Η επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη το 2021 στην τηλεόραση, έτυχε αποθεωτικής αποδοχής γιατί είναι η βασίλισσα της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και γιατί είχε λείψει για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Όσοι είχαν όμως δει την πορεία της ως τηλεοπτικό πρόσωπο στα τελευταία της δύο χρόνια στον ALPHA, θα είχαν καταλάβει πως αν δεν άλλαζε δραστικά η ίδια, η τηλεοπτική της μετοχή θα είχε μόνο καθοδική πορεία.

Στα λογιστικά του MEGA δεν είμαστε, για να ξέρουμε τι λεφτά φέρνει και τι λεφτά παίρνει, αλλά δεν δικαιολογείται και εσαεί στήριξη σε ένα τηλεοπτικό πρόσωπο, όποιο κι αν είναι αυτό, όταν τα νούμερα του είναι μόνιμα κάτω από το 10%.

Αναμφίβολα, την Ελένη Μενεγάκη την έχεις για τη βιτρίνα, για το ονόρε. Πια κι η ίδια γνωρίζει ότι τα νέα ειωθότα της τηλεόρασης δεν ταιριάζουν με την αισθητική της και πως ελάχιστους συμβιβασμούς θα κάνει, γιατί είναι αυτό το βαρύ όνομα. Κι αν σε κάποιο κανάλι δεν υπάρχει ικανοποίηση για αυτό, κάποιος άλλος θα βρεθεί. Κι αν δε βρεθεί, σίγουρα η ίδια δεν θα κάτσει να σκάσει. Το οικονομικό της το έχει λύσει, τις συνεργασίες της με brand τις έχει, αν είναι να κάτσει ξανά εκτός τηλεόρασης, δεν θα την νοιάξει.

Το καλοκαίρι που θα έρθει ίσως βρεθούμε σε μια τέτοια συνθήκη. Είναι δεδομένο πως αυτή η ζώνη είναι από τις λίγες στο MEGA στις οποίες δεν είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό το κανάλι κι ας έχει τη Μενεγάκη.

Και οι πληροφορίες μας λένε πως στις σκέψεις των ανθρώπων του καναλιού είναι να μην γίνει πρόταση ανανέωσης ή, αν γίνει, να αφορά μόνο άλλη ζώνη και όχι τη μεσημεριανή.

Από το κανάλι θέλουν να πάνε την Ελένη Μενεγάκη στην πρωινή ζώνη, στη θέση της Δανάης Μπάρκα στη ζώνη μετάδοσης, μεταφέροντας ενδεχομένως στο μεσημέρι την δεύτερη. Η Ελένη είναι ανένδοτη σε κάτι τέτοιο γιατί δεν θέλει προφανώς να πάει να βουτήξει στον λάκκο με τα θηρία και να παίζει απέναντι σε Λιάγκα-Σκορδά-Καινούργιου.

Μετά τη Μενεγάκη ποια;

Αυτή η διαφωνία οδηγεί το κανάλι και στην σκέψη για το αν αξίζει να πάει για νέο συμβόλαιο με τη Μενεγάκη όταν βλέπει πως τηλεοπτικά δεν συζητιέται καθόλου και πως η τηλεθέαση έχει το 10% ως ταβάνι και αυτό στη χάση και στη φέξη.

Προφανώς, όταν είμαστε ακόμα στον Νοέμβριο, δε μπορεί να υπάρξει κάτι οριστικό και πάντα μπορεί να βρεθεί η τομή της συμφωνίας, αλλά τα ως τώρα δεδομένα δεν δείχνουν πως θα είναι εφικτή η ανανέωσή της στο MEGA.

Τα δύο ερωτήματα που θα προκύψουν σε περίπτωση που η συνέχεια της δεν βρίσκεται στο MEGA, είναι τα εξής: ποιος θα την αντικαταστήσει και ποιο κανάλι θα της κάνει πρόταση για να την βάλει στο δυναμικό του.

Στο πρώτο σκέλος, η σκέψη στο κανάλι είναι από του χρόνου να γίνει η Σίσσυ Χρηστίδου καθημερινή, χωρίς να υπάρχει κατάληξη αν θα πάει η Σίσσυ στο 10-1 και η Μπάρκα στο 1-3 και να βρεθεί κάποιο άλλο πρόσωπο για το πρωινό το σαββατοκύριακο..

Ως προς το δεύτερο σκέλος το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθότι σίγουρα στον ALPHA και στο STAR δεν θα πήγαιναν ποτέ σε μια τόσο πολυδάπανη επιλογή που δεν έχει την αντίστοιχη τηλεθέαση, επομένως μένει μόνο ο ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΪ. Το κανάλι του Φαλήρου ίσως να έκανε το δικό του all in σε μια τελευταία προσπάθεια να τονώσει το ψυχαγωγικό του κομμάτι που, με εξαίρεση το Survivor, πέφτει κάθε χρόνο κάτω από τη βάση.

Το βέβαιο είναι πως η ίδια η Μενεγάκη, αν δε μπορεί να έχει μια εκπομπή με τους δικούς της όρους τουλάχιστον στο 95%, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να βρεθεί εκτός τηλεόρασης.