Παρά τα παράπονα που έχουν γίνει από του χρήστες του Netflix μετά από την αύξηση των τιμών, η πλατφόρμα παίρνει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τους τζαμπατζήδες. Πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα μια δοκιμή που θα επιτρέπει στους κατόχους κύριου λογαριασμού να θέτουν πρόσθετη χρέωση για χρήστες εκτός των «νοικοκυριών» τους.

Στόχος είναι να περιοριστεί η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Σύμφωνα με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Netflix , ο λογαριασμός ενός πελάτη «δεν επιτρέπεται να κοινοποιείται σε άτομα εκτός του νοικοκυριού». Μετά από χρόνια που αδιαφορούσε για την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης, η εταιρεία διεξήγαγε πέρυσι μια δοκιμή που υποχρέωνε τους χρήστες να εισαγάγουν πληροφορίες του λογαριασμού τους για να τον επαληθεύσουν.

«Πάντα διευκολύναμε άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και διαφορετικές ροές περιεχομένου στα πακέτα standard και premium. Αν και οι ρυθμίσεις αυτές ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, δημιούργησαν ωστόσο κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί κανείς να μοιραστεί το Netflix.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λογαριασμοί που μοιράζονται μεταξύ νοικοκυριών, επηρεάζοντας την ικανότητά μας να επενδύουμε σε καταπληκτικές νέες τηλεοπτικές και ταινίες για τα μέλη μας», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Τι άλλο θα αλλάξει το Netflix

Η δοκιμή θα ξεκινήσει σε τρεις χώρες, στις Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού. Το Netflix θα επιτρέψει στα μέλη που μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με άτομα εκτός του σπιτιού τους να το κάνουν «εύκολα και με ασφάλεια, ενώ πληρώνουν και λίγο περισσότερο», σύμφωνα με τον Chengyi Long , διευθυντής καινοτομίας στο Netflix. Οι νέες επιλογές θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες στις τρεις χώρες, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης τους και σε άλλες.

Επιπλέον, εξετάζουν τη δυνατότητα να επιτραπεί στους συνδρομητές να μεταφέρουν προφίλ χρηστών σε νέους λογαριασμούς, κάτι που θα διευκόλυνε τους χρήστες να πληρώνουν τα δικά τους μόνο. Τα μέλη στις τρεις χώρες δοκιμής μπορούν να αφήσουν στα άτομα που μοιράζονται τον λογαριασμό τους να μεταφέρουν πληροφορίες του προφίλ τους είτε σε νέο λογαριασμό είτε σε δευτερεύοντα λογαριασμό Extra Member, με το ιστορικό τους να μένει ίδιο.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Volodymyr Zelensky: Το Netflix επαναφέρει την σειρά του – «Το ζητήσατε και επέστρεψε»

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Adam Project: Χάσιμο χρόνου ή ένα ευχάριστο βράδυ με τη νέα ταινία του Netflix;