Το Wednesday του Netflix είναι ό,τι καλύτερο μας χάρισε η πλατφόρμα αυτόν τον μήνα. Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που ξεπέρασε και τη ναυαρχίδα που δεν έλεγε να φύγει από την κορυφή, το Stranger Things. Ευτυχώς η σειρά δεν πρόκειται να μείνει σε μία σεζόν, αφού οι δημιουργοί θέλουν να κάνουν τουλάχιστον άλλες τρεις-τέσσερις.

Η Jenna Ortega είναι το πρόσωπο που μιλούν όλοι γι’αυτό, αλλά στην πραγματικότητα, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Victor Dorobantu, που… υποδύεται το «Πράγμα». Ο 25χρονος μάγος από τη Ρουμανία είναι το ασώματο χέρι, που πρωταγωνίστησε στις ταινίες της οικογένειας Άνταμς της δεκαετίας του 1990. Τότε ο Christopher Hart ήταν εκείνος που είχε αναλάβει το δύσκολο έργο και είχε δώσει το χέρι του.

Wednesday

Είναι τρομερό, πάντως, πως χωρίς λόγια αλλά με ελάχιστες κινήσεις, το «Πράγμα» ήταν τόσο περιγραφικό και ταυτόχρονα αστείο. Ο Dorobantu έκανε σπουδαία δουλειά, που μόνο εύκολη δεν τη λες. Μιλώντας στο Vanity Fair, έδωσε πληροφορίες για τα γυρίσματα με το κοστούμι VFX, ώστε να μην φαίνεται το υπόλοιπο κορμί του.

Wednesday

«Είναι σαν ένα κοστούμι νίντζα. Έχει ενδιαφέρον ακόμη και για μένα να το βλέπω. Μπροστά στα μάτια μου έχει ένα δίχτυ. Είναι αρκετά άνετο. Είναι απλώς ένα κοστούμι από λίκρα. Δεν το νιώθεις και σε προστατεύει από το κρύο, που ήταν πολύ σημαντικό για τα γυρίσματα στη Ρουμανία, έξω στο δάσος και δίπλα στη λίμνη» και συνέχισε: «Έχω 1,90 ύψος και ήμουν 100 κιλά τότε. Είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που προσάρμοσαν το set για μένα, έπρεπε να κόψουμε πολλά έπιπλα και πράγματα για να χωρέσω.

Όποτε υπήρχε δωμάτιο για να κρύψω το σώμα μου, το αξιοποιούσαμε, επειδή ήταν λιγότερη δουλειά για τα παιδιά του VFX. Κρυβόμουν σε τρύπες, κάτω από κρεβάτια και άλλα. Έπρεπε να βρω τρόπους να βάζω το σώμα μου κάτω από ανθρώπους, πίσω από αντικείμενα. Δεν μπορώ καν να τους θυμηθώ όλους» αποκάλυψε.

Wednesday

Για να μπορέσει να ενσαρκώσει το Πράγμα, ο Victor είπε πως «πήραμε στοιχεία από την αμερικανική νοηματική γλώσσα, από χειρονομίες που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικοί στον πόλεμο. Υιοθετήσαμε τα σήματα Μορς και οτιδήποτε μπορούσε να αξιοποιηθεί από χέρια, για να καταλήξουμε στη δική μας γλώσσα».

Απαντώντας στο τι τον δυσκόλεψε περισσότερο ανέφερε: «Θυμάμαι ότι ξόδεψα πολύ χρόνο προσπαθώντας να τελειοποιήσω τη χειρονομία του μεσαίου δακτύλου. Δεν είναι απλώς ένα μεσαίο δάχτυλο, είναι όλο το συναίσθημα που δίνεις όταν το κάνεις. Έτσι, δώσαμε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Ο Tim ήταν τόσο παθιασμένος με το “πράγμα”, που ήθελε να γυρίσει τη σκηνή 20 φορές χρειαζόταν».

Wednesday

Ο Dorobantu πως επικοινώνησε και με τον Hart, ο οποίος του είπε πως ήταν περίεργος για το πώς θα πάει. Πάντως όπως είπε ο Dorobantu προσπάθησε να κάνει το Πράγμα παθιασμένο και συναισθηματικό και όπως είδαμε, το κατάφερε και με το παραπάνω.