Η Φλωρεντία είναι μια σχετικά μικρή πόλη που περπατιέται εύκολα. Ζωντανή, γραφική, νεανική με χαρακτήρα που συνδυάζει πολλά πράγματα.

Έχει αξιόλογα μουσεία και γκαλερί, ιστορικές πλατείες, αλλά και πολλά μπαρ και εστιατόρια από τα πιο mainstream μέχρι τα πιο ψαγμένα. Στα plus, όπως σε όλη την Ιταλία θα βρείτε εύκολα καλό φαγητό.

Ξεκινώντας,, πιείτε έναν δυνατό espresso στην Piazza della Signoria με θέα το Palazzo Vecchio, την Κρήνη του Ποσειδώνα, την Γκαλερί Uffizi  και τα αγάλματα του Μιχαήλ Άγγελο και του Ντανατέλο. Περπατήστε επίσης στην via del Corso έναν από τους πιο διάσημους δρόμους της Φλωρεντίας.

Φλωρεντία

Στην συνέχεια, περάστε από το Casa di Dante όπου εκτός από το σπίτι του θα δείτε και μια προσωπογραφία του που βρίσκεται χαραγμένη σε πλάκες και την οποία φροντίζουν να βρέχουν καθημερινά ώστε να είναι πιο ευδιάκριτο το πρόσωπο του.

Λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε την Santa Margherita μια πολύ μικρή εκκλησία όπου παντρεύτηκε η Βεατρίκη, η γυναίκα που αγαπούσε ο Dante μια ιστορία που προσελκύει πολλούς τουρίστες οι οποίοι αφήνουν εκεί ερωτικές επιστολές.  Αυτή την περίοδο και μέχρι την άνοιξη το Palazzo Strozzi φιλοξενεί μια μεγάλη ενδιαφέρουσα έκθεση του Jeff Koons, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πλέον αμφιλεγόμενους και ταυτόχρονα πιο εμπορικούς, σύγχρονους καλλιτέχνες. Η έκθεση έχει τίτλο “Shine” και εκεί θα συναντήσετε μερικά από τα πιο διάσημα και αναγνωρίσιμα έργα του ενώ αξίζει και μια στάση στο shop όπου θα βρείτε προτάσεις για δώρα αλλά και διακοσμητικά για το σπίτι.

https://www.intronews.gr/sta-ypsi-oi-kratiseis-gia-ta-fota-se-dimofileis-proorismous/news/

Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε το Uffizi το οποίο αποτελεί ανάκτορο της Φλωρεντίας και φιλοξενεί  την Galleria degli Uffizi ένα μουσείο-πινακοθήκη με πλήθος, σημαντικών έργων τέχνης διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Botticelli. Περιλαμβάνει πίνακες και γλυπτά του 13ου-18ου αιώνα σε μια πλούσια συλλογή της αναγεννησιάκης τέχνης.

Όσο για το φαγητό στα  καλύτερα προτεινόμενα είναι το Cipolla Rossa trattoria da Michele για παραδοσιακό τοσκανικό φαγητό, Fuor d acqua για καλό, φρέσκο ψάρι και Gelateria dei Neri για ιταλικό gelato. Ακόμα, το La menangerè ένα όμορφο, κομψό μαγαζί με υψηλής αισθητικής διακόσμηση και gourmet φαγητό. Για ψάρια και street food στο Fishing lab και foody farm street food με θαλασσινά και κρέας αντίστοιχα. Για ένα γνήσιο panini κάν’ τε μια στάση στο Panini via dei Neri

Τέλος, αποχαιρετήστε την πόλη από ψηλά με μια βόλτα στο piazzale Michelangelo (στην περιοχή Oltrarno) που φημίζεται για την πανοραμική θέα που προσφέρει.