Για τους μυημένους στο παρασκήνιο του ΑΝΤ1, η «αποχώρηση» του Τζώρτζη Ποφάντη από την διεύθυνση προγράμματος του ΑΝΤ1 δεν ήταν έκπληξη. Έπειτα από 7,5 χρόνια συνεργασίας, το κανάλι του Αμαρουσίου ενημέρωσε με εσωτερικό memo τους υπαλλήλους του σταθμού πως στη θέση του τοποθετείται προσωρινά ο Γιώργος Λεβέντης. Το γεγονός πως δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του σταθμού δείχνει πως το διαζύγιο μόνο βελούδινο δεν ήταν. Το αποδεικνύει και η έξοδος από τις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1, η οποία δεν θύμιζε σε τίποτε μια «τελευταία ημέρα στο γραφείο».

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Τζώρτζης Ποφάντης έφυγε βιαστικά από ένα meeting που πραγματοποιόταν στο κτίριο του ΑΝΤ1. Επέστρεψε στο γραφείο του όπου και βρήκε όλα του τα προσωπικά αντικείμενα πακεταρισμένα. Μη έχοντας άλλη επιλογή, παρέλαβε τα πράγματά του και συνοδεία των ανθρώπων ασφαλείας που βρίσκονταν εκεί, αποχώρησε από το κτίριο. Δεν μπορούσε να πάρει ούτε το εταιρικό αυτοκίνητο, με το οποίο είχε μεταβεί στη δουλειά, οπότε αναγκάστηκε να φύγει με ταξί.

ΑΝΤ1: Τα νούμερα τηλεθέασης και η σκληρή απόφαση

Μετά την επιτυχία του σίριαλ Άγριες Μέλισσες, ο Τζώρτζης Ποφάντης είχε εδραιώσει τη θέση του στο τιμόνι της διεύθυνσης προγράμματος του ΑΝΤ1. Στο πλαίσιο αυτό είχε επιλέξει τη σειρά Μάγισσα για να σηκώσει όλο το βάρος της prime time ζώνης. Το κόστος της σειράς άγγιξε ποσά – ρεκόρ για μυθοπλασία στην Ελλάδα -ας μην ξεχνάμε βέβαια πως πρόκειται για καθημερινό σίριαλ.

Βέβαια, με την «είσοδο» της παρέας του Αντώνη Κανάκη τα νούμερα τηλεθέασης αναμένεται να ανέβουν ακόμη περισσότερο, κάτι που σημαίνει πως η Μάγισσα θα πάρει ένα επιπλέον boost. Μήπως βιάστηκε ο σταθμός να κρίνει τον διευθυντή προγράμματος πριν ακόμη φτάσουμε στα μισά της σεζόν; Από ό, τι φαίνεται, στον ΑΝΤ1 εκτιμούν και άλλα πράγματα, πέρα από το συγκεκριμένο σίριαλ.

Ο Ποφάντης ήταν σίγουρος για τη συνταγή. Με εξασφαλισμένο lead in από τον Εκατομμυριούχο -κατάφερε να κινείται πολύ ψηλά, η Μάγισσα θα μπορούσε να σπάσει την κυριαρχία του Σασμού που είχε ήδη υποχωρήσει. Όμως, παρόλη την καμπάνια του καλοκαιριού, η Μάγισσα φάνηκε εξαρχής πως δεν θα μπορούσε να φτάσει στα επίπεδα των Μελισσών.

Παράλληλα, κι ενώ το expertise του Τζώρτζη Ποφάντη είναι οι σειρές μυθοπλασίας, καμία από τις επιλογές του στο φετινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 δεν φαίνεται να κάνουν τη διαφορά (Μετά τη Φωτιά, Ο Πρώτος Από Εμάς).

ANT1: Η Επόμενη Ημέρα

Ίσως το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» να βρει εφαρμογή στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στο πρόσωπο του Γιώργου Λεβέντη, ο οποίος προσωρινά αναλαμβάνει χρέη Διευθυντή Προγράμματος. Είναι πολύ πιθανό να δούμε το έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος να παραμένει στη θέση μέχρι το τέλος της σεζόν. Το τι θα συμβεί με τα προγράμματα που είναι ήδη στον προγραμματισμό του ΑΝΤ1 τίθεται εν αμφιβόλω, προς το παρόν.