43 χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Λένον, το Apple Tv+ κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα του το ντοκιμαντέρ «John Lennon: Murder Without a Trial», με τρία απολαυστικά επεισόδια. Επί της ουσίας, γίνεται μια χειμαρρώδης ανασκόπηση της πιο διάσημης δολοφονίας όλων των εποχών, παρουσιάζοντας μαρτυρίες και πληροφορίες που βρίσκουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Επιστρέφει, ξανά, στην κατοικία Ντακότα, εκεί όπου το πρώην «σκαθάρι» δέχθηκε πέντε σφαίρες από τον Μαρκ Τσάπμαν, και ξετυλίγει το κουβάρι των εξελίξεων με την φωνή του Κίφερ Σάδερλαντ στην αφήγηση.

Στο «John Lennon: Murder Without a Trial» μιλούν πρόσωπα που εκείνη την εποχή βρέθηκαν στο προσκήνιο, όπως ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας, ο θυρωρός της κατοικίας Ντακότα, ο οικογενειακός φίλος του Τζον Λένον, Έλιοτ Μιντς, η δημοσιογράφος, Λάουρι Κέι, που ήταν και η τελευταία που του πήρε συνέντευξη, μόλις λίγες ώρες πριν την εν ψυχρώ δολοφονία του, ο ταξιτζής που έτυχε να είναι μάρτυρας, καθώς και οι δικηγόροι του Μαρκ Τσάπμαν.

Επί της ουσίας παρελαύνουν πολλοί, εκτός από τη Γιόκο Όνο. Γεγονός απόλυτα λογικό, αφού μπορεί η δολοφονία ενός Beatle να είναι μια συναρπαστική ιστορία πλέον – εξαιτίας των μυστικών που αποκαλύπτονται- δεν παύει να είναι όμως ένα θλιβερό γεγονός.

Δείτε το review στο Provocateur.gr