Ο Ιπποκράτης στέκεται στο πλευρό της Ειρήνης μετά την απώλεια του Απόστολου και πηγαίνει μαζί της στον γιατρό για να ελέγξει την πορεία της εγκυμοσύνης της. Προσπαθεί να τη βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, όμως εκείνη νιώθει τόσο βαθιά τον πόνο, νιώθει αδύναμη να σκεφτεί την επόμενη μέρα της ζωής της.

Για το λόγο αυτό, με τραυματισμένη την καρδιά της λόγω της «απουσίας» του Απόστολου, παίρνει μία παράτολμη απόφαση και φεύγει κρυφά, χάνεται μέσα στη νύχτα.

Ο Ιπποκράτης, που έχει να αντιμετωπίσει την Ευγενία, η οποία απαιτεί εξηγήσεις για όσα της είπε ο δικηγόρος της Κλαίρης, δεν αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί παρά αρκετά αργότερα…

Ναυάγιο Ιπποκράτης

Το Ναυάγιο: Ο Ιπποκράτης εντοπίζει την Ειρήνη σε άθλια κατάσταση

Μόλις, όμως, καταλαβαίνει ότι η Ειρήνη δεν βρίσκεται στο σπίτι, βγαίνει να την αναζητήσει μαζί με τη Δήμητρα. Ίχνη της δεν υπάρχουν πουθενά και ο Ιπποκράτης, απελπισμένος, καλεί όλα τα νοσοκομεία της πόλης με τον φόβο ότι θα ακούσει το χειρότερο.

Όμως, ούτε από εκεί παίρνει κάποια απάντηση. Όταν τελικά βρίσκεται η Ειρήνη, είναι σε άθλια κατάσταση.

Ψήνεται στον πυρετό και είναι αναγκασμένη να παραμείνει στο σπίτι του Ιπποκράτη, ο οποίος τη φροντίζει και ξενυχτά στο προσκεφάλι της.