Έχουν περάσει 8 χρόνια (30 Νοεμβρίου 2013) από όταν ο Paul Walker έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ γυρνούσε από ένα φιλανθρωπικό event. Ο πατέρας και η κόρη του Walker κατέθεσαν ξεχωριστές αγωγές θανάτου εναντίον της porsche, γεγονός που οδήγησε σε διευθέτηση, ενώ τώρα η μητέρα του αποκαλύπτει λεπτομέρειες πριν από το ατύχημα.

Για χάρη του ντοκιμαντέρ του Netflix, «I Am Paul Walker», – το οποίο είναι αφιερωμένο στο αστέρι των Fast and Furious – η μητέρα του, Cheryl, εξήγησε πώς ο Paul ήταν εκείνο το μοιραίο πρωί. Περιέγραψε πώς καθόντουσαν στην κουζίνα, ενώ ήταν ενθουσιασμένος που έβλεπε την (τότε) 15χρονη κόρη του, Meadow, ενώ έκανε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα του Furious 7.

Σχεδίαζαν να διαλέξουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να το στολίσουν το εκείνο το βράδυ. Η Cheryl είπε: «Μιλούσαμε και είχε ξεχάσει ένα event που έπρεπε να πάει. Πήρε ένα μήνυμα και είπε πως έπρεπε να έχει πάει ήδη κάπου».

«Ήταν στο σπίτι μου, έφυγε για να πάει στην εκδήλωση και έτσι τον περίμενα πίσω νωρίς το απόγευμα. Και είχαμε σχέδια με την κόρη του, επίσης, να στολίσουμε το δέντρο εκείνο το βράδυ ».

Ο Walker έφυγε για να πάει στην εκδήλωση που είχε οργανώσει η φιλανθρωπική οργάνωση Reach Out και ήλπιζε να βοηθήσει τα θύματα του τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες. Αφού έφυγε από την εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων εκείνο το απόγευμα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον οικονομικό του σύμβουλο, Roger Rodas, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο φανοστάτη πριν πάρει φωτιά και εκραγεί.

Μιλώντας στο People, η Cheryl εξήγησε πώς θέλει να βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ακριβώς ποιος ήταν ο γιος της. «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι ήταν απλά ένας σταρ του κινηματογράφου που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αλλά υπήρχαν πολλά περισσότερα για αυτόν. Αυτό ήταν μόνο ένα κομμάτι του ποιος ήταν.

Έχω λάβει μηνύματα από ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι λένε ότι ο γιος μου άλλαξε τη ζωή τους. Αυτό είναι τόσο λυτρωτικό. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

https://www.intronews.gr/4811-2-schumacher-ta-teleftaia-logia

Οι ταινίες που εμφανίστηκε ο Walker μετά τον θάνατο του

Μετά το θάνατό του το 2013, κυκλοφόρησαν τέσσερις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Walker: η ταινία θρίλερ Hours (2013), η ταινία δράσης Brick Mansions (2014), ένα remake της γαλλικής ταινίας District 13 (2004). Συμμετείχε επίσης ως εκτελεστικός παραγωγός στην ταινία Pawn Shop Chronicles (2013), ενώ το Furious 7, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2014, αναγκάστηκε να αναδημιουργηθεί για τον Walker.

Οι κινηματογραφιστές προσέλαβαν την εταιρεία οπτικών εφέ Weta Digital του Peter Jackson για να το ολοκληρώσουν,  χρησιμοποιώντας υπάρχοντα υλικά αναφοράς, τους αδελφούς του Walker Caleb και Cody, καθώς και τον ηθοποιό John Brotherton, ως stand-ins, και λήψεις ή παλαιότερα πλάνα για να δημιουργήσει μια ακριβή προσομοίωση του προσώπου του Walker.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2015 και ο Walker κέρδισε το βραβείο Choice Movie Actor: Action στα 2015 Teen Choice Awards και ήταν υποψήφιος για Choice Movie: Chemistry (που μοιράστηκε με τους Diesel, Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, και Ludacris).

Ο Walker επρόκειτο επίσης να παίξει τον πράκτορα 47 στην ταινία Hitman: Agent 47 (2015), αλλά πέθανε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Walker αρνήθηκε τον ρόλο του Superman στο Superman Returns (2006), που φέρεται να οφείλεται στην κατάρα του Superman και στη διασημότητα που σχετίζεται με τον ρόλο.