Το φυσικό τοπίο, η κοσμοπολίτικη αύρα τα βράδια και τα πολυτελή ξενοδοχεία του, οι εκπληκτικές παραλίες, οι εκλεκτές γεύσεις με αγνά υλικά και η φιλοξενία των ντόπιων αναδεικνύουν την Αλόννησο σε κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό τα τελευταία χρόνια όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους Βρετανούς, όπως αποδεικνύεται από δημοσίευμα της εφημερίδας Mirror.

Το δημοσίευμα εξυμνεί το νησί των Σποράδων που δεσπόζει στο Αιγαίο σαν μαγικό κάλεσμα για όσους προτιμούν προορισμούς για ποιοτικές διακοπές και όχι ξέφρενες νύχτες έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πάνω από Μύκονο και Σαντορίνη: Το νησί που έρχεται με φόρα με τη φυσική του ομορφιά - Δε θα σταματήσεις να τραβάς φωτογραφίες

Η Αλόννησος

Η Αλόννησος μπορεί να μην είναι ένα κρυφό διαμάντι -πολλές εταιρείες διακοπών, όπως η TUI, η Jet2 και η Sunvil, προσφέρουν πακέτα για το νησί-, αλλά δεν είναι τόσο διάσημη όσο η Ρόδος και η Κρήτη, οπότε δεν θα αντιμετωπίσετε τις ίδιες ορδές τουριστών, σημειώνει η βρετανική Mirror.

Αυτό το νησί δεν είναι για όσους «κυνηγούν» ολονύχτια ρέιβ πάρτι ή γεμάτα κλαμπ. Η νυχτερινή του ζωή επικεντρώνεται περισσότερο σε «ζεστά» μπαρ και εξαιρετικά εστιατόρια, όπου μπορείτε εύκολα να περάσετε ώρες δοκιμάζοντας την παγκοσμίως γνωστή ελληνική κουζίνα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα να δείτε και να κάνετε στο νησί. Το πανέμορφο καταπράσινο τοπίο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να ακολουθήσουν κάποια από τα μονοπάτια πεζοπορίας, ενώ θα βρείτε πολλά μουσεία και ιστορικά μνημεία κρυμμένα στο τοπίο.

Η Παλιά Πόλη έχει πλακόστρωτα δρομάκια γεμάτα ταβέρνες και καταστήματα που θα σας αφήσουν να νιώσετε σαν να μπήκατε στο πλατό του Mamma Mia!

Ωστόσο, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αλοννήσου είναι οι παραλίες της.

Αλόννησος

Σύμφωνα με την TUI, «μερικά από τα πιο καθαρά νερά του Αιγαίου ακουμπούν στην ακτογραμμή της Αλοννήσου». Οι λάτρεις του ψαροντούφεκου θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την παραλία Στενή Βάλα, την παραλία Γλύφα ή την παραλία Βότση.

Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της Αλοννήσου είναι η βοτσαλωτή παραλία του Αγίου Δημητρίου, η οποία εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Το σκηνικό είναι υπέροχο, περιτριγυρισμένο από την τυπογραφία της Αλοννήσου και του γειτονικού νησιού Περιστέρα. Υπάρχουν ακόμη και πάπιες που χρησιμοποιούν το νερό σαν να είναι η δική τους λίμνη. Το νερό είναι πεντακάθαρο και η παραλία εύκολα προσβάσιμη.

Για όσους προτιμούν πιο αμμώδεις ακτές, τότε μια βόλτα στην παραλία της Χρυσής Μηλιάς θα σας ενθουσιάσει, καταλήγει η Mirror.