Μπορεί στην Τουρκία η σειρά «If Only» να έφαγε πανηγυρικό άκυρο, εξαιτίας ενός γκέι χαρακτήρα, η Ισπανία όμως την ξαναφέρνει στο προσκήνιο με τίτλο «Si lo Hubiera Sabido» («Αν το ήξερα»). Σημειώνεται, μάλιστα, πως το εν λόγω δράμα θα προβληθεί σε 190 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Το Netflix μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τον γκέι χαρακτήρα, ενέδωσε στη λογοκρισία της Τουρκίας και αποφάσισε να εγκαταλείψει εντελώς την παραγωγή. Ωστόσο, οι δημιουργοί της σειράς δεν έριξαν μαύρη πέτρα στο σενάριο και το μετέφεραν στα Ισπανικά, με την ίδια ακριβώς πλοκή.

https://www.intronews.gr/3913-2-beckett-patata-tou-netflix-sozetai-i-ellada

Εξηγούν πως δεν έχει χαθεί ο δραματικός χαρακτήρας της σειράς κάνοντας το πολιτιστικό «άλμα» από τη συντηρητική Τουρκία στη φιλελεύθερη Ισπανία. Ένας γκέι χαρακτήρας εμφανίζεται στο σενάριο ως βοηθητικός ρόλος, όπως έγινε και στο τουρκικό πρωτότυπο σενάριο.

Ταυτόχρονα, όμως, η τουρκική κυβέρνηση που έβαλε stop στην παραγωγή μιας νέας δραματικής σειράς, οδήγησε σε διάφορες εικασίες στα μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για απόσυρση του Netflix από την Τουρκία, εξαιτίας της κρατικής παρέμβασης και υπογράμμισε τις τοπικές ευαισθησίες που πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία στην ταχεία παγκόσμια επέκτασή της.

Το σενάριο είναι ίδιο με το αρχικό

Το Si lo Hubiera Sabido θα ακολουθήσει την ίδια πλοκή με το αρχικό, ενώ όπως δήλωσε η σεναριογράφος, η ιστορία είναι γεμάτη «ισπανική ιδιοσυγκρασία», αλλά θα βαδίσει στην ίδια πλοκή και δομή με το αρχικό σενάριο του Τούρκου σεναριογράφου Ece Yorenc.

https://www.intronews.gr/3-seires-pou-axizei-na-parakolouthiseis-ton-avgousto-sto-netflix

Η σειρά διαπραγματεύεται την ιστορία της Έμμα, μιας γυναίκας που μπαίνει στα τριάντα της και βαριέται μετά από 10 χρόνια γάμου. Ένα υπερφυσικό γεγονός την στέλνει πίσω στο χρόνο, επιτρέποντάς της να «ξαναζήσει» στο νεότερο σώμα της και να «ξαναγράψει» τη ζωή της.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη, ενώ όσον αφορά στο κατά πόσο τελικά θα προβληθεί και στην Τουρκία, ένας αξιωματούχος στο Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας είπε ότι «δεν είναι στην ατζέντα μας».