Διανύουμε την εβδομάδα που η Eurovision έχει την τιμητική της και πλέον μετράμε αντίστροφα, μιας και απόψε θα διεξηχθεί ο Α΄ημιτελικός, στην Μ&S Bank Arena. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στον Β’ ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής, οι πιθανότητες της ελληνικής συμμετοχής να περάσει στον μεγάλο τελικό δεν είναι υπέρ μας. Ο 16χρονος Victor Vernicos με το τραγούδι «What They Say» δεν έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Και τα πράγματα έγιναν χειρότερα μετά την πρόβα, που ο Victor δεν πάταγε στις νότες. Όπως είπε μετά, βέβαια, υπήρξε πρόβλημα με τον ήχο. 

Στις ψυχαγωγικές εκπομπές έχει σχολιαστεί το στιγμιότυπο της πρόβας, με «Το Πρωινό» του Ant1 να το σχολιάζει εξίσου. Ο Γιώργος Λιάγκας είπε χαρακτηριστικά πως «θα πάει άπατο» και ότι «η μεγαλύτερη έκπληξη θα είναι να περάσει στον τελικό».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το παιδί είναι αξιοπρεπέστατο και μπορεί να κάνει και καριέρα. Θα πάει άπατο, είναι προφανές. Άμα μπει στον τελικό θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη που έχει γίνει στη Eurovision. Δεν φταίει το παιδί».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Πότε έχουμε πολύ μεγάλες νίκες στην Eurovision; Με τα εμπορικά πρόσωπα. Ποια είναι τα εμπορικά πρόσωπα; Η Παπαρίζου, η Καλομοίρα, ο Ρουβάς, ο Γιώρκας… Με εμπορικό προϊόν πετυχαίνουμε νίκες και καλές θέσεις. Όταν μας πιάνει η ποιότητα, παίρνουμε… να μην πω τι παίρνουμε. Αυτό που θα πάρουμε και φέτος. Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους πιάνει ο διάολος και μία στο τόσο στέλνουν μια ποιοτική βλακεία και βάζουν επιλογές που δεν έχουν την εμπορική διάσταση να σταθούν σε έναν κατεξοχήν εμπορικό διαγωνισμό, όπως είναι η Eurovision».