Πάνε δύο χρόνια που αναρωτιόμαστε με ένα παράπονο «εμείς γιατί δεν έχομεν Disney Plus; Τι είμεθα; Τίποτις τελευταίοι που δεν έχουν γράψει για μας οι New York Times;». Και η απάντηση ήταν πάντοτε ένα μεγάλο «Ναι σε όλα». Την ώρα που στις ΗΠΑ και στη δυτική Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να δουν τις σειρές της Marvel, το Mandalorian και κάποιες νέες κυκλοφορίες όπως το Luca ή το Black Widow, εμείς παλεύαμε με VPN, να γίνει η IP μας αμερικάνικη και να κάνουμε συνδρομή.

Αυτό θα συνεχιστεί για λίγο καιρό ακόμα, μιας και η Disney Plus θα έρθει στην Ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με ενημέρωση του CEO, Bob Chapek, ο οποίος θα ενημερώσει πιο αναλυτικά στις 12 Νοεμβρίου για το επενδυτικό πλάνο και την επέκταση σε άλλες αγορές. Μέσα στο 2021 η Disney Plus πλατφόρμα θα κάνει άνοιγμα μόνο στην Άπω Ανατολή και πιο συγκεκριμένα σε Ιαπωνία, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και Νότια Κορέα.

Πάντως, είναι δεδομένο λόγω και της αναμονής, πως το Disney Plus θα κάνει θραύση σε όλες τις αγορές που θα βρεθεί, από τη στιγμή που διαθέτει το πιο ελκυστικό περιεχόμενο στην παγκόσμια αγορά. Μόνος ανταγωνιστής του εκτός Αμερικής είναι το Netflix, το οποίο όμως είχε μείωση συνδρομητών το 2020 και στο πρώτο 6μηνο του 2021 και το περιεχόμενο του δε μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με αυτό της Disney, είτε μιλάμε για σειρές είτε για ταινίες, με το Netflix να έχει ουσιαστικά 4-5 καλές ταινίες το χρόνο, τις οποίες προετοιμάζει καθαρά για τα Όσκαρ.

https://www.intronews.gr/3913-2-beckett-patata-tou-netflix-sozetai-i-ellada

Στόχος τα 260 εκατομμύρια συνδρομητές για το Disney Plus

Το Disney Plus έχει ξεπεράσει τα 116 εκατομμύρια συνδρομητές, παρά το ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί το 2018 τοποθετούσαν αυτόν τον αριθμό στο 2024. Μέσα στην πανδημία αυξήθηκε τρομερά η ζήτηση του, ενώ οι κυκλοφορίες σειρώ από τον Ιανουάριο όπως WandaVision, Falcon and the Winter Soldier, Loki και τώρα το What If?, έφεραν εκατομμύρια νέους συνδρομητές. Μόνο το Loki αύξησε κατά 12.4 εκατομμύρια τον αριθμό. Επόμενος στόχος είναι τα 260 εκατομμύρια συνδρομητές στην επόμενη τριετία. Σημαντική αύξηση αναμένουν στην εταιρεία και με το ντοκιμαντέρ για το Λος Άντζελες με τη Billie Eilish.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος, το Netflix που λειτουργεί από το 2013, έχει σε αυτά τα 8 χρόνια 209 εκατομμύρια συνδρομητές, αλλά με τον αριθμό να είναι πολύ μεγαλύτερος αν σκεφτεί κανείς πως πολλά εκατομμύρια επιλέγουν την ανώτερη συνδρομή για να μοιράζουν στα 4 τον λογαριασμό. Στην Ελλάδα οι 400.000 είναι κατά βάση στη συνδρομή των 14 δολαρίων.

Ο ερχομός του Disney Plus πάντως, θα αλλάξει άρδη τον χάρτη των συνδρομητικών. Προς το παρόν, η Cosmote που επενδύει σε ελληνικές σειρές, έχει την πρωτιά με 578.000 συνδρομητές, σύμφωνα με στοιχεία του Μαρτίου. Ακολουθεί η Nova με 463.494, μετά το Netflix και πιο πίσω το VodafoneTV, το WindVision και μετά Amazon και Apple TV+.