Τώρα που το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του ή έστω οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν μια όμορφη ανάμνηση, ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε τα πλάνα μας από τον Σεπτέμβριο και έπειτα. Το φθινόπωρο, άλλωστε, είναι ιδανική εποχή για ταξίδι το Σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα, ίσα να ξεφύγουμε και να κάνουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και την ρουτίνα, λίγο πιο εύκολη.

https://www.intronews.gr/parkipelago-ta-technita-nisia-tis-kopegchagis-pou-axizei-na-episkeftheis

Αν ένα μέρος έρχεται πρώτο στο μυαλό, όταν πρόκειται για κοντινό προορισμό και μάλιστα ιδανικό για κάθε εποχή, αυτό δεν είναι άλλο από το Ναύπλιο. Σε λιγότερο από δύο ώρες βρίσκεσαι στον πλακόστρωτο δρόμο που οδηγεί στην κεντρική πλατεία, ο Μεγάλος Δρόμος δηλαδή, η οποία απαρτίζεται από εξαιρετική αγορά, φοβερά καφέ και φυσικά, από υπέροχα χειροποίητα παγωτά που σε «γλυκοκοιτάνε» για να τα δοκιμάσεις.

Βόλτα στο Ναύπλιο

Όρεξη και άνετα παπούτσια να έχεις γιατί για βόλτα το Ναύπλιο είναι must. Εκτός από τα γραφικά σοκάκια της πόλης, δεν γίνεται να μην περάσεις από το Μπούρτζι, που φτάνεις εκεί με καραβάκι σε 10 λεπτά, το ιστορικό Παλαμήδι και τα 999 σκαλιά του – βέβαια μπορείς να πας και με αυτοκίνητο, αλλά το θέμα είναι να το ζήσεις στα άκρα- και φυσικά, μην παραλείψεις να πας στην παραλία της Καραθώνας και να κάνεις βόλτα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Γενικά, το strolling είναι κομμάτι αυτής της πόλης, αλλά αν δεν είσαι πολύ fan του περπατήματος, τότε μπορείς να απολαύσεις τη θέα από τα παγκάκια στον Φάρο, με ένα παγωτό ή καφέ στο χέρι.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο παγωτό, δεν θέλουμε να αφήσουμε κάποιο απέξω μιας και όλα έχουν κάτι το ξεχωριστό, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο Κουστένης είναι το παλιό παγωτατζίδικο στο Ναύπλιο (1972) που οι ντόπιοι το υπεραγαπούν. Το σημείο του είναι και άκρως ινσταγκραμικό, αφού βρίσκεται στον Μεγάλο Δρόμο, κάτω από υπέροχες βουκαμβίλιες.

Το καλό το φαγητό

Μαζί με τα παγωτά και την υπέροχη περατζάδα, το Ναύπλιο φημίζεται και για το καλό φαγητό. Αν ψάχνεις ιταλική κουζίνα, τότε ο δρόμος σου πρέπει να σε οδηγήσει στο Scuola ή το Il porto, για τίμιο σουβλάκι τότε πρέπει να πας στο ψητοπώλειο του Πανταζή. Φυσικά, οπουδήποτε και να φας δεν θα απογοητευτείς από το φαγητό της πόλης.

Πού θα πιεις καλό καφέ και ποτό

Το Circulo Cooperativa βρίσκεται στην κεντρική περαντζάδα είναι ό,τι καλύτερο για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ, μετά την βόλτα στα καταστήματα, ενώ για το ποτό επέλεξε να πας στο Σκαντζόχοιρο και Rossο για cocktail.