«Η Χάδω είναι βασανισμένη και προδομένη, αυτή είναι η πηγή του βασάνου της» θα πει για το ρόλο της η Άννα Μάσχα. Και συνεχίζει: «Στη σειρά βλέπετε ότι υπάρχει μεγάλη καταπίεση. Οι νέες γενιές πώς καταπιέζονται από τις μεγαλύτερες. Εγώ πιστεύω ότι καταπιέζονταν και τα αγόρια να κάνουν το θέλημα των γονιών τους, ενώ δεν ήθελαν.

Έμπλεκαν και αυτά σε γάμους και καταστάσεις που δεν ήθελαν. Με ταράζει μερικές φορές αυτή η τόσο μεγάλη καταπίεση, αλλά είναι ωραίο ότι το ξαναθυμόμαστε. Είναι η δεκαετία του ΄50, μπορεί να φαντάζει μακρινή αλλά δεν είναι και τόσο».

Και στο κρίσιμο ερώτημα, όταν θα μπει η Ιουλία στο αρχοντικό του Προβιού θα περάσει χειρότερα εξαιτίας του Γιωργίκη ή της Χάδως; Η Άννα απαντά: «Δεν το γνωρίζω, δεν έχω σενάρια, αλλά είμαι σίγουρη ότι και από τους δυο θα βασανιστεί το κορίτσι, πολύ φοβάμαι».

Στο σχόλιο της Ναταλίας Γερμανού ότι στο ρόλο της την παρομοιάζουν με την Τάσσω Καββαδία είπε «Τιμή μου, αυτοί ο άνθρωποι είχαν κάτι το μυθικό, αν έστω και λίγο αυτό που κάνω έχει μυθικές διαστάσεις, τιμή μου μεγάλη».

Άννα Μάσχα: Έχω κάνει τα λάθη μου

Μόλις τα τελευταία χρόνια την απολαμβάνουμε σε τηλεοπτικούς ρόλους «υπήρχε μια περίοδος που η τηλεόραση ήταν φοβιστική για μένα». Όπως είπε τους κωμικούς ρόλους τους φοβάται περισσότερο, «ενώ το δράμα μου είναι πιο εύκολο».

Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών» θα πει: «Νομίζω όλοι έχουμε δεχθεί βία, οι γυναίκες μπορεί λίγο παραπάνω, αλλά γενικά όλα τα άτομα που είναι πιο ‘αδύναμα’. Στη σειρά υπάρχει γυναικεία κακοποίηση «και σωματική και ψυχική, συναισθηματική.

Και βλέπω και κάτι άλλο, οι γυναίκες της παλαιότερης γενιάς, οι μαμάδες, γίνονται φορείς της βίας που έχουν υποστεί κι αυτές στα νιάτα τους και καταπιέζουν με τη σειρά τους τις κόρες, τους γιούς τους. Αυτό είναι για μένα συγκλονιστικό».

Μίλησε για το γιο της λέγοντας ότι ελπίζει να μην ήταν πολύ καταπιεστική μητέρα, «αλλά σίγουρα έχω κάνει κι εγώ τα λάθη μου. Εκείνο που θα ήθελα να είναι ο γιος μου, αλλά νομίζω ήδη το έχει, είναι αυτό το παλιακό, είναι σεβαστικό παιδί».

Τέλος, αποκάλυψε ότι υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό της.