Προετοιμαζόμενοι για το δεύτερο καλοκαίρι χωρίς περιοριστικά μέτρα και εκατομμύρια επισκέπτες να αναμένονται φέτος σε καταλύματα Airbnb, η πλατφόρμα επιδίωξε ανατρεπτικές αλλαγές, εστιάζοντας στην προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών, εισάγοντας την έννοια των… Airbnb Δωματίων και 50 νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις, που εμπνεύστηκαν από τα κορυφαία σχόλια που σημειώθηκαν.

«Με το Airbnb Rooms (Airbnb Δωμάτια), επιστρέφουμε στην ιδέα που ξεκίνησε τα πάντα – στην ιδρυτική νοοτροπία της κοινής χρήσης», δήλωσε ο Μπράιαν Τσέσκι, συνιδρυτής και CEO της Airbnb. «Τα Airbnb Δωμάτια είναι συχνά πιο οικονομικά από τα ξενοδοχεία και είναι ο πιο αυθεντικός τρόπος για να γνωρίσετε μια πόλη. Αυτή είναι η ψυχή της Airbnb».

Με την Airbnb να έχει ξεκινήσει ως ένας τρόπος διαμονής σε ένα δωμάτιο στο σπίτι κάποιου άλλου, η πρωτότυπη ιδέα της κοινής χρήσης ενός σπιτιού προσφέρει δύο μοναδικά οφέλη. Πρώτον, είναι πιο οικονομικό για τους επισκέπτες με περισσότερο από το 80% των ιδιωτικών δωματίων κοστίζει κάτω από 100 $/διανυκτέρευση και μέση τιμή 67 $/διανυκτέρευση. Δεύτερον, η διαμονή με έναν οικοδεσπότη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κάποιον να βιώσει την πόλη σαν ντόπιος.

Airbnb

Τι νέο ήρθε στην Airbnb και θα έρθει

Το Διαβατήριο Οικοδεσπότη, αποκλειστικά για τα Airbnb Δωμάτια, δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τους οικοδεσπότες ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας, πριν την κράτηση. Πατώντας στο Διαβατήριο Οικοδεσπότη είναι εμφανής μεγαλύτερη φωτογραφία και λεπτομέρειες που έχουν μοιραστεί οι οικοδεσπότες όπως που πήγαν σχολείο, τι δουλειά κάνουν και άλλες πληροφορίες.

H νέα Κατηγορία Airbnb Δωμάτια περιλαμβάνει ένα επιμελημένο σύνολο ενός εκατομμυρίου ιδιωτικών δωματίων με λεπτομέρειες για κοινόχρηστους χώρους όπως κουζίνα, σαλόνι ή αυλή.

Νέα φίλτρα για πιο εύκολο διαχωρισμό στον “τύπο χώρου” και την εναλλαγή μεταξύ δωματίων, ολόκληρων σπιτιών ή άλλου και βελτιωμένη μέση τιμή.

Νέες λειτουργίες απορρήτου για τα δωμάτια που δείχνουν ξεκάθαρα εάν υπάρχει κλειδαριά στο υπνοδωμάτιο, καθώς και αν τα μπάνια είναι κοινόχρηστα και αν άλλα άτομα εκτός του οικοδεσπότη θα βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της διαμονής.

50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις με βάση τα σχόλια των επισκεπτών

Αναμένοντας μια ταξιδιωτική σεζόν ρεκόρ, η Airbnb βελτιώνει σχεδόν κάθε πτυχή των υπηρεσιών της – και το κάνει με βάση τα σχόλια της κοινότητάς της. «Εκατομμύρια άνθρωποι μας έχουν δώσει σχόλια για το πώς να βελτιώσουμε το Airbnb. Ακούσαμε», είπε ο Μπράιαν Τσέσκι. «Σήμερα, παρουσιάζουμε το πιο εκτεταμένο σύνολο ενημερώσεων που έγινε ποτέ.

Η προσέγγισή μας με γνώμονα τον σχεδιασμό σημαίνει ότι κάνουμε πάντα την Airbnb καλύτερο και οι περισσότερες από 50 νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις μας είναι μόνο η αρχή. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να βελτιώνουμε την Airbnb».

Airbnb: 7+1 από τις 50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις που είναι ήδη διαθέσιμες

Εμφάνιση συνολικής τιμής, ξεκάθαρες οδηγίες checkout, βελτιωμένοι χάρτες, επανασχεδιασμένα Αγαπημένα, πιο απλές και πιο οικονομικές μηνιαίες διαμονές, προτεραιότητα εξυπηρέτησης πελατών σε ταξίδι, πληρωμή με την πάροδο του χρόνου αμεση πίστωση επανακράτησης. Ως μέρος των 50+ νέων λειτουργιών και αναβαθμίσεων, λανσάρονται και 25 βελτιώσεις για Hosts, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων τιμολόγησης ώστε να πετύχουν ανταγωνιστικές τιμές, εβδομαδιαίες και μηνιαίες εκπτώσεις και να συγκρίνουν την καταχώρισή τους με παρόμοιες στην περιοχή τους.

Περιλαμβάνεται επίσης μια ετήσια προβολή στο ημερολόγιο, η δυνατότητα εύκολης εισαγωγής οδηγιών checkout, αποδείξεων ανάγνωσης και νέων γρήγορων απαντήσεων στα μηνύματα και πολλά άλλα. Τα δωμάτια Airbnb και περισσότερες από 50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις για επισκέπτες και οικοδεσπότες θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν αυτήν την εβδομάδα. Οι οικοδεσπότες μπορούν να δοκιμάσουν νέες λειτουργίες από χθες με την εγγραφή τους Early Access της Airbnb.

Airbnb: Μερικές από τις 50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις

  • Εμφάνιση συνολικής τιμής, ξεκάθαρες οδηγίες checkout, βελτιωμένοι χάρτες, επανασχεδιασμένα Αγαπημένα, πιο απλές και πιο οικονομικές μηνιαίες διαμονές, προτεραιότητα εξυπηρέτησης πελατών σε ταξίδι, πληρωμή με την πάροδο του χρόνου αμεση πίστωση επανακράτησης. Ως μέρος των 50+ νέων λειτουργιών και αναβαθμίσεων, λανσάρονται και 25 βελτιώσεις για Hosts, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων τιμολόγησης ώστε να πετύχουν ανταγωνιστικές τιμές, εβδομαδιαίες και μηνιαίες εκπτώσεις και να συγκρίνουν την καταχώρισή τους με παρόμοιες στην περιοχή τους.
  • Περιλαμβάνεται επίσης μια ετήσια προβολή στο ημερολόγιο, η δυνατότητα εύκολης εισαγωγής οδηγιών checkout, αποδείξεων ανάγνωσης και νέων γρήγορων απαντήσεων στα μηνύματα και πολλά άλλα. Τα δωμάτια Airbnb και περισσότερες από 50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις για επισκέπτες και οικοδεσπότες θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν αυτήν την εβδομάδα. Οι οικοδεσπότες μπορούν να δοκιμάσουν νέες λειτουργίες από χθες με την εγγραφή τους Early Access της Airbnb.
  • Βελτιωμένοι χάρτες – Χρησιμοποιούνται από περισσότερο από το 80 τοις εκατό των επισκεπτών, έχουμε ενημερώσει τους χάρτες με ταχύτερη απόδοση, καρφίτσες που παραμένουν κατά τη μεγέθυνση και τη μετατόπιση και περισσότερα αποτελέσματα κατά την αναζήτηση.
  • Επανασχεδιασμένα Αγαπημένα (Wishlists)- Τα Αγαπημένα (Wishlists) περιλαμβάνουν πλέον επανασχεδιασμένο περιβάλλον, αποθήκευση με ένα πάτημα και ένα βελτιωμένο ημερολόγιο που δείχνει τη διαθεσιμότητα των κατοικιών που περιλαμβάνονται στα Αγαπημένα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να προσθέσουν σημειώσεις σε οποιαδήποτε καταχώριση της λίστας επιθυμιών – κάνοντας ευκολότερο να θυμούνται γιατί τους άρεσε.
  • Πιο απλές και πιο οικονομικές μηνιαίες διαμονές – Για διαμονές άνω των τριών μηνών, μειώνουμε σημαντικά το τέλος εξυπηρέτησης επισκεπτών μετά τον τρίτο μήνα. Οι επισκέπτες στις ΗΠΑ μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρήματα για διαμονή άνω του ενός μήνα όταν πληρώνουν με τον συνδεδεμένο τραπεζικό τους λογαριασμό. Και κατά την αναζήτηση, η νέα καρτέλα Μήνες διαθέτει νέο περιβάλλον που διευκολύνει την επιλογή σε ένα εύρος από 1-12 μήνες.
  • Προτεραιότητα εξυπηρέτησης πελατών σε ταξίδι – Διατίθεται μια αποκλειστική ομάδα υποστήριξης 24/7 για πρόσβαση κατά προτεραιότητα όταν βρίσκεστε σε ταξίδι, με στόχο να απαντάτε στο 90% των κλήσεων στα Αγγλικά σε δύο λεπτά ή λιγότερο.
  • Πληρώστε με την πάροδο του χρόνου – Μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Klarna, οι επισκέπτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά μπορούν να υποβάλουν αίτηση πληρωμής για διαμονή σε τέσσερις άτοκες δόσεις μέσα σε έξι εβδομάδες. Για κρατήσεις άνω των 500 $, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν αίτηση για μηνιαία πληρωμή (μόνο στις ΗΠΑ). Θα προστεθούν περισσότερες χώρες κατά τη διάρκεια του έτους.
  • Άμεση πίστωση επανακράτησης – Εάν ένας οικοδεσπότης ακυρώσει εντός 30 ημερών από την άφιξη, οι περισσότεροι επισκέπτες θα λάβουν μια άμεση πίστωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκ νέου κράτηση άλλης διαμονής αμέσως.