Φέτος είναι η χρονιά που οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια χτύπησαν ταβάνι, με αποτέλεσμα να γίνουν απαγορευτικές οι διακοπές για τους περισσότερους.

Μην απογοητεύεσαι, όμως, υπάρχει λύση και νησιά που τα εισιτήριά τους παραμένουν ακόμη σε προσιτές τιμές και έτσι γέμισε βαλίτσα και πάμε σε… μαγικά νησιά!!!

Αγκίστρι

Είναι το αγαπημένο μου και πολύ κοντά στην Αθήνα!!! Ωραίες παραλίες, καλό φαγητό, νυχτερινή διασκέδαση, χρώματα, αρώματα και ένας μικρός παράδεισος δίπλα μας!!!

Οι τιμές για να πας και να επιστρέψεις από το Αγκίστρι κυμαίνονται για ένα άτομο από 13,50€ -18,50€ το πήγαινε και άλλα τόσα το έλα, αναλόγως με πιο πλοίο θα αποφασίσεις να ταξιδέψεις από το λιμάνι του Πειραιά.

Άνδρος

Η αριστοκρατική αίγλη που συνοδεύει το όνομά της παντρεύεται με το παραδοσιακό και το άφθονο πράσινο με το γαλάζιο και έτσι η Άνδρος στέκει πλανεύτρα μέσα στο Αιγαίο.

Ωραίες παραλίες που απολαμβάνεις ήλιο και θάλασσα, μην ξεχάσεις να πας στης Γριάς το Πήδημα, γραφικά χωριά όπως οι Στενιές, η Χώρα της Άνδρου με τα αρχοντικά να στέκουν επιβλητικά, έργα Τέχνης και Αρχιτεκτονικής, ταβερνάκια με καλό φαγητό και μπαράκια με κέφι.

Τι άλλο θέλεις;

Για να δούμε λίγο και τις τιμές μετακίνησης…

Εδώ έχει να κάνει από ποιο λιμάνι θα φύγεις… Αν λοιπόν επιλέξεις το Λαύριο, τότε η τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλή, καθώς το το Artemis θα σε πάει με μόλις 10,50€ και θα επιστρέψεις με άλλα τόσα πάλι στο ίδιο λιμάνι, ενώ από Ραφήνα ανεβαίνει η τιμή στα 25.10€ και επιστροφή άλλα τόσα.

ακτοπλοϊκά Άνδρος  νησια με φθηνα ακτοπλοικα

Κέα ή Τζια;

Εδώ είναι το ερώτημα… Αλλά μην προβληματίζεσαι και τόσο, μιας και μιλάμε για ένα νησί απίστευτης φυσικής καλλονής που το προτιμούν και οι σκαφάτοι για αποδράσεις.

Ωραία ηλιοβασιλέματα στην απεραντοσύνη του γαλάζιου, γραφικές περιοχές, απέραντες παραλίες και φυσική ομορφιά.

Η Τζια αποτελεί ένα μαγικό μέρος που σίγουρα πρέπει κάποια στιγμή να επισκεφθείς και να η ευκαιρία, τώρα που τα ναύλα για να φτάσεις και να επιστρέψεις από το νησί είναι τόσο χαμηλά που θα νομίζεις ότι το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει…

Από το Λιμάνι του Λαυρίου το εισιτήριο κυμαίνεται από 11,50€ – 13,50€ και επιστροφή πάλι στο Λαύριο με άλλα τόσα.

Ακτοπλοϊκά Κέα νησια με φθηνα ακτοπλοικα

Αίγινα

Άλλο αγαπημένο νησί με ομορφιές και επιλογές ένα σωρό!!! Φαγητό, ποτό, διασκέδαση, σινεμά, βόλτες στη θάλασσα και δεν συμμαζεύεται.

Στη Χώρα μπορείς να κάνεις και ψώνια και μάλιστα θα βρεις πολύ προσιτές τιμές στα μαγαζάκια του νησιού. Βολτίτσα στο γραφικό κεντρικό δρόμο με τα εστιατόρια και τα καφέ, όπως η πολύχρωμη Αυλή, μπάνιο σε ερημικές παραλίες στην πίσω πλευρά του νησιού ή στο κοσμικό Κλειδί, προς την Πέρδικα.

Φαγητό δίπλα στη θάλασσα στα παραθαλάσσια ταβερνάκια, ποτό στα υπέροχα μπαράκια με τη νησιώτικη αύρα.

Αίγινα λέμε… και φθηνά ακτοπλοϊκά για να μπορείς να διαθέσεις περισσότερα για τη διαμονή σου και να περάσεις όμορφα.

Μπορεί οι τιμές στα περισσότερα πλοία που πάνε στο νησί να αγγίζουν και τα 20€, όμως το πλοίο Νεκτάριος σε πάει στην Αίγινα με 10,50€ και σε φέρνει πίσω με άλλα τόσα. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πιο τσιμπημένα. Άντε και αέρας στα πανιά σου!

Κύθνος

Η Κύθνος σε κερδίζει με την απλότητά της. Όταν κατεβαίνεις από το καράβι η αλήθεια είναι ότι δεν αντιλαμβάνεσαι και πολλά που θα μπορούσες να βρεις ελκυστικά σε αυτό το νησί. Και όμως… Και όμως… Όσοι πάνε μία φορά, πάντα επιστρέφουν…

Η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό είναι η εντυπωσιακή παραλία Κολώνα, Μαρτινάκια, Επισκοπή και Απόκρουση είναι οι κοσμικές παραλίες, αλλά… υπάρχουν και τα Λουτρά με τις ευεργετικές ιδιότητες των Ιαματικών Πηγών που καταλήγουν στη θάλασσα.

Προσωπικά όταν σκέφτομαι την Κύθνο μου έρχεται στο μυαλό σπιτικό φαγητό και φρέσκο ψάρι.

Για να δούμε όμως πόσα θα πληρώσουμε και τον βαρκάρη; 30,50 το άτομο για το πήγαινε και άλλα τόσα για το έλα. Όχι τόσο χαμηλά όσο τα προηγούμενα νησιά, αλλά όχι και απρόσιτη τιμή.

Και ένα tip

Επειδή μία μέρα κινούμενη με τα ΜΜΜ άκουσα δύο νέα παιδιά πίσω μου να υπολογίζουν όχι μόνο το εισιτήριο, αλλά και πόσο θα κοστίσει το ταξί για να τους μεταφέρει στα λιμάνια της Ραφήνας ή του Λαυρίου (Στον Πειραιά μας πάει το Μετρό ή το Τρένο), ας ρίξεις μία ματιά στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής (http://www.ktelattikis.gr/) και θα φτάσεις εκεί που θέλεις με ασφάλεια και οικονομικά.

Καλό ταξίδι!!!