Υπάρχει ένα νησί στις Κυκλάδες που τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει απίστετη επιτυχία στην ανάπτυξή του αλλά και στον τουρισμό που προσελκύει όσο κανένα άλλο στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο έχει κανει στροφή στο luxury τουρισμό και έχει αλλάξει έντονα το τουριστικό προφίλ του τα τελευταία χρόνια.

Οι μεγαλύτεροι μπορεί να το θυμάστε ως ένα νησί για εναλλακτικούς και για κάμπιινγκ. Οι νεότεροι μπορεί να το έχετε στο μυαλό σας ως το νησί με τα περισσότερα μπαρ στην Ελλάδα και με τα ατελείωτα πάρτυ μέχρι το πρωί. Ωστόσο, το νησί αυτό έχει σημειώσει τεράστια ανάπτυξη στον πιο ελιτιστικό τουρισμό.

Το ελληνικό νησί που έκανε στροφή στο luxury

Η Ίος κερδίζει έδαφος φέτος στη μάχη του τουρισμού. Άρθρα όπως αυτά των Times και του ιταλικού Greenme.it, προκαλούν αισιοδοξία για ακόμα περισσότερες αφίξεις. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις εκπληκτικές και παρθένες παραλίες της, μεταξύ των οποίων ξεχωρίσουν ο Μυλοπότας και το Μαγγανάρι.

«Η Ελλάδα είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο, που μαζί με την εξαιρετική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, διαθέτει υπέροχες παραλίες και μια γαλάζια θάλασσα, “πλαισιωμένη” από την ελληνική αρχιτεκτονική με τα λευκά σπίτια και τα μπλε παράθυρα», αναφέρει στην αρχή του εγκωμιαστικού αφιερώματός του το Greenme.it, η εξειδικευμένη ταξιδιωτική ιστοσελίδα της Ιταλίας με εκατομμύρια φίλους της φυσιολατρίας και της αειφορίας.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες ελληνικά νησιά ο δημοφιλής ιστότοπος ξεχωρίζει τις δέκα καλύτερες παραλίες με κριτήρια τη φυσική ομορφιά, την σπανιότητα και την ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού. Σύμφωνα με την καλοκαιρινή αυτή έρευνα, η Ίος αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» με την παραλία Μαγγανάρι που προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, διασκέδαση ή απομόνωση και διανθίζεται με μια σειρά από μικρούς κολπίσκους οι οποίοι σχηματίζουν ένα μοναδικό φωτογενές τοπίο.

Παράλληλα οι βρετανικοί Times θεωρούν το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων ως ένα από τα δέκα ιδανικά μέρη της Ελλάδας για ζευγάρια στο νέο κατάλογο που δημοσίευσαν. Για τους Times, η γοητευτική Χώρα της Ίου προσφέρεται για ρομαντικές περιπλανήσεις σε σοκάκια και επισκέψεις σε εκκλησίες στην κορυφή του λόφου με θέα το ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου.

«Το αφήγημά μας διευρύνεται χωρίς όμως να αγνοούμε τη μαγευτική φύση του νησιού και τις εξωτικές παραλίες. Η αίσθηση απομόνωσης σε πολλές τοποθεσίες, το Ios Festival, οι άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού, η γαστρονομία και η καταλληλότητα για γάμους εκτός σεζόν είναι στοιχεία που προσελκύουν τον ρομαντικό τουρισμό και τους νεόνυμφους. Η Ίος κερδίζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο το στοίχημα για επιμήκυνση της σεζόν με τα ζευγάρια να συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό», σχολιάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ιητών, Αντώνης Μέττος.

Εκτός από τα φυσικά του τοπία, το νησί έχει αποκτήσει και μια high luxury εικόνα, χάρη στις ξενοδοχειακές μονάδες-resorts που έχουν εμφανιστεί αθρόες την τελευταία 3ετία, σε βαθμό που η Ίος είναι μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, το νησί που προσφέρει τις περισσότερες επιλογές υψηλής διαμονής.

Το οξύμωρο είναι ότι διατηρεί τη φήμη ως το μέρος όπου μπορείς να πιεις σφηνάκι με 1 ευρώ και ταυτόχρονα έχει αποκτήσει μια πολύ πιο πολυτελή εικόνα.

Είναι το νησί με τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε luxury ξενοδοχεία στις Κυκλάδες: Γνωρίζει αποθέωση για τις παραλίες και τα σοκάκια του

Photo Credit: Shutterstock