Αν σου έδινε κάποιος 50 εκατομμύρια ευρώ γιατί σε αγαπάει, θα αγόραζες ένα ελληνικό νησί; Εμείς θα το σκεφτόμασταν πολύ σοβαρά, εφόσον μιλάμε για το συγκεκριμένο που βρίσκεται δίπλα στη Μύκονο και του μπήκε πωλητήριο από κτηματομεσιτικό γραφείο που δραστηριοποιείται εκεί.

Πρόκειται για το Δραγονήσι ή Τραγονήσι, μια νησίδα που βρίσκεται μερικά ναυτικά μίλια ανατολικά της Μυκόνου, με την έκτασή του να μην ξεπερνάει τα 2.500 στρέμματα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μιλάμε για ένα νησί που είναι ξεραΐλα και θέλει πολλή δουλειά και άλλο ένα εκατομμύριο τουλάχιστον, για να χτίσεις σπίτι και να κάνεις τη γη να φυτρώσει κάτι, να υπάρξει μια ομορφιά.

Ένα νησί όχι και τόσο γοητευτικό

Τα 50 εκατομμύρια που έβαλε ως τιμή πώλησης το μεσιτικό γραφείο ZL Development Mykonos Golden Luxury, είναι για ολόκληρο το νησί, αλλά κάποιος που δεν μπορεί να δώσει αυτό το ποσό, υπάρχει επιλογή αγοράς του μισού, είτε το βόρειο είτε το νότιο τμήμα, είτε κάποιου μικρότερου τμήματος.

Η Μύκονος είναι το μόνο πλεονέκτημα αυτού του νησιού και προφανώς απευθύνεται σε τόσο πλούσιους που θα μπορούν να έχουν προσωπικό τους οδηγό σκάφους και να πλέουν καθημερινά προς το νησί για να απολαύσουν όσα ωραία προσφέρει.

Αξίζει όμως το τίμημα; Να φας γκρεμούς, κοφτερές πέτρες και χαλίκια για να βλέπεις τη Μύκονο και να κολυμπάς σε κάτι σπηλιές με γαλαζοπράσινα νερά; Και σιγά τη Μύκονο δηλαδή, ήδη άλλα νησιά την ξεπερνούν σε γοητεία σε επίπεδο διασκέδασης και γενικότερου lifestyle. Εμείς πάντως λέμε όχι. Όχι ότι έχουμε τα 50 εκατομμύρια, αλλά κουβέντα να γίνεται.