Πάνω που λέμε ότι κάποια νησιά έχουν προλάβει να γλυτώσουν από την προβολή, άρα και να έχουν λιγότερες πιθανότητες να γεμίσουν το καλοκαίρι, εκεί είναι που ανακαλύπτουν στο εξωτερικό ένα ελληνικό νησί και στρέφουν πάνω του την προσοχή.

Η Πάρος, η Νάξος και η Πάτμος είναι τρία νησιά που έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις, σε αναφορές σε ξένα δημοσιεύματα. Μέχρι πέρσι, η Μήλος είχε καταφέρει να κρυφτεί. Όμως, φέτος δε φαίνεται να την γλυτώνει, με το Σαρακήνικο να είναι η βιτρίνα της.

Το γερμανικό ταξιδιωτικό έντυπο Reisereporter συμπεριλαμβάνει τη Μήλο σε αφιέρωμα στο τεύχος Φεβρουαρίου για προορισμούς που είναι μακριά από τα «φώτα». Αυτό βέβαια δεν είναι και πολύ ακριβές, διότη το νησί έχει μια ανοδική πορεία και, αν όχι φέτος, του χρόνου θα είναι κι αυτό γεμάτο και με αυξημένες τιμές.

5η στον κόσμο παραλία Σαρακήνικο Μήλος

Το τελευταίο νησί-οχυρό για τους ντόπιους

Το αφιέρωμα του εντύπου κάνει λόγο για ένα ήρεμο νησί, που έχει καταφέρει να γλυτώσει επειδή είναι κρυμμένο στα νοτιοδυτικά των Κυκλάδων. Ειδική μνεία γίνεται στα πετρώματα και τους βραχώδεις σχηματισμούς, ενώ δεν λείπουν οι περιγραφές για την Πλάκα, την κύρια πόλη στη Μήλο, όπου μπορείς να δεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα και θέα στο νησί, δυτικά του λόφου Κάστρο.

Ένα νησί με ηφαιστειακή καταγωγή. Έτσι το αποτυπώνουν οι συντάκτες και έχουν ξεχωριστή αναφορά, πέραν του Σαρακήνικου, στον κόλπο του Κλέφτικου και στο Παλιοχώρι που λαμπυρίζει κόκκινο στον ήλιο και έχει πολύχρωμα βότσαλα κρυμμένα στην άμμο, στο χωριό Κλίμα στη σπηλιά της Συκιάς.

Σε αυτό το αφιέρωμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Ναϊμέγκεν, τη Μπρατισλάβα, την Τουλούζη, περιοχές της Ιταλίας, της Δανίας, της Σουηδίας και της Ισλανδίας, η Μήλος έχει περίοπτη θέση.

Αυτή η αναφορά στη Μήλο έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά το αφιέρωμα του Conde Nast Traveler τον περασμένο Δεκέμβριο με 60 κορυφαίους προορισμούς και το αφιέρωμα του Forbes με 24 προορισμούς για το 2024 που δημιουργούν μια τάση για το νησί και μια μετατόπιση πληθυσμού. Το βέβαιο είναι πως το χαλαρό κλίμα που αναφέρουν για τη Μήλο, δεν θα κρατήσει για πολύ. Φέτος και ίσως του χρόνου. Το 2026 θα είναι ένα νησί με μεγάλο τουρισμό.