Κάθε χρόνια τέτοια εποχή, θα έχει βρεθεί στο δίλημμα «Αιγαίο ή Ιόνιο». Ξέρουμε ότι το να επιλέξεις σε πιο νησί θα πας κάθε χρόνο είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως οι τιμές στα ακτοπλοϊκά και της διαμονής. Αλλά το να διαλέξεις σε ποιο πέλαγο θα κινηθείς είναι αυτό που προέχει.

Θα έχεις βρεθεί σε μια παρέα που ο ένας θα γουστάρει Αιγαίο και ο άλλος Ιόνιο. Και οι δύο τους έχουν πολλά ισχυρά επιχειρήματα, με τα οποία μπορεί να αντικρούσει ο ένας τα λεγόμενα του άλλου. Σήμερα, όμως, συγκεντρώσαμε όλα αυτά τα επιχειρήματα που ακούς από τους haters του Αιγαίου πελάγους και σας τα παρουσιάζουμε.

Αν είστε λάτρεις των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και όλων των συμπλεγμάτων του πελάγους, τότε μπορεί να βρείτε το άρθρο λίγο προσβλητικό. Προειδοποιούμε για να φυλάμε τα νώτα μας. Αν πάλι είστε «του Ιουνίου» και των Επτανήσων θα ταυτιστείτε.

Γιατί κάποιοι «μισούν» το Αιγαίο

Ξεραΐλα

Εμείς οι «του Ιονίου» έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε παντού πράσινο. Ακόμα και στην παραλία. Όποιος αγαπάει τα νησιά του Ιονίου και βρεθεί στο Αιγαίο, θα πάθει ένα μικρό σοκ. Τόση ξεραΐλα στους δρόμους και στις παραλίες, λες και βρίσκεσαι στην έρημο, μπορεί να σε ξενερώσει. Αν πετύχεις κάπου λίγο πράσινο θα σου φανεί σαν όαση. Το απέραντο καφέ μπορεί για κάποιους να έχει την γοητεία του, αλλά δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά τι του βρίσκουν. Θέλεις λίγο πράσινο για να «ανοίξει το μάτι» σου.

Ανέμους που σου μπλέκουν τα μαλλιά

Τα μπουρίνια και οι δυνατοί άνεμοι στο Αιγαίο είναι σύνηθες φαινόμενο. Μπορεί να πας καλοκαιριάτικα διακοπές για ένα τριήμερο και να πέσεις πάνω σε χειρότερο καιρό από φθινόπωρο. Συνήθως οι άνεμοι σηκώνουν μίνι τσουνάμι, οπότε δεν μπορείς ούτε στην παραλία να αράξεις. Βασικά δεν μπορείς ούτε βόλτα να βγεις, μην σε σηκώσει ο αέρας. Extra bonus: Τα μαλλιά σου γίνονται τζίβες και όταν πας να τα ξεμπερδέψεις είναι λες και λύνεις τον γόρδιο δεσμό.

Ρηχές θάλασσες

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε εδώ. Κάποιες παραλίες είναι τόσο ρηχές, που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι ο Ιησούς, όταν περπατούσε πάνω στο νερό. Προχωράς και δεν ξέρεις που θα φτάσεις. Ίσως στο απέναντι νησί, μπορεί και ο δρόμος να σε βγάλει πίσω στην Αττική. Κάποια στιγμή θα βαθύνει, δεν παίζει.

«Κατουρημένα νερά»

Τα νερά είναι τόσο ζεστά, που θα ακούσεις πολλούς να σου λένε ότι είναι σαν κατουρημένα. Μπορεί να είναι και λίγο με τόσο κόσμο που συρρέει, ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως αυτή την αναζωογόνηση που θες να νιώσεις όταν πέφτεις στο νερό, δεν την νιώθεις στα περισσότερα mainstream νησιά. Σε αντίθεση με το Ιόνιο, που από το πρώτο βήμα παγώνει όλο σου το είναι. Γενικά τέτοιου είδους θάλασσες «δεν σε καλούν» να μπεις. Καλύτερα ρακέτα και κοκτειλάκι στην ξαπλώστρα.

Είναι όλα πήχτρα

Από την πιο απόμακρη παραλία, μέχρι και το πιο χωμένο μπαράκι στη χώρα. Πουθενά δεν βρίσκεις ησυχία. Ούτε καν στα στενάκια, όπου για να περάσεις πρέπει να σπρώχνεις κόσμο λες και έχεις πάει σε κάποια συναυλία. Λίγη γαλήνη μπορείς να βρεις κατά τις απογευματινές ώρες σε κάποια σχετικά άγνωστη παραλία, όταν ο πολύς κόσμος θα έχει φύγει.

Photo: Unsplash.com / raimond-klavins

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Βαρέθηκες την πολυκοσμία; Αυτά τα «κρυφά» χωριά στα νησιά είναι η διαφυγή σου

Το νησί που γεμίζει κάθε χρόνο και κανείς δεν ξέρει γιατί

Παραλία Αλθέα: Θα νομίζεις ότι είσαι στο Ιόνιο αλλά θα βρίσκεσαι 40 λεπτά από την Αθήνα