Περιεχόμενα

  1. Κέρκυρα
  2. Αθήνα
  3. Κρήτη

Διακοπές στην Ελλάδα και αυτό το καλοκαίρι προτείνουν οι βρετανικοί Times. Πρόκειται για ένα ακόμη αφιέρωμα από ξένο ΜΜΕ για το ελληνικό καλοκαίρι και τα ελληνικά νησιά που αποτελούν προορισμό για τους τουρίστες, όμως στις προτάσεις τους υπάρχει και η Αθήνα. Μάλιστα, την περιγράφουν ως φθηνό προορισμό κι αναρωτιόμαστε πού ζούμε!

Το αφιέρωμα στους Times έχει τίτλο: «18 of the best affordable summer destinations in Europe». Η βρετανική εφημερίδα εξηγεί «γιατί η Ελλάδα είναι το μέρος που πρέπει να πας» και προτείνει την Κέρκυρα, την Αθήνα και την Κρήτη για «φτηνές» διακοπές το φετινό καλοκαίρι.

«Περίοδος αιχμής ισοδυναμεί με τιμές αιχμής, σωστά; Λοιπόν, ναι. Αλλά εδώ είναι το θέμα: δεν είναι όλες οι τιμές του Αυγούστου ίσες. Αυτό που μόλις και μετά βίας θα σας εξασφαλίσει μια διανυκτέρευση στα μέσα Ιανουαρίου στο Μονακό μπορεί να εξακολουθεί να είναι εντός του ανώτατου ορίου για ένα καλό ξενοδοχείο στην Κέρκυρα».

Με αυτό τον τρόπο ξεκινούν το άρθρο τους οι βρετανικοί Times, οι οποίοι προτείνουν 18 καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη. Από την 18άδα δεν θα μπορούσε να λείπει η χώρα μας, η οποία εκπροσωπείται με τρεις πόλεις. Την Αθήνα, την Κρήτη και την Κέρκυρα.

Το αφιέρωμα της Βρετανικής εφημερίδας είναι αναφέρεται στο πόσο προσιτές είναι οι τιμές σε αυτούς τους προορισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής.

Κέρκυρα

Αθήνα

«Η Κέρκυρα παραμένει το φθηνότερο ελληνικό νησί, σύμφωνα με τον δείκτη Holiday Money 2024 (μια έκδοση για τις οικογένειες).

Μπορείτε να μειώσετε το κόστος των εστιατορίων (το οποίο δεν είναι και τόσο υψηλό ούτως ή άλλως) αγοράζοντας γύρο στους δρόμους (ψητό κρέας τυλιγμένο σε πλατύ ψωμί μαζί με σαλάτα και μπόλικο τζατζίκι), και να εξοικονομήσετε χρήματα από την ενοικίαση αυτοκινήτου ή ταξί, χρησιμοποιώντας λεωφορεία ή νοικιάζοντας ένα σκούτερ από περίπου 13 λίρες την ημέρα.

Τα ξενοδοχεία είναι προσιτά αν τα κλείσετε εκ των προτέρων (ή, αν τολμήσετε, την τελευταία στιγμή), ειδικά στα νότια, ενώ οι πτήσεις μετ’ επιστροφής από το Λονδίνο κοστίζουν συνήθως περίπου 175 λίρες κατά την περίοδο αιχμής ή την ενδιάμεση περίοδο, αλλά μόλις 80 λίρες τον Οκτώβριο.

Με τα ψυγεία να περιλαμβάνονται συνήθως στα δωμάτια εδώ, είναι εύκολο να ψωνίσετε από τα σούπερ μάρκετ και να ετοιμάσετε πικνίκ για τις μέρες σας», γράφουν οι Times για την Κέρκυρα.

Αθήνα

Αθήνα

Οι Times συγκρίνουν το Μοναστηράκι με τις αγορές στο Παρίσι: «Μπορεί τα ελληνικά νησιά να αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης για το καλοκαίρι, αλλά και η πρωτεύουσα Αθήνα έχει πολλά να προσφέρει»., γράφει το ρεπορτάζ των Βρετανών» και προσθέτουν:

«Τον Αύγουστο, οι περισσότεροι Αθηναίοι θα έχουν φύγει για τις δικές τους διακοπές, καθιστώντας την πόλη πολύ λιγότερο πολυσύχναστη, αλλά τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Αν η ζέστη της πόλης σας γίνει υπερβολική, υπάρχει επίσης η Αθηναϊκή Ριβιέρα για να περάσετε στην παραλία».

Τέλος προτείνουν να «μην χάσετε την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι που ανταγωνίζεται οποιαδήποτε αγορά στο Παρίσι, οπότε εξοικονομήστε τις δεκάρες σας και αγοράστε τα αναμνηστικά σας από εδώ».

Κρήτη

Αθήνα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας, το φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός.

«Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, έχει πολλά πλεονεκτήματα, από παραλίες με γαλάζια σημαία μέχρι εξαιρετική κουζίνα.

Είναι επίσης φιλική προς τον προϋπολογισμό σε σύγκριση με τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη.

Οι απευθείας πτήσεις μειώνουν το κόστος, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων τείνουν να ξεπερνούν τα μικρότερα, πιο απομακρυσμένα νησιά, όπου η έλλειψη δωματίων ανεβάζει τις τιμές.

Οι θρησκευτικοί χώροι που βλέπουν στη θάλασσα, όπως η Μονή Παλαιοκαστρίτσας και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ρέθυμνο, είναι δωρεάν, όπως και η πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς, μήκους δέκα μιλίων».

Πηγή: Times

Photo Credit: Shutterstock