Μπορεί η Σαντορίνη να θεωρείται από εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη της υφηλίου ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός, αλλά πλέον το νησί της Καλντέρας έχει την επικύρωση και της Google.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα CV Villas, για να βγάλει το «πόρισμα» για τον δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό προορισμό, χρησιμοποίησε τα δεδομένα αναζήτησης της Google των τελευταίων 12 μηνών, βάζοντας τα ονόματα των χωρών που θεωρούνται δημοφιλής προορισμός για το καλοκαίρι.

Η έρευνα έγινε σε 185 χώρες του πλανήτη, όπου στις λέξεις κλειδί «προορισμός + διακοπές» ή «προορισμός + διακοπές», η Σαντορίνη ήταν η πρώτη που ερχόταν μπροστά τους.

Το νησί των Κυκλάδων μάλιστα είναι με μεγάλη διαφορά πρώτο, με 47 χώρες να το έχουν ως τον πιο δημοφιλή προορισμό και την Ίμπιζα να είναι δεύτερη με 27 χώρες.

Ακολουθεί η Τενερίφη με 18 και η πεντάδα κλείνει με Σικελία (7) και Κέρκυρα (4). Η Σαντορίνη είναι αγαπημένος προορισμός μεταξύ άλλων σε ΗΠΑ, Φινλανδία, Κολομβία, Ινδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κ.α.

Η Ίμπιζα είναι πρώτη σε προτιμήσεις κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η Ελλάδα έχει την τιμητική της πάντως καθώς στην λίστα προτιμήσεων εκτός της Σαντορίνης και της Κέρκυρας, συμπεριλαμβάνονται και η Κως, η Μύκονος, η Κρήτη και η Ζάκυνθος.