Δε θα καταλάβω ποτέ τους ανθρώπους που στις καλοκαιρινές τους διακοπές έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και επιλέγουν να πάνε στα νησιά και να ταλαιπωρηθούν ακόμα και για να φτάσουν στην παραλία, για να κάνουν μπάνιο. Αυτό που θέλει ο καθένας είναι να γνωρίζει ότι η ανάγκη του για ξεκούραση, αλλά και για ποικιλία εμπειριών, θα καλυφθεί χωρίς τον παραμικρό κόπο. Όλα αυτά που περιγράφω, μπορούν να γραφτούν με 4 λέξεις: Wyndham Grand Mirabello Bay.

Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου μέσα στο κεντρικό κτήριο του Wyndham Grand Mirabello Bay στον Άγιο Νικόλα Κρήτής, θα καταλάβεις ότι έχεις μπει σε ένα πολυτελές χωριό. Και γράφω για κεντρικό κτήριο, καθότι εκτός από αυτό, υπάρχει στην απέναντι μεριά του δρόμου, ένα συγκρότημα εγκαταστάσεων όπου βρίσκονται τα αυτόνομα δωμάτια με την ατομική πισίνα, ενώ υπάρχουν και πολλές ακόμα εγκαταστάσεις που προσφέρουν τη δυνατότητα για διάφορες δραστηριότητες είτε χαλαρωτικές είτε πιο ενεργητικές.

Το σπα, το μασάζ, η γιόγκα και το γυμναστήριο

Ξεκινάω από τα δικά μου αγαπημένα. Στο Wyndham Grand Mirabello Bay υπάρχει ένα υπαίθριο γυμναστήριο που έχει όργανα για να καλύψεις όλες τις μυϊκές ομάδες. Πραγματικά, δεν έχει να ζηλέψει πολλά από έναν επαγγελματικό χώρο γυμναστηρίου. Και έχει το extra ότι βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο, άρα μπορείς να κάνεις γυμναστική και να έχεις θέα τη θάλασσα. Όπως και ότι είναι μακριά από τα δωμάτια, άρα μπορείς να βάλεις τη μουσική σου στο τέρμα και να το ζήσεις στο τέρμα.

Κι αφού κάνεις τη γυμναστική, δίπλα ακριβώς σε περιμένει το spa, για να κάνεις βουτιές στην εσωτερική πισίνα (έχει και δύο εξωτερικές, θα φτάσω και σε αυτές πιο μετά στο κείμενο) και να απολαύσεις εν γένει όλη την wellbeing εμπειρία του να βρίσκεσαι στο Wyndham Grand Mirabello Bay. Για το μασάζ, μπορείς να κλείσεις τα πρωινά το ραντεβού σου και να βρεθείς σε μια καμπάνα, με αρκετό πράσινο και να νιώσεις ότι έχεις μπει σε μια παράλληλη διάσταση όπου υπάρχει μόνο η απόλαυση.

Στα της γυμναστικής, αναφέρω ξεχωριστά γιατί εμένα προσωπικά δεν είναι της φάσης μου, τη γιόγκα που γίνεται μπροστά στη θάλασσα από ειδική instructor.

Οι βουτιές

Λίγα λόγια και απλά. Μια μεγάλη πισίνα με καμπάνες που βρίσκονται μέσα στο νερό. Εκεί δεν χρειάζεται καν να σηκωθείς για να βουτήξεις. Απλά, όπως είσαι ξαπλωμένος, ρολάρεις και πέφτεις. Υπάρχει και η δεύτερη πισίνα πριν το γυμναστήριο και το σπα. Και τρίτον, η θάλασσα φυσικά με τις δύο παραλίες. Τα νερά μπροστά στο Wyndham Grand Mirabello Bay είναι καθαρά, υπάρχει μόνο άμμος και καθόλου πέτρα, είναι στην κατάλληλη αναλογία ρηχού-βαθέος, πληροί εν ολίγοις όλα μου τα κριτήρια. Α, και δεν έχει ρακετάκηδες. Το πιο σημαντικό.

Το φαγητό και η διασκέδαση

Ένα από τα πάγια ζητήματα στις διακοπές, είναι ότι το βράδυ σκέφτεσαι ότι θα βγεις. Κι αν οδηγείς, σκέφτεσαι ότι δε σε παίρνει να πιεις. Και ξενερώνεις. E, στο Wyndham Grand Mirabello Bay δεν θα κάνεις τέτοιες σκέψεις.

Ας ξεκινήσω από το φαγητό. Έχει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό μπουφέ, όπου θα βρεις τα πάντα. Ό,τι διατροφή και να ακολουθείς, θα καλυφθείς πλήρως. Έχει ρύζι, ζυμαρικά, ριζότο με σπαράγγια, διάφορα είδη κρεάτων, μεγάλη ποικιλία σε λαχανικά και φρούτα και γλυκά που τα κοιτάς και δεν μπορείς να κρατηθείς.

Εκτός από την κεντρική σάλα του μπουφέ, τα ακόμα καλύτερα θα τα βρεις στο Καφενείο, το κρητικό μεζεδοπωλείο που έχει στις εγκαταστάσεις του ακριβώς από κάτω. Εκεί θα νιώσεις πραγματικά τι θα πει Κρήτη πίνοντας τσικουδιές, τρώγοντας παραδοσιακές γεύσεις, ακούγοντας λυράρηδες να παίζουν και βλέποντας χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές να τραντάζουν τη γη με τις φιγούρες τους.

Από τα πιάτα που δοκίμασα, όντας βίγκαν, θα πω ότι ξετρελάθηκα με το πιάτο που είχε κολοκυθανθούς, ντολμάδες και λαχανοντολμάδες με ρύζι και από τις πατάτες «βράχους». Η παρέα μου που τρώει κρέας, είδα να βγάζουν τα περισσότερα «μμμμ» στο αρνάκι.

Εκτός από το Καφενείο, υπάρχει και το εστιατόριο Ελιά, όπου εκεί θα βρεις πιο μοντέρνες επιλογές, με αρκετά πιάτα με ψάρι και θαλασσινά, όπως στρείδια ή καρπάτσιο γαρίδας.

Για μένα η ιδανική σειρά είναι να πας πρώτα για ένα δείπνο στις 19:00 στην Ελιά, να δεις και τη δύση του Ηλίου από αυτό το υπέροχο σημείο που βρίσκεται το Wyndham Grand Mirabello Bay και κατά τις 21:30 να πας στο Καφενείο για να ακούσεις μουσική με συνοδεία τσικουδιάς και μεζέδων.

Το μέρος διαθέτει και κάτι πιο ιδιαίτερο. Σε ένα σημείο στην δεξιά του μεριά, υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες, όλα φτιαγμένα από βαρέλια, στα οποία μπορείς να κάτσεις για wine tasting και πλατό με αλλαντικά, τυριά και φρούτα. Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια εσοχή στον βράχο, μια μικρή σπηλιά, με τρία τραπέζια και το κελάρι, όπου μπορείς να δειπνήσεις για πιο πριβέ εμπειρία και απόλαυση.

Αν δηλαδή είσαι με το ταίρι σου, δε βρίσκω λόγο να μην δειπνήσετε εκεί και να υπάρξει ακόμα και πρόταση γάμου. Εξάλλου, πρόκειται για ένα ξενοδοχείο πολύ δημοφιλές σε τουρίστες που ψάχνουν μέρος να παντρευτούν και αναλαμβάνει και την οργάνωση. Διαθέτει άλλωστε και μια εκκλησία. Ο Γιώργος, ο μάνατζερ του ξενοδοχείου, μας είπε ότι ήδη έχουν κλείσει Ινδοί να παντρευτούν εκεί με όλες τις φορεσιές τους, όπως στο Murder Mystery 2 (αυτό το τελευταίο το λέω εγώ, ο Γιώργος δεν το είχε δει όταν του το ανέφερα…Γιώργο δεν έχασες και τίποτα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λαχανικά και τα φρούτα, προέρχονται από τον κήπο που διαθέτει το ξενοδοχείο στις εγκαταστάσεις του και μπορείς να δεις αυτή την διαδικασία με τους παραγωγούς που έχουν αναλάβει τις καλλιέργειες.

Για πιο παρεΐστικες καταστάσεις, το ξενοδοχείο διαθέτει και ένα σημείο με Barbeque Kiosky, όπου μπορείς να απολάυσεις πίτσες, κρεατικά και τις φανταστικές τηγανητές πατάτες, στις οποίες εστίασα όπως καταλαβαίνεις. Εμένα που δεν τρώω κρέας, μου έδωσαν ένα μπριάμ που το ερωτεύτηκα μάλλον και έκανε και τους γύρω μου να το λιγουρευτούν.

Αφού τελειώσαμε με τα του φαγητού, ας περάσουμε και στα του ποτού. Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 5 σημεία θα βρεις στο Wyndham Grand Mirabello Bay όπου μπορείς να πιεις ποτό ή κάποιο cocktail. Υπάρχει το Lobby Bar, με το μεγάλο μπαλκόνι και τη θέα στην θάλασσα και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Υπάρχει το Mermaid Yacht Club με την μεγάλη τέντα δίπλα στη θάλασσα. Υπάρχει το Asterias Wet Pool Bar στην μεγάλη πισίνα. Υπάρχει το Dolphin Village Bar, στην δεύτερη εξωτερική πισίνα στο «χωριό». Και υπάρχει και το Tropical Beach Bar που σερβίρει συνήθως για τα beach cocktails.

Wyndham Grand
Wyndham Grand

Οι παράλληλες δραστηριότητες

Οκ, το Wyndham Grand Mirabello Bay σου τα δίνει όλα σε βαθμό που γίνεσαι νωχελικός, αλλά έχεις και γήπεδο τένις για να αθληθείς, εκεί μπορείς να παίξεις και βόλεϊ, ενώ μπορείς να νοικιάσεις εξοπλισμό για καταδύσεις.

Το καλύτερο όμως είναι οι μίνι κρουαζιέρες που προσφέρει το ίδιο το ξενοδοχείο, με σκάφος που σε παραλαμβάνει από το λιμανάκι που έχει μπροστά του. Κι από κει οι προορισμοί είναι είτε προς τον Μοχλό και την Αγριόμαντρα είτε προς Ελούντα-Πλάκα-Σπιναλόνγκα.

Αν είσαι πιο extreme τύπος, μπορείς να νοικιάσεις ένα 4Χ4 και να κάνεις το κρητικό σαφάρι. Να οδηγήσεις και να δεις το υπέροχο τοπίο ενός νησιού που θα μπορούσε να χωρέσει όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη, έχοντας τεράστιες εκτάσεις γεμάτες φύση. Φαράγγια, δάση, θα γεμίσεις από εικόνες. Εικόνες που τις αποθηκεύει το μάτι σου και τις στέλνει στη μνήμη, αλλά μπορείς και να νοικιάσεις φωτογραφικό εξοπλισμό από το ξενοδοχείο.

Τέλος, το πιο αγαπημένο μου από όλα, το σινεμά. Ναι, το Wyndham Grand Mirabello Bay διαθέτει και δικό του σινεμά, όπου κάνει προβολές, εννοείται υπαίθρια, με θέα τον καλοκαιρινό ουρανό. Ό,τι ταινία και να δεις σε τέτοιο σκηνικό, με τον απαλό παφλασμό του κύματος και το βραδινό αεράκι, θα μαγευτείς.

Η φιλοξενία του Wyndham Grand Mirabello Bay

Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν καμία αξία, αν δεν υπήρχε η φιλοξενία των ανθρώπων που το δουλεύουν.

Αν δεν υπήρχε το παράδειγμα του Γιώργου του μάνατζερ του ξενοδοχείου που στέκεται στην είσοδο να υποδεχτεί τους πελάτες και είναι πανταχού παρών και πάντοτε διαθέσιμος να καθοδηγήσει, αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι στο σέρβις, καμία από τις παραπάνω εμπειρίες δεν θα είχε αξία. Στο τέλος της ημέρας, είναι οι άνθρωποι που κάνουν κάτι καλό ή κακό. Και στο Wyndham Grand Mirabello Bay κάνουν κάτι πολύ καλό για να ζήσει ο επισκέπτης μια κρητική εμπειρία.

Μάλιστα, μιλώντας με τους ανθρώπους της επιχείρησης, αντιλήφθηκα ότι ψάχνονται διαρκώς με το κομμάτι της βιωσιμότητας και γι’ αυτό ετοιμάζουν και μια πρωτοποριακή μονάδα στην περιοχή.

Η εμπειρία διακοπών στο Wyndham Grand Mirabello Bay είναι ολιστική και πλήρως ανταποδοτική τόσο στο χρήμα που θα επενδύσει κάποιος όσο, κυρίως, στην προσδοκία και το συναίσθημα. Ακόμα κι αν πας μόνος σου, στο πρώτο 24ωρο θα έχεις βρει παρέα για να πίνετε μαζί τσικουδιές (οκ, πολύ την αναφέρω την τσικουδιά και θα φανεί ότι δεν άφησα ποτηράκι για ποτηράκι).

Σχετικά με τη ZEUS International Hotels & Resorts

Με 22 πολυτελή ξενοδοχεία (7 από τα οποία ιδιόκτητα), πάνω από 4000 δωμάτια σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης και περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες ανά έτος, η ZEUS δημιουργεί αυθεντικές εμπειρίες ευζωίας για κάθε είδους ταξιδιώτη. Από την Κρήτη ως τη Χαλκιδική, το Μιλάνο μέχρι τη Γένοβα και από τη Λευκωσία ως το Βουκουρέστι, προσφέρει αξέχαστες αποδράσεις εστιάζοντας στην άνεση, την απόλαυση, την ευεξία και την ποιότητα -βασικές αρχές μιας φιλοσοφίας που περιγράφεται από το μότο «A Zeus experience».

Η ZEUS, εμπνέεται από την κουλτούρα κάθε τόπου για να προσφέρει ζεστή και ανεπιτήδευτή φιλοξενία που αναδεικνύει την κάθε στιγμή, προσφέροντας ονειρική διαμονή δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στα βουνά, στις όχθες μιας ήσυχης λίμνης ή στο κέντρο μιας πολύβουης πόλης. Επιπλέον, από το 2014 που ιδρύθηκε, έχει συνδεθεί με τη λειτουργία, τη διαχείριση και την ανάπτυξη σημαντικών τουριστικών έργων και πολυτελών καταλυμάτων, αποσπώντας βραβεία και αναγνωριζόμενη ως μία κορυφαία επιχείρηση της ελληνικής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, συνεργάζεται αγαστώς με διεθνείς αλυσίδες όπως Wyndham Hotels & Resorts, Hilton Worldwide Holdings Inc., Radisson Hotel Group και Marriott International, ενώ παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για απαιτητικά εγχειρήματα εντός και εκτός Ελλάδας.

* Μπορείς να κάνεις booking και να μάθεις περισσότερα εδώ.

** Πηγή: Hello.gr