Η Ελλάδα είναι συνώνυμη με τις όμορφες παραλίες. Και αν ένα νησί φημίζεται για τις μοναδικές του παραλίες αυτό είναι το νησί της Μήλου.

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει το νησί της Μήλου η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com. Στο θέμα με τίτλο: «Δροσιστείτε σε 8 από τις καλύτερες παραλίες της Μήλου» η ιστοσελίδα παρουσιάζει ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Η ποικιλία και τα χρώματα από τις παραλίες στο νησί είναι εντυπωσιακά: μπορεί να είναι άσπρη ή μαύρη, με άμμο, μικρές πέτρες, βότσαλα ή κοχύλια. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και το χρώμα τους μπορεί να είναι σμαραγδί, πράσινο, ανοιχτό μπλε ή βαθύ μπλε.

Οι περισσότερες από τις παραλίες είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Άλλες, όπως το Κλέφτικο, μπορεί κανείς να πάει μόνο από τη θάλασσα και θα πρέπει να τις δει ο επισκέπτης με βάρκα. Οι ακτές της Μήλου έχουν χρώματα και μορφές μοναδικής ομορφιάς.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Μήλος απέκτησε πρόσφατα φήμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χάρη στις μοναδικές παραλίες και στα μέρη για κολύμπι. 

Το κείμενο παραθέτει φωτογραφίες από το Τσιγκράδο, το Σαρακίνικο, το Κλέφτικο, τη Φυριπλάκα, τον Φυροπόταμο, τα Πολλώνια, τον Παπάφραγκα και την Πλάθιενα.

Οι 8 πιο ξακουστές παραλίες στο νησί

Τσιγκράδο

νησί

Μία από τις ωραιότερες παραλίες στο νησί, χωρίς υποδομές. Έχει ζεστά πράσινα νερά, λευκή άμμο και μικρές σπηλιές στη θάλασσα.

Πρόκειται για μια απομονωμένη παραλία με αρκετά περιπετειώδη πρόσβαση. Τι εννοούμε; Για να φτάσεις πρέπει να κατέβεις σκάλες και σκοινιά! 

Αν αγαπάς το ψαροντούφεκο, μη χάσεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις τις κοντινές σπηλιές. Εναλλακτικά, πάρε το βιβλίο σου και απόλαυσε τον ήλιο. Σου προτείνουμε τους μήνες αιχμής να επισκεφθείς το Τσιγκράδο νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να αποφύγεις την πολυκοσμία. 

Σαρακίνικο

Το νησί που παίρνει τα σκήπτρα από τη Σαντορίνη και αποθεώνεται στην Αυστραλία: Δεν θα προλάβεις να δεις τις καλύτερες παραλίες του

Το Σαρακήνικο είναι η πιο διάσημη παραλία στο νησί χάρη στο απόκοσμο, σεληνιακό τοπίο της.

Στο Σαρακήνικο δεν θα έρθετε μόνο για να απολαύσετε τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά του κλειστού όρμου, που αλλάζουν σε βαθύ μπλε όσο ξανοίγεσαι στην ανοιχτή θάλασσα προς τον εντυπωσιακό βράχο και το ναυάγιο, αλλά και για να εξερευνήσετε τους σχηματισμούς των εκτυφλωτικών πετρωμάτων σε όλη την περιοχή, να φωτογραφίσετε, να τραβήξετε βίντεο.

Εδώ δε θα βρεις φυσική σκιά, οπότε μην ξεχάσεις να φέρεις μαζί σου καπέλο και αντηλιακό

Κλέφτικο

νησί

Το διάσημο, επιβλητικό και φωτογενές Κλέφτικο με τους λευκούς βράχους και τις θεόρατες αψίδες, είναι ένα γεωλογικό πάρκο με παραδεισένια νερά, στη νοτιοδυτική άκρη της Μήλου, δίπλα στο ακρωτήριο Ψαλίδα. 

Εδώ θα απολαύσεις καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά και θα κολυμπήσεις με αναπνευστήρα μέσα και γύρω από τις σπηλιές. Η σπηλιά του Συκιά είναι ένα αξιοπερίεργο θέαμα που πιθανόν να συναντήσεις με το σκάφος σου. 

Φυριπλάκα

νησί

Μια καταπληκτική και πολύ μεγάλη παραλία στο νησί, οργανωμένη στην αρχή της. Έχει γαλαζοπράσινα νερά, και είναι πολυσύχναστη. 

Στη Φυριπλάκα μπορείς να εξερευνήσεις τις κοντινές σπηλιές και τους φυσικούς βραχώδεις σχηματισμούς με τα πόδια ή με καγιάκ. Η Φυριπλάκα είναι οργανωμένη στο ένα μέρος της και πιο άγρια στο άλλο, οπότε θα σε καλύψει όποια και αν είναι η προτίμησή σου. Ακόμα ένα πλεονέκτημά της είναι ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η παραλία του Προβατά (10 λεπτά με το αυτοκίνητο), όπου σου προτείνουμε να έρθεις για να απολαύσεις ένα γεύμα σε παραθαλάσσια ταβέρνα.

Φυροπόταμο

νησί

Έχει μικρή αμμώδη παραλία, λευκά βράχια γύρω, κι έναν μικρό οικισμό με τα χρωματιστά «σύρματα» (κτίσματα για να φυλάσσονται οι βάρκες). Είναι πολυσύχναστη και γύρω υπάρχουν μικρά ξενοδοχεία.

Αμφιθεατρικά χτισμένος γύρω από τα λεγόμενα σύρματα (σπιτάκια για βάρκες, λαξευμένα στο βράχο, τα οποίοι κάποιοι χρησιμοποιούν σαν κανονικά σπίτια το καλοκαίρι), ο Φυροπόταμος είναι ο ορισμός του εξωπραγματικά όμορφου, γραφικού θαλασσινού τοπίου.

Η ίδια η παραλία αποτελείται από χοντρή άμμο και βότσαλα και τα νερά της είναι καταγάλανα, ιδανικά για κολύμπι με αναπνευστήρα.

Πολλώνια

νησί

Η παραλία του ομώνυμου οικισμού βρίσκεται δίπλα στον δρόμο, είναι αμμώδης, με αρμυρίκια, κατάλληλη για οικογένειες αφού τα νερά είναι ρηχά και ζεστά. Στον οικισμό υπάρχουν όλες οι υποδομές και πάρα πολλά ξενοδοχεία.

 Αν πάλι θέλεις να εξερευνήσεις το νησί, μπορείς να πάρεις ένα από τα καραβάκια στην προβλήτα και να ξεκινήσεις από εδώ μια ημερήσια εκδρομή. Να περιγράψουμε με δύο μόνο χαρακτηρισμούς αυτή την παραλία της Μήλου; Οικογενειακή ατμόσφαιρα και κυκλαδίτικη γοητεία. Αυτή είναι η Πολλωνία.

Παπάφραγκα

νησί

Αυτή είναι μια ακόμα εντυπωσιακή παραλία της Μήλου που επιβάλλεται να ανακαλύψεις στις διακοπές σου. Ουσιαστικά, είναι μια φυσική πισίνα που συνδέεται με τη θάλασσα. Και σαν extra bonus σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο νεολιθικός αρχαιολογικός χώρος της Φυλακωπής. Χωρίς αμφιβολία, με όποια δραστηριότητα και αν τον συνδυάσεις, ο Παπάφραγκας είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μήλου. 

Απέναντι από τον Παπάφραγκα βρίσκονται τα Γλαρονήσια, τρεις εντυπωσιακοί βράχοι όπου κατοικούν μόνο γλάροι. Αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους από πετρώματα ανδεσίτη που έχουν διαμορφωθεί σε όρθιες κολώνες με σχήμα εξαγωνικών ή πενταγωνικών πρισμάτων. Τα Γλαρονήσια έχουν γίνει ένα εξαιρετικό αναρριχητικό πεδίο και η πρόσβαση γίνεται με σκάφος.

Πλάθιενα

Το νησί που παίρνει τα σκήπτρα από τη Σαντορίνη και αποθεώνεται στην Αυστραλία: Δεν θα προλάβεις να δεις τις καλύτερες παραλίες του

Απόλυτα συγχρονισμένη με τα κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά, η παραλία της Πλάθιενας περιβάλλεται από ένα άγονο, βραχώδες τοπίο με διάσπαρτα αρμυρίκια. Βυθισμένη μέσα σε έναν μικρό όρμο και προστατευμένη από τα μελτέμια, είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία – αν αυτό αναζητάς στις διακοπές σου στη Μήλο. Ταυτόχρονα, προσφέρει όλες τις ανέσεις ενός beach bar, ενώ τα ήρεμα, νερά της και η χρυσή της άμμος, εγγυώνται ότι θα μείνεις σε αυτή την παραλία όσο περισσότερο γίνεται.

* Photo Credits: Shutterstock