Αν είσαι φαν των true crime και της αληθινής δημοσιογραφίας, τότε η ταινία «Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης» που προβάλλεται μέσω του Disney+ είναι η πρώτη και τελευταία επιλογή σου για το ΣΚ. Πρέπει να τη δεις, χθες. Πρόκειται για ένα θρίλερ βασισμένο στην αληθινή ιστορία του ανθρώπου που δολοφόνησε 13 γυναίκες, τη δεκαετία του 1960, συγκλονίζοντας την κοινωνία της Βοστώνης.

Στη ταινία του Ματ Ράσκιν πρωταγωνιστούν η Κίρα Νάιτλι και η Κάρι Κουν, ως Λορέτα Μακλάφλιν και Τζιν Κόουλ αντίστοιχα, τις δύο δημοσιογράφους που τα έβαλαν με τον ανδροκρατούμενο χώρο και εισχώρησαν στα άδυτα της υπόθεσης. Οι ερμηνείες τους είναι εξαιρετικές, με την Κίρα Νάιτλι να δείχνει από την αρχή πόσο τον ήθελε αυτόν τον ρόλο. 

Στραγγαλιστής της Βοστώνης

Η ονομασία της ταινίας μπορεί να προϊδεάζει τον θεατή πως θα παρακολουθήσει λεπτομέρειες για τον άνθρωπο που παραμένει -σχέδον- άγνωστος στις αρχές, ωστόσο η ιστορία επικεντρώνεται περισσότερο στις δύο γυναίκες και το δημοσιογραφικό πάθος που τις κατακλύζει. Σε μια εποχή ειδικά που ο σεξισμός είχε διεισδύσει στο dna της κοινωνίας και η δύναμη των ανδρών κυριαρχούσε σε όλα τα επίπεδα, η Μακλάφλιν και η Κόουλ ξεχώρισαν.

Επί της ουσίας, στον «Στραγγαλιστή της Βοστώνης» ξετυλίγεται υπέροχα το κουβάρι μιας δημοσιογραφικής έρευνας, που είναι απολύτως διεγερτική. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Γιατί δεν έχει εντοπιστεί ακόμα; Που κρύβεται; Ποιο ήταν το κίνητρο του; Όλα αυτά τα ερωτήματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο και οι δύο γυναίκες καλούνται να τα απαντήσουν.

Στραγγαλιστής της Βοστώνης

Παρά το γεγονός βέβαια πως οι πρωταγωνίστριες είναι δύο, την ιστορία κουβαλά υπέροχα πάνω της η Λορέτα Μακλάφλιν. Είναι δαιμόνια ρεπόρτερ της εφημερίδας Boston Record-American και απογοητευμένη με τη γυναικεία στήλη που έχει εξαρχής αναλάβει. Κάπως έτσι ζητάει να μπει στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Προφανώς υπάρχουν ενστάσεις με αυτό της το αίτημα.  Δράττεται της ευκαιρίας, όμως, όταν αντιλαμβάνεται πως έχει ένα μεγάλο θέμα που θα την κάνει να εξελιχθεί. Δίνει μάχη με τα ανώτερα στρώματα και τελικά καταφέρνει να γράψει για την υπόθεση του στραγγαλιστή. 

Όταν το άρθρο της δημοσιεύεται επικεντρώνει τους πάντες γύρω από το όνομά της. Το θέμα γίνεται παντού πρωτοσέλιδο και η Μακλάφλιν αποκτά δημοφιλία ως η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος που κατάφερε να τα βάλει με τον Τύπο. Παρόλα αυτά, ο κόσμος τρομάζει περισσότερο και οι Αρχές εξοργίζονται με τις αποκαλύψεις.

Στραγγαλιστής της Βοστώνης

Στην πορεία, αμφισβητούν την εγκυρότητα των όσων γράφει στο άρθρο της, με ένα σαχλό επιχείρημα. Ότι δηλαδή μια όμορφη γυναίκα δεν μπορεί να γράψει ένα τέτοιο ρεπορτάζ! Της προσάπτουν διάφορους ισχυρισμούς και μειώνουν τη δουλειά και τον κόπο της, για την οποία θεωρούν ότι συγκέντρωσε στοιχεία με αθέμιτους τρόπους. Για την ιστορία, η Μακλάφιν αργότερα έδωσε πολλά στη δημοσιογραφία, γράφοντας και σοβαρά ιατρικά ρεπορτάζ. 

Ο «Στραγγαλιστής της Βοστώνης» κρατά το ενδιαφέρον και την προσοχή του θεατή με τις κατάλληλες ανατροπές. Δεν πλατιάζει και δεν κουράζει και έχει μπόλικη αγωνία. Must see!

Στραγγαλιστής της Βοστώνης

Η αληθινή ιστορία του στραγγαλιστή της Βοστώνης 

13 γυναίκες, διαφόρων ηλικιών, – η μικρότερη ήταν 19 ετών- δολοφονήθηκαν μέσα σε ενάμιση χρόνο από τον άνθρωπο που ονόμασαν «Στραγγαλιστή της Βοστώνης». Ο δολοφόνος δεν άφηνε ούτε ένα στοιχείο πίσω του, με αποτέλεσμα οι αρχές να μην μπορούν να τον εντοπίσουν. Όλες τους εντοπίστηκαν κακοποιημένες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στραγγαλισμένες, και με έναν «φιόγκο» δεμένο στον λαιμό τους.

Μόνο ένας ύποπτος συνελήφθη, ο ΝτεΣάλβο, ο οποίος μέχρι να σιγουρευτεί αν ήταν ο ίδιος που σκότωσε τις γυναίκες, μαχαιρώθηκε από συγκρατούμενό του.  Ωστόσο, αργότερα αποδείχθηκε πως ο ΝτεΣάλβο είχε πράγματι σκοτώσει και βιάσει μία γυναίκα από τις δολοφονημένες, αλλά δεν βρέθηκαν αποδείξεις για τις υπόλοιπες δολοφονίες.

Να πέσει το trailer: