Δίπλα σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα της Αργολίδας πριν από 50 περίπου χρόνια δημιουργήθηκε ένα ξενοδοχείο που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της.

Αναφερόμαστε στο Hotel Saladi πολύ κοντά στο χωριό Δίδυμα Αργολίδας που είναι γνωστό στις μέρες μας για τους εντυπωσιακούς κρατήρες – δολίνες που βρίσκονται σε αυτό. Το ξενοδοχείο ήταν ένα ξενοδοχείο που απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυμνιστές και παρείχε στους επισκέπτες του πρωτοποριακές ακόμα και για τις μέρες μας υπηρεσίες.

Δείτε το βίντεο μας και μάθετε την ιστορία μιας τουριστική πρότασης που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της και αν τα είχε καταφέρει να επιβιώσει μέχρι σήμερα ίσως και να είχε αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της χώρας μας.

Οι υποδομές του ξενοδοχείου

Το ξενοδοχείο συνολικής δυναμικότητας 924 κλινών, ήταν χτισμένο σε οικόπεδο 114,5 στρεμμάτων, σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία, ενώ αναπτυσσόταν σε 10 επίπεδα.

Διέθετε καλωδιακή τηλεόραση, γεώτρηση, πάρκινγκ 100 θέσεων κ.ά.

Το συγκρότημα αποτελείτο από το κεντρικό κτίριο που περιλαμβάνει υπόγειο με τους βοηθητικούς χώρους όπως πλυντήρια κ.λπ., ισόγειο στο οποίο βρίσκεται η ρεσεψιόν, καθιστικό, μπαρ και 3 restaurant χωρητικότητας 900 ατόμων, χώρος ψυχαγωγίας καθώς και κουζίνα και μπάνια, τον ημιώροφο στον οποίο βρίσκονται οι κοιτώνες του προσωπικού, και 8 ορόφους που έχουν συνολική επιφάνεια 15.960 τ.μ. και στους οποίους βρίσκονται 296 δωμάτια και 32 σουίτες δίχωρες.

Το ξενοδοχείο είχε κεντρικό κλιματισμό, 5 ασανσέρ και τεράστιες βεράντες συνολικής επιφανείας 1800 τ.μ. με θέα θάλασσα. Επίσης συγκρότημα 76 bungalows (3 κλινών, με μπάνιο και μπαλκόνι) συνολικής επιφανείας 2.200 τμ.

Παράλληλα υπάρχουν κτίρια υποστήριξης και υπηρεσιών για τα bungalows, ταβέρνα πλήρως εξοπλισμένη επιφάνειας 150 τ.μ. χωρητικότητας 300 ατόμων, 2 night clubs, περιοχή μίνι γκολφ, γήπεδο τένις και βόλεϊ, παιδική χαρά, πισίνα ενηλίκων καθώς και παιδική πισίνα, αμφιθέατρο.

Το ξενοδοχείο διέθετε ακόμη βιολογικό καθαρισμό δυνατότητας 2000 ατόμων και δεξαμενές νερού, ενώ ο περιβάλλον χώρος είναι δεντρόφυτος με 1000 ρίζες ελιές και 500 λεμονιές.

Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε να «ανθίσει» ξανά, αλλά έμεινε ένα λεηλατημένο κουφάρι που εξακολουθεί να αναζητεί τη θέση του στο μέλλον…