Ξενοδοχεία παγκοσμίως. Η τελετή πραγματοποιήθηκε ζωντανά από το Guildhall του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας πρώτη φορά την παγκόσμια ξενοδοχειακή κοινότητα.

Με ξενοδοχεία από 35 προορισμούς σε 6 ηπείρους, η λίστα δημιουργήθηκε με βάση τις κορυφαίες εγκαταστάσεις, την εκπληκτική φιλοξενία τους και την τοποθεσία που βρίσκονται.

Four Seasons Astir Palace Hotel

Αξίζει να σημειωθεί πως το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ από το 2019 που τέθηκε ξανά σε λειτουργία, έχει μια σειρά από διακρίσεις.

Η περιγραφή για το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ήταν πως είναι «πλαισιωμένο από μυρωδάτα πεύκα. Πρωτοζωντάνεψε τη δεκαετία του 1960, καθώς η περιοχή μετατράπηκε σε παραθαλάσσιο θέρετρο και έκτοτε παραμένει ως ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, έχει προσελκύσει πλήθος κόσμου, από Έλληνες βασιλείς έως σταρ του Χόλιγουντ».

Ακόμα μια διάκριση για το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Η λίστα αυτή αποτελεί την πρώτη εξόρμηση των 50 Best στον κόσμο του ταξιδιωτικού τουρισμού και την πρώτη νέα παγκόσμια κατάταξη από την εκκίνηση των διακρίσεων με «Τα 50 Καλύτερα Bar του Κόσμου» το 2009.

Η συγκεκριμένη διάκριση του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens είναι η τελευταία από μια σειρά διακρίσεων που έχει κατακτήσει από τότε που το εμβληματικό παραθαλάσσιο καταφύγιο άνοιξε ξανά τις πύλες του το 2019.

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

«Ολόκληρη η ομάδα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens πανηγυρίζει δικαιολογημένα απόψε», δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Philippe Roux-Dessarps. «Η αναγνώριση από την ομάδα των 50 Best είναι μια απόδειξη της χαρούμενης διάθεσης, της καλής ενέργειας και της αφοσίωσης που κάθε μέλος της ομάδας μας προσφέρει σε κάθε επισκέπτη. Ήταν και είναι μια αξέχαστη χρονιά για εμάς και τέτοια βραβεία μας εμπνέουν για να εργαζόμαστε ακόμα πιο σκληρά ώστε να αναβαθμίσουμε τις εμπειρίες που προσφέρουμε και να εκπλήξουμε ακόμα περισσότερο τους επισκέπτες μας, παλιούς και νέους», καταλήγει.

Η υψηλή κατάταξη στη λίστα με «Τα 50 Καλύτερα Ξενοδοχεία του Κόσμου» αποτελεί την κορυφή μιας εξαιρετικής χρονιάς για το ξενοδοχείο με τα 303 δωμάτια, που έλαβε επίσης την πρώτη διάκριση Forbes Five-Star το 2023 και ανακηρύχθηκε «Το Καλύτερο Ξενοδοχείο στην Πόλη της Αθήνας» στα βραβεία «Τα Καλύτερα του Κόσμου» του Travel + Leisure το 2023.

Οι επισκέπτες του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens χαλαρώνουν στις τρεις ιδιωτικές αμμουδερές παραλίες και τις δύο πισίνες του, εξερευνούν τους γαστρονομικούς θησαυρούς που «κρύβει» το ξενοδοχείο στα οκτώ εστιατόρια και τo signature bar που διαθέτει, ενώ απολαμβάνουν την ηρεμία, την πολυτέλεια και την περιποίηση στο εμπνευσμένο από τον Ιπποκράτη spa του ξενοδοχείου. Όσοι αγαπούν την ιστορία και τις εκδρομές, απέχουν μόλις 45 λεπτά από την Ακρόπολη και τον Ναό του Ποσειδώνα, ενώ μπορούν να ανακαλύψουν διά θαλάσσης κρυμμένες ακτές και αγαπημένα νησιά του Σαρωνικού και των Κυκλάδων.

Four Seasons Astir Palace Hotel

Στις νέες παροχές του ξενοδοχείου ανήκει η επαγγελματική Ακαδημία Τένις σε συνεργασία με το Tipsarevic Luxury Tennis που θα φιλοξενήσει το πρώτο Riviera Masters Open Tennis Tournament στις 7-8 Οκτωβρίου 2023.

Τα ξενοδοχεία της πρώτης δεκάδας

Πρώτο σε αυτή τη λίστα με τα 50 Καλύτερα Ξενοδοχεία στον κόσμο στέφθηκε το Passalacqua, το οποίο βρίσκεται στο Μολτράζιο της Ιταλίας, ενώ στην δεκάδα συναντά κανείς το Rosewood στο Χονγκ Κονγκ, το Four Seasons στη Μπανγκόκ, το The Upper House επίσης στο Χονγκ Κονγκ, το Aman Tokyo, το La Mammounia στο Μαρακές, το Soneva Fushi στις Μαλδίβες, το One and Only Mandarina στο Πουέρτο Βαγιάρτα του Μεξικό, το Four Seasons στη Φλωρεντία και το Mandarin Oriental στη Μπανγκόκ.

Συνολικά, η Άπω Ανατολή είχε τη μερίδα του λέοντος στην 50αδα των καλύτερων ξενοδοχείων, ενώ ακολουθούν το Μεξικό και η Ιταλία.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα εδώ.