Θέση αποφάσισε να πάρει η Ελένη Μενεγάκη για την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ του Γιώργου Λιάγκα και της Ελεονώρας Μελέτη. Μέσω της εκπομπής της στο Mega, η γνωστή παρουσιάστρια κάλεσε τον συνάδελφό της να μην απαντά εκνευρισμένος σε χιουμοριστικά ρεπορτάζ, ενώ πρόσθεσε ότι «μοιάζει να έχει χάσει λίγο από το χιούμορ του».

Αναλυτικά η τοποθέτησή της:

«Εγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω. Νομίζω ότι είναι σαν να χάνει λίγο το χιούμορ του. Μπορεί κάποιος να θέλει λίγο να τον πειράξει, όπως πειράζει κι αυτός πολύ κόσμο, γιατί είναι τέτοιος και μετά γελάει και μόνος του “Χαχαχα! Παιδιά, είπαμε και κάτι και τι έγινε;”. Νομίζω ότι δεν είναι σε φάση να θέλει χιουμοράκια» είπε η Ελένη Μενεγάκη για να δηλώσει στη συνέχεια:

«Εγώ πιστεύω ότι αν ήταν σε άλλη φάση, θα απαντούσε με πλάκα στην πλάκα. Θεωρώ ότι τώρα δεν είναι στα κέφια του», με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο να τονίζει μετά ότι ο τηλεοπτικός αέρας δεν ανήκει στους παρουσιαστές. «Γιατί ο Γιώργος δεν πάει στο κανάλι; Δεν είναι ο αέρας δικός σας».

Η αρχή της έντασης

Ακόμα μία φορά τον τελευταίο καιρό βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας ο Γιώργος Λιάγκας. Ο γνωστός παρουσιαστής, μέσω της εκπομπής «Πρωινό» του ANT1 εξαπέλυσε μύδρους κατά της εκπομής «Mega Καλημέρα», η οποία έκανε μία πλάκα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου σχετικά με τις φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει από την επόμενη χρονιά την πρωινή ζώνη του ANT1.

«Να πω και κάτι, για να τελειώσει η πλάκα, γιατί αρκετά έχει κρατήσει. Να την κόψουμε κάποια στιγμή, γιατί πλάκα, πλάκα, ξεφεύγει… Αυτή η εκπομπή, όπως την βλέπετε, σας αρέσει-δεν σας αρέσει, θα είναι στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1. Να το κλείσουμε, να κόψουμε την πλάκα. Αυτή η εκπομπή. Με αλλαγές μικρές ή μεγάλες που κάνουμε όλοι για να βελτιώσουμε το παραγόμενο προϊόν που εκεί που πονάμε, αλλάζουμε κάθε χρόνο κάποια πράγματα. Κάθε χρόνο γίνεται.

Αυτή η εκπομπή θα είναι και του χρόνου στον ΑΝΤ1. Αυτή η ομάδα που βλέπετε εδώ, η ίδια θα είναι και του χρόνου με κάποιες προσθαφαιρέσεις σε κάποιους συνεργάτες γύρω γύρω. Λοιπόν να τελειώσει το πανηγύρι. Αν κάποιος θέλει να κάνει πρωινό, να μας πει και σε ποιο κανάλι θέλει να το κάνει, γιατί εδώ δεν θα το κάνει. Του χρόνου.

Δεύτερον, κάποιες εκπομπές, αν θέλουν να κάνουν πλάκες με τούρτες, ας παραχωρήσουν τη δικιά τους ώρα για να πάνε κάποιοι να κάνουν πρωινό. Δηλαδή τέλος με την πλάκα. Δουλεύουν άνθρωποι και μας βλέπουν άνθρωποι. Και δείτε αν μας βλέπουν ή όχι δηλαδή… Κι αν κάνετε πλάκα, κάντε πλάκα με εσάς που δεν σας βλέπουν. Είναι ντροπή! Συναδελφικά. Τα ακούω, τα ακούω δύο μήνες και δεν μιλάω. Κι εγώ μετά από 30 χρόνια, είμαι χοντρόπετσος σε αυτά και δεν μασάω.

Ξέρω ποιος είμαι, τι κάνω και ποιες είναι οι κινήσεις μου. Ξέρω τι θα κάνω του χρόνου και του παραχρόνου. Αλλά υπάρχουν κι άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά και επηρεάζονται γιατί πληρώνονται με λιγότερα λεφτά από εμένα προφανώς και θέλουν να ξέρουν τι γίνεται γιατί νιώθουν ανασφάλεια. Μην παίζετε με αυτούς τους ανθρώπους. Με εμένα, παίξτε, δεν έχω ανάγκη».

Άμεση ήταν η απάντηση της Ελεονώρας Μελέτη, η οποία υπενθύμισε στον Γιώργο Λιάγκα ότι και αυτός είχε κάνει επίσημη πρόταση στον συνεργάτη της, Κώστα Τσουρό, να συνεργαστούν τηλεοπτικά.

«Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που πικρίες δεν κρατάω και ειδικά με ανθρώπους που αγαπάω και εκτιμώ. Από εκεί και έπειτα, συναδελφικά πράγματα στον αέρα λέγονται, λάθη γίνονται, παρεξηγήσεις γίνονται. Εγώ, δηλαδή, τι θα έπρεπε να κάνω; Τον βλέπω τον τίτλο μας που λέει “αρκετά η πλάκα”, αλλά κάποια πράγματα αξίζει τον κόπο να τα παίρνουμε και στην πλάκα.

Φανταστείτε δηλαδή να παίρναμε το κάθε τι στα σοβαρά. Δηλαδή εγώ τι θα έπρεπε να κάνω και να βγω να πω όταν μεσούσης της σεζόν γίνεται θέμα ολόκληρο και δημοσίως ο Λιάγκας κάνει πρόταση στον Κώστα Τσουρό να πάει να δουλέψει του χρόνου μαζί; Κάποια πράγματα είναι αυτονόητο ότι έχουν μια χιουμοριστική διάθεση και μια πρόθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Για να κλείσει το θέμα, επειδή δεν μου αρέσει να παρεξηγούμαι με συναδέλφους που αγαπώ πολύ και εκτιμώ κι επειδή διακρινόμαστε για το ήθος μας, τις αρχές μας και τη δεοντολογία μας, ποτέ δεν θα λέγαμε ότι κάποιος παρουσιαστής θα φάει την εκπομπή κάποιου άλλου. Είναι ξεκάθαρο το τερέν στο οποίο παίζουμε.

Ποτέ δεν είπαμε ότι θα πάρει κάποιος την εκπομπή του Γιώργου, ποτέ δεν “χτυπήσαμε” συνάδελφο, ποτέ δεν θίξαμε συνάδελφο. Κι εγώ γενικώς έχω μάθει στην τηλεόραση και στη ζωή μου να πορεύομαι με ένα ρητό που μου είχε πει η μαμά μου, εκεί που είμαι ήσουν κι εκεί που είσαι θα είμαι».