Ένα ειδυλλιακό νησί στο Τυρρηνικό Πέλαγος, το Ischia (Ισχίο), προσφέρει μια γερή δόση ιταλικής ομορφιάς, πνεύματος και φιλοξενίας, με μία νότα νοσταλγίας για την πρότερη ζωή στην Ιταλία. Ξενοδοχεία πέντε αστέρων και πολυτελή θερμά λουτρά, μπλέκονται με Ιταλίδες γιαγιάδες που κρεμούν τη μπουγάδα τους, με θρησκευτικές υπαίθριες παρελάσεις και με παιδιά που κρατούν σφιχτά τον γονέα τους πάνω σε μια βέσπα. Οι ανόθευτες παραλίες του, είναι εδώ και χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Ιταλούς, ωστόσο οι διεθνείς επισκέπτες, ήταν πιθανότερο να επισκεφτούν τις πολυτελείς παραλίες του Capri και της Amalfi.

Παρ’όλα αυτά, το νησί Ischia, έχει κάτι πιο εκλεπτυσμένο που οι γειτονικές παραλίες του δεν έχουν. Σε αυτό το μέρος, δεν χρειάζεται να σκάψεις βαθιά για να ανακαλύψεις την πραγματική Ιταλία. Η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη, ανόθευτη, αυθεντική.

Και τώρα, έχει την τιμητική της. Η άνοδος εκείνου που οι Ιταλοί αποκαλούν το «πράσινο νησί» ήρθε. Διάσημο για τους τριχωτούς βράχους του, τα στενά του δρομάκια και τις βουκαμβίλιες, δεν είναι τυχαίο ότι αποτέλεσε έμπνευση για τα ναπολιτάνικα μυθιστορήματα της Elena Ferrante, τα οποία αποτελούν παγκόσμια bestsellers και έχουν διασκευαστεί τηλεοπτικά.

Ιταλία: Το σπάνιο…πικρό μέλι 2.000 ετών που προσφέρει μακροζωία

Ακολούθησαν μεγάλες επενδύσεις, όπως το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, Pellicano Hotels, το οποίο εξαγόρασε το πεντάστερο ξενοδοχείο και σπα Mezzatorre.

Τέλος, έχει δημιουργηθεί η καμπάνια Ischia is More , που αποτελεί πρωτοβουλία ντόπιων ιδιοκτητών ξενοδοχείων και επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να ανακτήσουν την οικονομία του τόπου, ύστερα από δυο δύσκολα, για τον τουρισμό, χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας.

Η Michele Sambaldi, πρόεδρος της καμπάνιας και διευθύντρια των ξενοδοχείων Pellicano, δήλωσε πως «Το Ischia είναι ένας από τους πιο πολυτελείς προορισμούς, ο οποίος έλκει και φιλοξενεί το διεθνές jet-set».

Το νησί, προσφέρει υπέροχα ηλιοβασιλέματα, υπέροχη θέα και θερμά λουτρά. Ωστόσο, από περιοχή σε περιοχή, οι παραδόσεις αλλάζουν. Ένα από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσει κανείς, είναι το μεσαιωνικό Aragonese Castle, το οποίο βρίσκεται πάνω σε έναν ηφαιστειακό βράχο. Κανείς, μπορεί να απολαύσει ιδιωτικά ηλιοβασιλέματα και ημερήσιες εκδρομές με πλοιάριο, οι οποίες αποτελούν ιδανικό τρόπο να ανακαλύψει κανείς τον τόπο.

Για κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά του και αίσθηση αυθεντικού καλοκαιριού, μια μέρα στο beach club του νησιού, είναι must. Το Giardino Eden, είναι μια ήρεμη όαση, στην οποία κανείς μπορεί να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα και να κολυμπήσει στην παραλία, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέα του κάστρου Aragonese.

Για υπέροχη θέα από το βουνό και τη θάλασσα, οι λάτρεις της ανάβασης θα αγαπήσουν το βουνό Epomeo, το οποίο θυμίζει ότι κάποτε η περιοχή ήταν ηφαιστειακή. Για τέλειο κλείσιμο, αξίζει να επισκεφτεί κανείς τη Villa Arbusto, που στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Pithecusa, το οποίο φιλοξενεί ρωμαικά και ελληνικά αγγεία, αμφορείς, κεραμεικά και κοσμήματα.

Κουζίνα εμπνευσμένη από τη γη και τη θάλασσα

Βρίσκεται τόσο κοντά στη Νάπολη, που είναι αρκετά εύκολο για τον επισκέπτη να απολαύσει ναπολιτάνικες συνταγές, όπως αυθεντική ιταλική πίτσα, pasticceria πάνω σε σφολιάτα ή το διάσημο γλυκό babà (μια μαλακή μπάλα ζυμαριού βουτηγμένη σε ρούμι).

Αρκετά μπαρ και beach clubs, σε ρερβίρουν zingara Ischitana, ένα ψημένο σάντουιτς φτιαγμένο με χωριάτικο ψωμί, τυρί fior di latte, προσούτο, ντομάτα, μαρούλι και μαγιονέζα. Λέγεται πως το δημιούργησαν δυο φίλοι σε μια παμπ το 1970.

Φυσικά, το νησί προσφέρει και εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα. Μερικές από τις πιο δημιουργικές συνταγές, βρίσκονται στο εστιατόριο Saturnino στο Forio, όπου η γκουρμέ κουζίνα, συναντά την φρέσκια ημερήσια ψαριά, Στο Forio, οι γαστρονόμοι θα εκτιμήσουν το μενού του Umberto a Mare, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πανοραμική θέα προς τη θάλασσα.

Στο νησί Ischia, πολλά μπορούν να κλέψουν την καρδιά σου: Ένα υπέροχο δείπνο, η θέα προς το ηλιοβασίλεμα που σου παίρνει την ανάσα, οι μαγευτικές μπλε και πράσινες αποχρώσεις των νερών του. Ο τόπος ξέρει σίγουρα να σε μαγέψει. Και ένα είναι το σίγουρο. Το Ischia, ήρθε για να μείνει στη λίστα των πιο must τουριστικών προορισμών.

Πηγή: CNN